A moras bit,pa izrazit cu se tako budala pa da ne vidis da to ide ka codex alimentariusu.
ovo bi mogao biti lagani pocetak,ili je mozda vec pocelo odavno :scratch. ostavljam Vama na razmisljanje.
Svaka cast cesima sto su se uspjeli toj ca. gamadi oduprijeti.
A mi? mi necemo,evo tako to krece...
ps:Tko je bio u pravu pokazat ce vrijeme,ali mislim da cete se sjetit ovog posta nazalost :?
Codex je samo dio toga...pocelo je jos pocetkom 30-tih sa pojavom bezvrijednog papira zvanog novac...do tada je imao validnu vrijednost od tada vise nikada...nastavljeno 70-tih kada se isprobalo na globalnoj razini..prvo naftom(krizom,jel),pa se prosirilo na sve ostalo(i stoku izmedu ostalog-kravlje ludilo je samo jedan dio toga)pa je onda sluzbeno najavljeno 1990 govorom prvog Busha i nastavljeno...
Kada neki to napisu na forumima onda postajes teoreticar urote i sl...no..zanimljivo da ti postovi od prije 7,8 god.su sada stvarnost-tada urota.
Sto mislite da je netko ulagao u satelite svoj predragi novac da bi mi pronalazili ulice u gradovima ili trazili parcele gdje cemo orati?Poceo se gps uvoditi i u tzv.smartphone..sigurno zato jer zaista treba svakom stanovniku ;-)
Nekada sam ljudima pisao..samo pogledajte sluzbena izvjesca(najzesca rasprava je bila naravno oko "september eleven") i tako cete sve vidjeti..tako i ovdje..samo provjerite tko je naredio..zasto..kako su to objasnili i sve vam bude jasno..
nisam istrazivao..dovoljno mi je par pitanja koje je novinar u "plodovima zemlje" pitao i kakve je odgovore dobio...jos je zanimljivije koje odg.nije dobio.
Nazalost,proizvodni sektor se mora prvi eliminirati da bi se usluzni srusio-tek tada kriza moze uzeti maha..tek tada se lova ponovo vraca bankama oteta od svih..i tada opet krece krug...kredit..radi desetljece-dva...kada otplatis stize kriza,rat,bolest,zakonske mjere,nestasica primarnih sirovina itd..(pa se opet vratimo na pocetak recenice)
Bilo je i kod nas slicnih primjera...perad prvo...pa svinje..sada prezivaci..no tesko je to sve pratiti...zaposle nas vise nego je norma,mediji odrade svoj dio jer je vaznije znati jeli sijeda ili sijedi usao u merc.ili audi od primjerice problema leukoze...pa se stekne navika...itd.
Zanima me kako ce to proci u mojem kraju,pa cu mozda izvuci neki zakljucak...mozda isti koji sada vec pretpostavljam...
Naravno,nije sve tako crno..treba znati iskoristiti trenutak..ili se kao nacija oduprijeti tome..Gadafi nije uspio(samo istrazite sto je sve bilo besplatno pod vodstvom "diktatora"),dok je Island uspio...najjednostavnije..otpilio bankarski sustav i podigao se u 5-7 godina..
Ako ti nije problem,molim te par recenica o tome sto je bilo u ceskoj ili koji link.thx