Nemoj se brinuti, ostaće stelna posle injekcija, pogotovu posle ovih za ciste...
Prošle godine sam lečio jednu, imala cistu i tako posle 3 meseca bezuspešnog osemenjavanja, ustanovimo da je cista, data joj je inekcija, na pregled posle 10 dana cista je izlečena, na prvo osemenjavanje ostala steona, ove godine mi je dala lepo tele, ali zato pre dve godine, takodje krava ne ostaje steona, medjutim, nećemo mi da zovemo veterinara i na kraju smo je prodali na klanicu.. Kad smo videli da lečenje ciste nije uopšte skupo s obzirom šta se gubi, onda smo se pokajali što smo prodali onu. Ali to je lekcija u životu..
Pre mesec dana opet jedna krava ne traži 3 meseca, ja gurnem ruku i napipam na jajniku neki lopticu, posavetujem se sa veterinarom i dam joj hormonsku terapiju za cistu i posle 10 dana opet isto, ja opet pozovem doktora i kaže da joj dam vitamine, jer možda je suviše jaka cista i potrebno joj više vreme, kontrola za nedelju dana, medjutim na kontroli, opet isto. Ja ga ovaj put pozovem da dodje i on da je pregleda i ustanovi da na jajnicima ima čak 3 žuta tela, da joj inekciju i posle 3 dana mi kaže da osemenim, tako i uradim i sad čekam da proverim na steonost.. Tako da Radule, ništa nuje neizlečivo, nadam se da iz mog posta i mojih grešaka budeš uporan i to grla ti da lepo telence, po mogućstvu žensko...