Prije svega,zao mi je tih ljudi kod kojih se pojavila leukoza. Kad ce dobit naknadu za te zivotinje tko zna. A njima je ta kravica bila kruh.
Mozda ce ova moja nazovimo "teorija" zvucati kao teorija zavjere. Ali citajuci strane medije,citajuci neke knjige sve tece tako da se i kod nas shebe seljaka.
Nego ovako,vidi za ovakve stvari su argumenti nepotrebni.
Samo primjer "svinjske kuge" mi je dobro poznat,kad su se gasili sajmovi zbog iste. Otkad su potamanili svinje, vise nitko ne spominje svinjsku kugu.
A da posalju krv na analizu nasli bi i danas antitjela,ali nebi nasli virus
i opet bi mogli srat da ima sv.kuge,ali nece jer fond se dobrano smanjio i oni kojima je to bio cilj su podmireni.
Ali da ne ulazimo u dalju polemiku...
Nekako mi je promaklo mozda,ali leukoza je "nadena" samo kod starinskih domacinstava.ne?
Bas me zanima jesu zabranili iznosenje gnojiva stajskog i gnojovke?
jesu zabranili mjesta gdje su se zajednicki napasivale?
jesu uklonili svu hranu koja je bila u kontaktu sa "zarazenim" kravama?
ako jesu,bravo. ako nisu...
Nisu veterinari krivi,oni rade kak dobiju naputke.
I sam sam vet.teh. tako da neke stvari znam nazalost.
Sve smo unistili,tj. ne mi nego odgovorni ljudi koji sve rade po naputstvu iz vana. Nikad manje krava,nikad manje svinja,sve su uspjeli srezat i seljaka unistit. Prevelik je utjecaj lobija. A nasi neznaju reci NE.
A moras bit,pa izrazit cu se tako budala pa da ne vidis da to ide ka codex alimentariusu.
ovo bi mogao biti lagani pocetak,ili je mozda vec pocelo odavno :scratch. ostavljam Vama na razmisljanje.
Svaka cast cesima sto su se uspjeli toj ca. gamadi oduprijeti.
A mi? mi necemo,evo tako to krece...
Ako ima netko da napise kako je stanje na terenu onako iz prve druge ruke?
ps:Tko je bio u pravu pokazat ce vrijeme,ali mislim da cete se sjetit ovog posta nazalost :?