Samo u napredak...
meni su isto za 6 mjesec uzeli oko 350 kn i isto zbog slabije kvalitetePlačeno mlijeko za 6. mj, ali su mi uzeli 405 kn zbog slabije kvalitete mlijeka, razred je 1.
Kud to vodi???
kaj nisi ti spominjao da si se prebacio na telce?
ja još uvijek predajem oko 40-50 litara dnevno, al dnevno ode prosječno 15 litara u selo po 5kn (sami ljudi dolaze) i kontam da mi je još to kako dignut na 35-40 litara kolko legalno smiješ prodat na kućnom pragu (12000 litara godišnje - kvota B) bilo bi bolje i od KIM-a i od kupovanja teladi
Jesam, spominjao sam, ali ne još u potpunosti, krave još moraju biti neko vrijeme, možda čak i god dana još, predajem oko 60 litara dnevno. Teliće pomalo skupljam kak mogu i gradim tovilišta....
Plačeno mi je 1,97 kn/kg za 1. razred, nikad još nije bilo tak slabo, neznam kud to vodi, ljudi su ogorčeni svuda tu u okolici, desit će se veliki krah, pitanje je samo mjeseca.
Ajkula, dobro si videl, Mario i njegov tata čini mi se su u mljekarskom
evo, stigli nalazi za srpanj
lipanj:mj: 0,252, jb: 0,381
srpanj: mj: 0,242, jb: 0,365
ovo je najvaći pad cijene u samo mjesec dana otkad pamtim. gdje je sad onaj lažov Bobetić da javno kaže kolko je cijena pala u zadnjih par mjeseci je rinače se samo javlja kad cijena ide gore
ja osobno i u lipnju i srpnju sam 1. razred, s tim da sam u lipnju imao mm: 3,9, bj: 3,5, a sad u srpnju mm: 4,3, bj: 3,5 i dobit ću 5 lipa po litri manje ovaj mjesec (4,24kn) nego prošli kad mi je za 0,4 bila manja masnoća, a još ni poticaj za mlijeko ne dolazi... dužni su nam već za 7 mjeseci, jel ima tko da napadne jakovinu u vezi poticaja ???
uzimaju mi 13 lipa po litri za prijevozNije mi jasno kako ti po ovim parametrima i cijeni koju si napisao dobivaš 4,24 kn?
uzimaju mi 13 lipa po litri za prijevoz
4,300 mm, 3.525 bjel. da budem skroz precizanJa po tvojim parametrima dobivam izračun od 2,19KN ako odbijem tih 13 lipa