Na našem terenu je Zdenka skinula cijenu mlijeka,nedaju više tvorničku premiju,dva sela od mene pojedinci koji su imali svoje laktofrize prelaze u Dukat,mada sumnjam da bude dugo sreće,jer ovo ukidanje kvota bude još jedna prilika da mljekare ucjenjuju ljude ,samo što su ljudi gotovi i tako da i ovi što nisu pod kreditom više teško rade.Svaki dan ekipa iz Pašijana traži i odvozi krave,ako nastave takvim tempom do proljeća budu ovi u agenciji imali puno manje posla .Što se tiče velikih,oni su u većini pod jarmom banaka do kraja života,evo čuli ste prije dva tjedna da Šolčić radi štalu za 400 komada krava,ima jedno 3-4 štale ali ova bude sva automatizirana,cijena prava sitnica,blizu 30 miliona kuna,ali što je to za njegove zaštitnike koji su mu omogućili da je sada dobio oko 200 hektara zemlje a ostali poljoprivrednici iz tog kraja su debelo prevareni.A ove priče da mali ne budu konkurentni neka si stave na vrata ministarstva,dok god Dalmacija bude trebala debelih telića za platu bude se živjelo,mljekare neka kupuju kvalitetu iz uvoza,preživjet ćemo mi,jer ja osobno nemam namjeru više dizati kredit da sutra poteče med i mlijeko u ovoj našoj poljoprivredi.