U mene zbog velikih rosa ujutro postoji problem malog metilja, plucnog vlasca i krpelja.
ja svoje blago tretiram valbanzenom i monilom te fascovermom kao i raznim kupkama. Ova prva dva (osim monila) dajem inekcijama a monil na usta spricom.
Sto se tice rana njih lijecim starinski-kantariolovim uljem ( gospina trava i maslinovo ulje) i mogu rec da je nenadjebiv u tim stvarima.
kako sam saznao da fascoverm se ne preporucuje za muzno blago to ga zadnje 2 godine ne koristim jedino na muskim priplodnim grlima, a vrlo malu janjad i jarad tretiram protiv krpelja na starinski ekoloski nacin Pomijesana nafta i ulje na taj nacin otrov iz kemije ne ulazi u krv preko koze.antibiotike koristim samo kad moram kod upala pluca i sl.
Drugih bolesti ovdi nema. Zbog konfiguracije terena bolest papka je nepoznanica.
Savjet kolegama koji imaju problem sa papcima.
Navezite blagu par prikolica krupnije mljevenog tucanika granulacije od 3-8cm i smjestite negdi di van blago prolazi rijesit cete problem za svagda. Ako van triba dodjite sa kamionom ja cu van ga dat mukte samo da ga se rijesin he he
Da i u mljekarskom listu sam citao o nekim bolusima za prezivace. To su nekakvi mikro elementi
PS ovo bi triba bit moj 100-i post