proart-ing
Novi član
- Tu od
- 20 Pro 2011
- Poruka
- 6
@proart ing,ili bilo tko drugi.. ako može pojašnjenje.Ja sam predao prazan zahtjev, jer nemam ništa od dokumetacije, imanje sam kupio 1998, kuća je sagrađena prije 1940, u dvorištu je bila stara staja i ruševni štagalj, također građeni davnih godina, koje sam ja porušio do temelja...temelji su ostali..prije predaje zahtjeva, pogledao sam u upravnom odjelu te utvrdio da je samo kuća ucrtana, a stajai štagalj ne..pitao sam zašto?? ali ostao bez odgovora..tražio sam podatke u državnom arhivu..međutim nemaju..priča da je nekih godina bila poplava u mom kraju te su uništene arhive. Znači nemam ništa..od novih zgrada napravio sam samo garažu od 40 m2. Nedavno sam dobio dopis u vidu "rješenje o izvedenom stanju"..promjena nadležnosti..gdje me moj upravni odjel iz Ludbrega izvješćuje da se moj predmet prebacuje u Agenciju za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u Zagrebu, te da se za daljnje radnje obratim njima.
U svezi iznjetog molim savjet, jer moj osobni stav je da se neću nikome javljati, tko me treba naći će me na adresi.
Ako ste napravili samo garažu koja je manja od 50 m2 za nju vam ne treba niti geodet niti projektant, državi ćete za legalizaciju te garaže platiti samo kaznu u fiksnom iznosu od 500 kn, i ona će vam biti legalizirana (ne i ucrtana, za sada država ne traži da se legalizirane zgrade odmah i ucrtaju, to je vaša dobra volja, a ako bi to htjeli obaviti to možete odmah po dobivanju rješenja da je objekt legaliziran ili kasnije kada se odlučite)
Netrebate se nikom javljati, oni će se javiti vama kad vaš predmet dođe kod njih na red, a to se može odužiti. Da ne duljim priču ministarstvo vrši pritisak na lokalne urede za graditeljstvo da rješavaju što je više moguće predmeta, zbog toga su osnovali agenciju za legalizaciju, zaposlili dio ljudi da rade isti taj posao koji rade i lokalni uredi, ovisno o statistici broja rješenih predmeta određenog ureda uzimaju im određeni proj predmeta i šalju ih na rješavanje agenciji.
Što se Vas osobno tiče ta raspodjela predmeta među njima vama ne znači ništa, sve se i dalje rješava po istom zakonu, samo drugi referent obrađuje zahtjev.
Predlažem da čekate dok Vam se oni ne jave, :8):
a vjerojatno će Vas obići njihov službenik, za svaku županiju imaju po par ljudi koji rade samo terenski posao, mjere i slikaju zgrade, dok će Vam rješenje ispisati službenik u Zagrebu u agenciji...