• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kvočka

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
691
A nisam nikada nasadivao kvocku a nekako racunam da ce mi se ona prva raskvocat.. Imam jednu posavku kukmastu ona je prilicno krupnija pa racunam ako se ona raskvoca da pod nju onda mogu 17?
 

Prilozi

  • IMG-20200219-WA0011.jpg
    IMG-20200219-WA0011.jpg
    194 KB · Pregleda: 9

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
691
Moze li mi neko opisati kako se kokos treba ponasati prije nego sjedne na jaja? Nemam nikalvog iskustva a imam pasmine koje su dobre za sjedenje. Hrvatice, sasso, posavka, araucana itd
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Evo ovako dragi Ante. Kokos promijeni zbog hormonskog nagona svoje uobicajeno ponasanje. Tamo gdje je nesla jaja tj. u gnijezdo se stalno zadrzava. Zato se veli gnjezdis se ko kokos na jajima. Znaci ako ima koje jaje stalno ga gura pod sebe i pocinje ga grijati. Neke leze ako im i uzmes jaje. Kad krenes da bi kvocku dirao ili uzeo joj jaje ona ispusta krestav glas i sva se nakocoperi. Neka hoce i kljunut. Kvocka ti je prestala sa nesenjem jaja tako da ne mozes se zabuniti da je na gnjezdu da bi snjela. Ako ju bacis sa gnjezda druge ju kokosi tuku a ona se obicno opet vrati dalje na gnijezdo svaki put kad ju maknes van. Zato u to gnijezdo druge kokosi ne bi trebale nesti jer ona svako jaje gurne pod sebe pa ne znas kad se trebaju izlec pilici. Najbolje ti je takvu kvocku odvojit od jata na neko drugo mjesto gdje ce imat vode i jesti na miru. Postavis joj kutiju sa slamom i ne previse jaja pa ces vidjeti ako je kvocka ona ce sjedit na njima, ako nije onda ce te samo zafrkavat. Ako stavis previse jaja nece ih grijat a i razbit ce ti. Ako imas jos pitanja slobodno pitaj.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Sjedi mi purica i patka( kojoj je termin danas bio ali još ništa), kokoš ni jedna ali sam nasadio 19 guščjih jaja pod rent-a kvočka 😂
a guskama sam presto kupit jaja u nadi da će se koja raskvocat ali za sad još ništa, ako bude koja kokoš njoj cu podmetnut još koje guscje jaje.... Mada me ne iznenađuje ovo slabo kvocanje jer moje obicno krenu dosta kasno, tek oko Uskrsa s kvocanjem.
 

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
691
Ja cekam i cekam svaki dan se nadam ali nista 😂 mozda sad kad zatopli bude bolje
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,644
Ima li netko iskustvo s ovime. Danas su mi se izlegli pilići u ink. a za tjedan dana bi trebali pod kvočkom. Zanima me dali bi kvočka mogla voditi sve zajedno,znači oko 30 komada. Mislim joj u noći podvaliti i ove koji će biti 7 dana stariji..Neznam dali će primjetiti prevaru da mi ih ne potuče.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Ja sam stavio od dvije kvocke pod jednu nije ni trepnula,ali moji su bili svi par dana razlike.... I mislim da je 30 previše za jednu kvocku jer ne stanu svi pod nju,a i ne može ih sigurno sve pazit pa bi im macke i psi kad tad smanjili broj.
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Ja sam to lani napravio. Isprva ih je primila ali nakon par dana su se jednostavno odvojili tako da je samo svoje pazila. Mozda da ih sve stavis sa kvockom u jednu veliku gajbu i jos zarulju. Nece ih sve moci zagrijati kvocka.
 

Zivina19

Član
Tu od
9 Velj 2019
Poruka
171
Kod mene ove godine slobo kvocu. Imam 3 nasadjene na pacijim kokosijim i curecim jajima. Sa piladima imam curku i kvocku. Planiram ih spojiti valjda se nece tuci.
 

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
893
Interesuje me da li je moguce koku nagnati da lezi na jaja. Takodje postoji li mog da napravim neki inkubator koji jije kompliciran?
 

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
144
Ni moje nece kvocu:(,. Mislim se kupit inkubator ima li ko iskustva kakva gdje kupiti ?
Na njsukalu sam nasao termo digital ima tko Iskustva s njima?
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Nisam zadovoljan s njima ove godine , nekoliko ih kvoca i hoda po dvorištu (znači nit za nasadit nit nese) jedna je sjela navece ujutro se digla(sva sreća da je tako jer da je malo duze sjedila zapocela bi inkubacija pa bi jaja bila za bacit) druga je preuzela ta njena jaja pa se nakon tjedan dana digla pa sam nabrzinu pokupio puriće ispod pure i puri podmetno ta jaja... Jedino jedna sjedi mirno vec neka dva tjedna i s tom sam zadovoljan. Inace za sad samo purja jaja nasađujem jer imam sad dovoljno kokoši+ kupio sam jucer 15 pilica za malo primjenit krv u jatu. E da da stvar bude bolja ova koja se digla nakon tjedan dana se opet raskvocala neki dan...
 

Najnoviji postovi

Na vrh