[quote="abrkili"
Eto,ja kad sam pitao svog veterinara za monil suspenziju(antiparazitik,metilji i trakavice) on me blijedo pogledao i rekao a šta će ti to?uzmi si nilzan tablete... i ne mogu mu objasnit da je taj nilzan muka za davat ovcama,jer moram svaku natjerat da proguta ta 2 nilzana,pa svaka druga pljune pa opet,pa ju nateži i navlači,ma muka živa.Ali ima još ambulanti okolo,pa ću se raspitati....[/quote]
reči ču samo ABAMITEL LA , ili APRINEX pour on catle, ovaj drugi je skup ja ga dosta koristim , to je engleski ljek za sve parazite, nema karencu, polije se po leđima određena doza i super je za rukovat a učinak bogovski
abamitel, inekcijski ispred lopatice (scapula), pod kožu, pakovanje 250ml, cjena 600kn, pliva proizvodi, karenca cca 50 dana, imaš sve upute na kutiji.
ja sve nabavljam preko veterinara, jer se samnom nemogu pregovarat, kod mene se u dvorištu zna ko je gazda
nikakve tablete i zalijevanje životinja, sranje nad sranjima, to što sam ti reko uzmi.
sad je lokalni veterinar letio van iz dvorišta, dođe on meni pijan ko zadnje đubre a kao šef je, treba osjemenit kravu, pita šta ču i nabroji on meni, ja velim johnboy elitni za junicu holštajn, a on meni izvadi emindy i bučne na topljenje, ja vidim u posudi i velim to nije ono što ja želim, a on meni pa el bi ja cjelu uslugu :shock: opa braco, a ja baš bio nadrkan, krene on prema štali, ja pitam el bude promjenio sjeme jer je razlika i u cjeni, je želim skuplje, on me pogleda i bljedo baulja prema kravi, a men puko film, i ajmo bracu van iz dvorišta, stero sam ga u jednoj sekundi, nebude mene neki pijanac od veterinara na zamjeni zajebavo, a ne ne, propade mu sjeme a i daljnja mogučnost dolaska kod mene do kraja života.
naši veterinari koji su stalno tu ( a ne ove zamjene zbog godišnjeg) znaju ljude i sve funkcionira kako spada, dođu i u pol noći ako treba, sve se dogovorimo, uvjek biram kod osjemenjivanja šta želim, naravno ako to imaju i nema frke, ja zadovoljan
bitno je to da se morate postavit, nema mile lale, sve britko i oštro, jer vi njima plačate za taj posao, ne rade to oni zabadava, a samim time moraju pružiti i odgovarajuču uslugu