• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lazi,lazi,lazi me... cijena mlijeka

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
stvar je u tomu da više ne forsiram proizvodnju mlijeka,pa automatski nemam problema sa upalama i krave su u puno boljoj kondiciji...

samim time troškovi liječenja i same ishrane su daleko manji,a i ne moram toliko brinuti o kvaliteti mlijeka,a telićima ona i nije previše bitna glavno da dobiju dovoljnu količinu...

e sad malo je frkovito gdagod s lovom(jer nemam redovita mjesečna primanja) dok telići ne narastu,ali borimo se;)

Je znam, sve mi je to vrlo poznato.

K

Ketty

Guest
Danas Dukatove cisterne nisu pokupila mlijeko, navodno blokirana firma, znate li što o ovome?:twisted:

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
nemam pojma,,trebalo je bit blokirano,,oko 12 sati,,do tad kamioni vani,jel ujutro dolazi po mlijeko,,bar meni,,al ga jos nemaaaaa,ma svasta ce tu jos biti,,:shock:

K

Ketty

Guest
Da al ako je blokada počela oko podne a k nama inače dolazi oko 9 ujutro znači da je cisterna trebala biti već vani prije početka prosvjeda. Tu opet nešto smrdi... Naš laktofriz je pun do vrha a terenac nam je samo rekao da smo si sami za to krivi i da se snalazimo kako god znamo.:madmana::madmana::madmana:

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Sad sam se čuo s vozačem.Dukat i sirela su blokirani oko 12 30. Cisterne inače izlaze ujutro a zašto danas nisu prije blokade? Meni se čini da oni računaju na to da mi uskoro nećemo imati kud s mlijekom pa ćemo popustiti:butthead:

K

Ketty

Guest
Ova blokada nije uopće pametna jer Dukatu odgovara što ima razlog za neotkup mlijeka kojeg ionako ima viška a još k tome ima razlog za naplatu odštete za neisporuku mlijeka nama koji imamo potpisane dugoročne ugovore. Ovo nije nimalo dobra ideja jer Dukat prima direktive iz Francuske a Francuzima se živo j... za neki tamo prosvjed u Hrvatskoj.:madmana:

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
evo sad sem se čul z starem i veli da ih u bj ima oko 200 s traktorima, inače ne predajem za dukat ali ako se nikaj ne dogovore do četvrtka pedu se sve mljekare blokirati, tak je rečeno i nebude se predavalo mlijeko, ako im slučajno popustimo moremo si zaboraveti cijenu mlijeka s kojom budemo preživljavali

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
Ova blokada nije uopće pametna jer Dukatu odgovara što ima razlog za neotkup mlijeka kojeg ionako ima viška a još k tome ima razlog za naplatu odštete za neisporuku mlijeka nama koji imamo potpisane dugoročne ugovore. Ovo nije nimalo dobra ideja jer Dukat prima direktive iz Francuske a Francuzima se živo j... za neki tamo prosvjed u Hrvatskoj.:madmana:

ti ugovori kaj vi imate potpisane da ih idete tužiti vi dobivate sud, a njima služe samo da bi vas zastrašili, ti ugovori su mimo zakona

K

Ketty

Guest
Niti ovim blokadama nebumo puno postigli jer oni imaju mlijeka i viška a imaju i mogućnost jeftinog uvoza dakle ak se država i Jakovina tu ne upletu nemremo im mi niš.
A kaj se tiče suda za sud treba imati prvo novce...

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
Niti ovim blokadama nebumo puno postigli jer oni imaju mlijeka i viška a imaju i mogućnost jeftinog uvoza dakle ak se država i Jakovina tu ne upletu nemremo im mi niš.
A kaj se tiče suda za sud treba imati prvo novce...

kaj njim vredi uvesti ako nemru z cisternama do pogona za preradu, a kaj se novac tiče nebudete imali ni za kruv ako se sad nikaj ne postigne

K

Ketty

Guest
Imaju oni zaliha dovoljno da nas financijski unište ako budemo morali prolijevati mlijeko dok oni prerađuju milijune litara kojih imaju u zalihama.

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
ali nemru van na tržište pošto su im ulazi blokirani, neznam dal ste u kojoj udruzi ali ova u kojioj smo mi planiramu pošto smo kraj đurđevca od nature ago u stečaju iznajmiti cisternu i djeliti ljudima mlijeko

K

Ketty

Guest
Ma sve je to ok al blokada može trajati danima pa i tjednima jer oni na tržištu imaaju isporučeno već hrpu proizvoda a mi bacanjem (ili djeljenjem) mlijeka svaki dan gubimo hrpu novaca a krave treba svaki dan hranit, liječit itd.

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
Ma sve je to ok al blokada može trajati danima pa i tjednima jer oni na tržištu imaaju isporučeno već hrpu proizvoda a mi bacanjem (ili djeljenjem) mlijeka svaki dan gubimo hrpu novaca a krave treba svaki dan hranit, liječit itd.

pa dok malo računaš ako ti budu platili 2kn ili po europskoj cijeni sad zilazi 3,2kn, ono kaj budemo 10dana bacaili u 20 dana si na nuli, a poslje ti bude puno lakše

K

Ketty

Guest
Je i to je sve super a kaj s opomanama iz banke zbog kašnjenja s ratom kredita za ovaj mjesec a kaj s veterinarom koji ti treba svaki tjedan bar jedan dan, a kaj s koncentratima, klincima koji svaki dan trebaju za gablec i tak dalje, u ovom mjesecu u kojem budemo prolijevali mlijeko pa nebude ni novaca na kraju mjeseca???

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ketty ti svoje mlijeko slobodno daj i po kunu ili kunu i pol tvoja stvar ako tako zelis. ko ne zeli radit za sicu ima se pravo boriti za cijenu. koliko god je mljekarama stalo za tih pol kune vjeruj da je i seljaku! Vece troskove ima seljak oko proizvodnje nego ovi mafijasi oko pretakanja i prepakiravanja.

K

Ketty

Guest
Krivo si me shvatio. Ja nisam rekla da je cijena OK al mislim da ova blokada nije najbolji način za rješavanje problema. Isto tak mislim da bez intervencije države (u zakonskom smislu ne financijskom) teško bude se kaj rješilo. Duboko se nadam da bude pomaka čim prije...

Na vrh