• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kvočka

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
I kod mene jedna crvena nesilica s nagonom za kvocanje. Evo je vodi već drugu turu pilića ove godine. Kao kvočka je perfektna, predana poslu 1000%. :)
 

damir82

Član
Tu od
23 Srp 2016
Poruka
67
najbolje su domaće kokice,moje kokice svake godine jedna ili dvije se raskvocaju,prava ih milina gledat kako se po dvorištu šetaju sa svojim mališanima
 

pjetao

Novi član
Tu od
15 Svi 2015
Poruka
21
Pozdrav ljudi
je li pocela sezona kvocanja.
Evo u mene samo što nije.
Moja ljubimica, ima 6 godina i vec uvelike kvoče, svaki čas će da legne
 

Ivkica

Novi član
Tu od
23 Ožu 2017
Poruka
3
Pozdrav, tek drugu godinu brinemo za koke i nemamo baš iskustva, kokota smo dobili prošle godine i sad prije 10 dana mi koka sjela na jaja, danas sam ih prebrala i maknula prazna, pregledala sam ih kako sam tu pročitala..
Jucer kad sam došla u kokošinjac tri jaja su bila van gnjijezda i ja sam mislila da su joj druge koke snjele i uzela sam ih, kasnije sam provjerila i skužila da nisu nova jaja nego imaju pilica unutra pa sam ih vratila, neznam koliko su bila van gnijezda, pretpostavljam cc 3 sata, dali budu preživjeli ti pilici? Baš mi je žao, prvi put nam je pa smo napravili 100 grešaka valjda..
I da koka nece nigdje drugdje sjedit, dva puta sam joj selila gnjezdo i luda bude pobjegne i ode na staro mjesto.

Poslano sa mog NOA H40 koristeći Tapatalk
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,653
Kvočka se nasadjuje navečer na mjesto koje Vi odaberete, ako neželite da sjedi na mjestu koje je sama odabrala. Po mogučnosti u zatvorenom prostoru da ju druge ne uznemiravaju dok sjedi. Kad ju po mraku stavite na željeno mjesto, pokrijte ju s pletenom košarom da tak bude par dana, poslije toga je mirna i više se ne seli nigdje. i kod nje nema pregledavanja jaja, kao u inkubatoru, jer ju i time uznemirite. Za tri sata što nije sjedila na jajima, neće biti negativnih poslijedica.
 

Ivkica

Novi član
Tu od
23 Ožu 2017
Poruka
3
Hvala na odgovoru :) preselili smo druge koke a ova je ostala u starom pa je mirna, do kraja tjedna bi trebali doc pilici :)

E sad me zanima dali je istina ono za grmljavinu? Danas je malo grmilo, nije bilo blizu i nije jako..


Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk
 

zzzz

Član
Tu od
12 Sij 2016
Poruka
97
Nije tacno za grmljavinu. Prosle godine su mi se dva legla pilica i jedno patki legle bas kada je grmelo i to bas jako i ni jedno nije uginulo.
 

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
152
Ja sam svoju kokicu nalegao, stavio sam 11 jaja ali je jedno razbila, trebaju pilici izaci 16.5 pa cemo vidjeti sta ce biti
 

krunol

Novi član
Tu od
21 Ožu 2016
Poruka
4
pozdrav svima.. evo imam jedan "problemčić".. imam jednu kokicu koja leži na jajima već peti dan danas, i u svih tih pet dana nije ustala sa jaja, niti da jede, niti da pije a niti da kaki..:) pitanje je, dali je to ok ili ju treba možda dizati sa jaja ručno..svaki savjet je dobrodošao...thnx..:)
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Probaj joj nekako približiti posudicu sa vodom i stavi joj šaku hrane pokraj . Ako se ne ustane sama ja sam svoje sam znao dignut ali više da provjerim dal ima tekuti što mi se jednom desilo . Imaš kvočke koje se odmah vrate , imaš koje se protegnu , a ima ih koje neće više sjest.. Zato je najbolje ništa ne dirat nego im stavit hranu.
 

pjetao

Novi član
Tu od
15 Svi 2015
Poruka
21
Nemas razloga za brigu
ali možeš ti svaki drugi ili treci dan dignuti kokos iz gnijezda da jede, pa obavi nuzdu i malo pročeprka okolo
ako nista barem da jaja ostanu čista da ne sere u gnijezdo
toplo je vrijeme vani nece jajima nista biti ako kokos bude i sat vremena odsutna
 

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
152
Ja svoju niti sam dizao a ni dirao, imala je hranu i vodu pa nek ustane i jede ako želi. I izvela je 2 ture pilića, kada su prvi izašli ja iz uzeo i odmah druga jaja stavio.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

krunol

Novi član
Tu od
21 Ožu 2016
Poruka
4
hvala na savjetima.. eto ustaje se s jaja ali jednom na dan...prvo joj je kvocanje pa je možda malo prerevna sa sjedenjem ;)...uglavnom ustaje se i to je to...
 

tihi05

Član
Tu od
31 Srp 2012
Poruka
475
Pozdrav drustvo.. Evo dugo me nije bilo ovdje ,pa da se prvo pohvalim ove godine tj proljeca od 20tak kokoski mi je raskvocalo se 8 kvocki :)vise neznam kud bi sa njima :)
No imam jedan cudan problem koji sam prekjuce primjetio. nestala su mi jaja ispod jedne kvocke koja sjedi jedno dva tjedna. Jucer sam premijestio jednu kvocku pred noc i danas vidim ona se u jutro vratila na svoje staro mjeto ( biti ce joj tu vruce ali kad bas hoce tu neka joj) ali nije to bitno nego ona jaja 12 cini mi se nestala !? ostalo samo jedno i na to jedno odmah sijela ova starija kvocka :)... sta ili tko krade jaja ispod kvocke ? pas ne moze do nje... ostavio sam mali otvor tek toliko da koka moze van prosetati ili jesti. Gledao sam nigdje jedne ljuske nema .. nesto ili netko odnese cijelo jaje nekud a ja ne vidim tko i kud ?! Imate li vi kakvih iskustava po tom pitanju ?
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,653
Lopov je najvjerojatnije kuna.
 

Prilozi

  • stone-marten-beech-marten-martes-foina-with-hens-egg-in-its-mouth-E641T4.jpg
    stone-marten-beech-marten-martes-foina-with-hens-egg-in-its-mouth-E641T4.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 76

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
152
Druže kada padne noć pa u toku noći prebaci kvočke u neko novo gnijezdo gdje si siguran da neće moći kuna doći, ali samo u toku noći nemoj u toku dana


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

tihi05

Član
Tu od
31 Srp 2012
Poruka
475
da to znam i dobro je pokriti kvocku sa necim da ne moze otici sa gnijezda dok svane :) imao sam sad ovih dana koju sam nocu selio ali drugi dan je otisla natrag na staro mjesto zorom ranom,pa sam ju sad ostavio tu gdje hoce biti :)
Pitanje : kuna krade jaja ispod kvocke ili ceka da se kvocka digne i ode iz gnijezda. Kuna ne kolje kokosi ?
 

Najnoviji postovi

Na vrh