• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lazi,lazi,lazi me... cijena mlijeka

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Pa piše lijepo da će otkupit sve zalihe mlijeka dok se maknu blokade.

A jel uopće bilo blokade kamiona u mljekarama ili je to bio prosvjed upozorenja?

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Dukat mulja nitko nije blokirao ulaz.Cisterne nisu krenule po mlijeko u utorak ujutro a prosvjed je bio dogovoren u 12 30. Znači udarili su prvi :butthead:

imbrakc

Član
Tu od
18 Stu 2011
Poruka
41
sve de danas ulaz je bil otprt, točnije denes u 19 01h je zaprt ulaz u sirelu, tak da oni su mogli po mlijeko a nesu išli, a da bude gorje denes je došel šljeper z bosne ili srbije(nesem siguren) i bez problema zašel u sirelu pa ja ves pitam ko je tu koga blokiral??

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
sve de danas ulaz je bil otprt, točnije denes u 19 01h je zaprt ulaz u sirelu, tak da oni su mogli po mlijeko a nesu išli, a da bude gorje denes je došel šljeper z bosne ili srbije(nesem siguren) i bez problema zašel u sirelu pa ja ves pitam ko je tu koga blokiral??

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=fKvXiBVK-K4[/YT]

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Mlijeko

Šolčić uopće nije koperant Dukata , on svoje mlijeko daje Vindiji , a vi svoje bacajte . ŽIVJELI USTANICI ...:prayer:

imbrakc

Član
Tu od
18 Stu 2011
Poruka
41
kakve to ima veze ko je čiji koperant ako se blokira sirela svi su znali da se nepe po mlijeko i sad bi svi da se mlijeko pokupi. trebalo je sve mlijekare zaprt kak su rekli, ako se ne dogovore, a ne ovak i nemojte biti glupi ulaz je bil otprt neje bil blokiran, ali oni nesu izlazili po mlijeko. kak god bilo seljaki su jako nesložni i misle saki na sebe. a mlijeko ako se ne podjeli bu se zlealo, ako sad odustanemo više nas nema.

K

Ketty

Guest
Činjenica je da je Dukat a i ministarstvo iskoristilo prosvjed da naprave rat među mljekarima al iako nisam bila za takav prosvjed sad kad smo već dijelili i proljevali mlijeko ne treba odustati niti dati da nas okrenu jedne protiv drugih jer svi smo mi u istim govnima... Sad treba ići do kraja, blokirati sve i natjerati ih da nam plate naš rad...

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Od ove dvojce vođa koji je dao primjer pa nije dao mlijeko, ako hoće biti Matija Gubec neka se pokažu :axe::axe:

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
Od ove dvojce vođa koji je dao primjer pa nije dao mlijeko, ako hoće biti Matija Gubec neka se pokažu :axe::axe:

šolčiću danas cisterna nije odvozila mlijeko tj on je mlijeko dopeljal pred sirelu u bj i izljeval tam u šahtu
i evo sad kad sem se vračal iz prosvjeda slušam na radiju da ministar poljoprivrede sere da dukat mlijeko nije kupil kad nisu mogli van, mogli su sve do jučer naveče, i danas su u 15 sati trebali iti skupljati mlijeko no međutim niti jedne cisterne nije bilo na vratima tak da nemru reči da im je zablokirano da nemru iči u otkup mlijeka, sad dalje neznam dali su izašli kad sem se vrnul doma moramo iti u štalu

K

Ketty

Guest
šolčiću danas cisterna nije odvozila mlijeko tj on je mlijeko dopeljal pred sirelu u bj i izljeval tam u šahtu
i evo sad kad sem se vračal iz prosvjeda slušam na radiju da ministar poljoprivrede sere da dukat mlijeko nije kupil kad nisu mogli van, mogli su sve do jučer naveče, i danas su u 15 sati trebali iti skupljati mlijeko no međutim niti jedne cisterne nije bilo na vratima tak da nemru reči da im je zablokirano da nemru iči u otkup mlijeka, sad dalje neznam dali su izašli kad sem se vrnul doma moramo iti u štalu

Kaj buš išel štalu kad mlijeko nikom ne treba...:madmana:

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
evo ja sam tek danas dobio mljekarski list za veljaču ali u njemu nema na prezadnjoj stranicionaj izračun otkupne cijene mljeka za siječanj

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
evo ja sam tek danas dobio mljekarski list za veljaču ali u njemu nema na prezadnjoj stranicionaj izračun otkupne cijene mljeka za siječanj

tek??ja ga dobivam duboko poslije 20-tog..u mj,,

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Suosječamo se s Vama i s otkupnom cijenom mlijeka ali prosipati u šahtove to nema veze s pameću kada je danas narod gladan,kako kod nas u selu pozvali narod preko radio postaje i svako nekoliko litara pa ćak i 10-taka poneo kući,to je gesta,a ne radi snimanja prosipati mlijeko u kanalizaciju.Narod je željan pravog mlijeka,pa ako vam je teško i nemate kuda s njim podjelite narodu,više će Vas podržati u ispunjavanju Vašeg cilja.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Suosječamo se s Vama i s otkupnom cijenom mlijeka ali prosipati u šahtove to nema veze s pameću kada je danas narod gladan,kako kod nas u selu pozvali narod preko radio postaje i svako nekoliko litara pa ćak i 10-taka poneo kući,to je gesta,a ne radi snimanja prosipati mlijeko u kanalizaciju.Narod je željan pravog mlijeka,pa ako vam je teško i nemate kuda s njim podjelite narodu,više će Vas podržati u ispunjavanju Vašeg cilja.

po zakonu,,a zakon se mora postivati,,kao pravi Europljan,,nesmijes dijelit ni davat mlijeko,,bez utvrdjene kontrole,,et:scratch

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
zakon je napisan da se krši a o kvaliteti mljeka koje dolazi iz mljekarski kuča bolje ne debatirati jer bude opet raznih svađa ali definitivno se zarađuje abnormalno na našem mljeku uz blagoslov viših institucija i pojedinaca koji nemaju pojma o kvaliteti mljeka ali najviše štete nam je napravio pravilnik o mljeku jer prije kad nije bilo SLKM a bilo je umiječe imati mlječnu mast 3,7-3,8 a danas imate na izvješčima od HPA za pojedine krave da neke imaju i preko 5%m.m ali bude to još malo pa crklo jer proizvodnja mora pasti pa onda budu cijenu morali dići jer mnogi budemo otpali prirodnom selekcijom i ekonomska dobit nas bude na to primorala ,jer ja prvi ne stavljam sebi štrik da bi zadovoljio neke propise i sve doveo u neki iluzionistički red koji se vrti u nekim glavama,jedino ako me junica ne lupi u glavu pa poludim ali uvijek budem držao koju kravu onak po starinski i bez neke exstra proizvodnje koju je moguče postići samo uz visokokvalitetnu hranidbu sa vrhunskom hranom i genetikom a najzgodnije što i mljekarski tehnolozi tvrde da u cijeni mljeka ulazi 70% trošak hrane ali po njihovim kalkulacijama koje su u startu lažne ,jer ja bih volio vidjeti dali itko od vas može nabaviti sada stočno po 1kn i soju po 2,5 kn za kilogram a o drugim dodacima da se ne priča a kamoli oni stočari koji nemaju dovoljnu količinu vlastite zemlje nego moraju kupovati na tržištu hranu,sve u svemu oni koji opstanu možda i dođu na zelenu granu i valjda se ne bude pojavio nitko da ju otpili:vragek::vragek:

Na vrh