ja i moj vet. već 2-3 godine koristimo samo injekcije, to sam ja inzistirao i pokazalo se ok
treba se znat da jedna injekcija nije dovoljna, čak i ako se simptomi povuku odmah, koristimo najčešće još 3x , a nekad kad baš nije zadovoljan onda i mijenjamo djelatnu tvar ili on iskombinira više toga. Nekad mi napiše i recept pa ja ponovim terapiju još 3x da me iziđe jeftinije; ako je vime otečeno mažem s kremom (calgonit krema ili jeftinija je konjska krema)
uglavnom, mislim da se čovjek dobro kuži u krave i ima puno iskustva s liječenjem i stvarno sve odradi odlično
svaki mastitis košta me od 600kn na više, tako da kad počnem liječenje bitno mi je jedino da kravu 100% izliječim, a ne ima li lijek karencu 3 ili 5 dana jer rađe ću bacat mlijeko par dana duže nego da zabrljam, prikrijem i razvučem infekciju
još treba jako pazit na stalnu dezinfekciju svega (mužnja, vime, ruke, slama) što je u dodiru s bolesnom kravom da ne pređe na druge krave
i još uvijek kažem kad već liječimo, da joj da dodatno vitamine i mierale - kad je bal nek je bal :icon_e_biggrin: