• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

lijep pozdrav svima od jagodica-bobica

• Temu pokrenuo jagodica-bobica
  • Datum prvog posta
B

BAGERISTA

Guest
samo se pazi onog bagera, juri sta stigne. a ne moze ni da makne. Pozdrav

Vidim ja,,mene nema pola dana kad svi si dali oduška,,,,,:rolfer:,pomalo razrađujemo taktički plan....,,,,:lol:samo pazi kad ulovim ne puštam......8)

B

BAGERISTA

Guest
Hvala svima na dobrodošlici. Kukuruzovine nemam kapo prvo, jer sam ja ipak amater i to još sa asfalta za raliku od na prijmer punkutog koji je veliki poljoprivrednik pa bi mogel u humanitarne svrhe donirati malo slame. Kao drugo umjesto da mi nađete slamu vi tu bedastoće pišete s dekolteima. Dobro je kolegica napisala a i ja to tvrdim kad bi me trebalo j***ti puno dvorište se nakoti a kad bi mi trebalo pomoći nigdje nikog. Suzdržat ču se od svih daljnjih suvišnih komentara. A ovo di sam ja to nisu ljudi to su stubičani, tako sam čula u Bedekovčini. Neću griješit dušu.

Pazite kolegice,,,ovdje ima svakakvih čudnih kolega(reko bi rađe perverznih):mrgreen::mrgreen:

J

jagodica-bobica

Guest
samo se pazi onog bagera, juri sta stigne. a ne moze ni da makne. Pozdrav

Vidim ja,,mene nema pola dana kad svi si dali oduška,,,,,:rolfer:,pomalo razrađujemo taktički plan....,,,,:lol:samo pazi kad ulovim ne puštam......8)

eeeeeeee, da :mrgreen: tema je bila slama i malčanje a gdje smo ono završili :rolfer: ništa novo već sve viđeno...:scratch

B

BAGERISTA

Guest
Ta slama,svašta radi,,,,:mrgreen::mrgreen:mora da je neka specijalna..:rolfer::rolfer:

J

jagodica-bobica

Guest
Ta slama,svašta radi,,,,:mrgreen::mrgreen:mora da je neka specijalna..:rolfer::rolfer:

vjerojatno da, jer ja sam amater pa se baš i ne kužim u slamu, osim onu koju nosim u glavi, a većina vas su ozbiljni poljoprivrednici pa znate sve o slami i malčanju .... valjda ću i ja jednog dana konačno naučiti :shock:

C

chickenlover

Guest
vjerojatno da, jer ja sam amater pa se baš i ne kužim u slamu, osim onu koju nosim u glavi, a većina vas su ozbiljni poljoprivrednici pa znate sve o slami i malčanju .... valjda ću i ja jednog dana konačno naučiti :shock:

Slama je visestruko namenska i korisna stvar. Osim sto je razni prezivari koriste "u se i poda se", ima i drugih zabavnijih primena. Medju njima je i stara, al vrlo omiljena seoska razonoda valjanja po istoj (neko ce ti to uskoro preciznije objasniti, sigurna sam), a kao sto si verovatno primetila, neki forumasi su i veoma vesti "sportisti", te postizu rekorde mlateci je praznu. Moja omiljena uporaba je kad se njome pune kojekakvi krpeni lutki, pa se lepo okace da izigravaju strasila, dok zapravo samo "klate" na vetru. :supz:

J

jagodica-bobica

Guest
Slama je visestruko namenska i korisna stvar. Osim sto je razni prezivari koriste "u se i poda se", ima i drugih zabavnijih primena. Medju njima je i stara, al vrlo omiljena seoska razonoda valjanja po istoj (neko ce ti to uskoro preciznije objasniti, sigurna sam), a kao sto si verovatno primetila, neki forumasi su i veoma vesti "sportisti", te postizu rekorde mlateci je praznu. Moja omiljena uporaba je kad se njome pune kojekakvi krpeni lutki, pa se lepo okace da izigravaju strasila, dok zapravo samo "klate" na vetru. :supz:

Budući da nisam djete rođeno na selu nemam a i neću da imam iskustva valjanja na slami ili bilo što vezano za ine seoske razonode :mrgreen: Trenutno sam fokusirana na malčanje i rasprostiranje slame po njivi i ako tko se spusti na taj konstruktivni nivo postojonja bila bi mu zahvalna :prayer: ovi razgovori na forumu su samo odraz situacije kod nas i bližoj i daljnjoj okolici nitko nikoga ne j**** ni pol posto, čak je teško i savjet dobiti a kamo li konkretnu pomoć i pitam se gdje je nestao "čovjek" ???? :confused: kad i priznaš da ti je teško i da se boriš da nekaj napraviš u ovim šugavim vremenima još počnu zajebancije na račun istog a ne da bi razmišljali kak nekog izvući iz govna, a pogotovo kad nanjuše da je žena sama, mlada a tu se valjda odmah predpostavlja i dovoljno glupa i naivna da nasjeda na svakakve gluposti... neka nam se svima dobri Bog smiluje :cry: hvala ti što si me podsjetila voljela bih si složiti jedno lijepo strašilo čisto dekoracije radi na njivi i na vrtu :D

C

chickenlover

Guest
Budući da nisam djete rođeno na selu nemam a i neću da imam iskustva valjanja na slami ili bilo što vezano za ine seoske razonode :mrgreen: Trenutno sam fokusirana na malčanje i rasprostiranje slame po njivi i ako tko se spusti na taj konstruktivni nivo postojonja bila bi mu zahvalna :prayer: ovi razgovori na forumu su samo odraz situacije kod nas i bližoj i daljnjoj okolici nitko nikoga ne j**** ni pol posto, čak je teško i savjet dobiti a kamo li konkretnu pomoć i pitam se gdje je nestao "čovjek" ???? :confused: kad i priznaš da ti je teško i da se boriš da nekaj napraviš u ovim šugavim vremenima još počnu zajebancije na račun istog a ne da bi razmišljali kak nekog izvući iz govna, a pogotovo kad nanjuše da je žena sama, mlada a tu se valjda odmah predpostavlja i dovoljno glupa i naivna da nasjeda na svakakve gluposti... neka nam se svima dobri Bog smiluje :cry: hvala ti što si me podsjetila voljela bih si složiti jedno lijepo strašilo čisto dekoracije radi na njivi i na vrtu :D

Ma opusti se, decki su svi potpuno ok., mene su sasvim lepo primili, niko me do sad nicim nije uvredio, umeju ceniti i zensku pamet, budi bez brige. Puno je ovde vrlo kompetentnih i korektnih ljudi. Naravno, bez zafrkancije ne moze da prodje. A i sta je u tome lose? Zar nam "u ovim sugavim vremenima" malo zajebancije nije najbolji odusak?

Sto se tice bilo kakvih saveta, mozes ih dobiti itekako. Samo lepo odi na prigodnu temu i pitaj sta god te zivo zanima. Ako sto nisi sigurna gde da trazis il pitas, a ti se lepo konsultuj sa nekim moderatorom i dobices informaciju. Ja sam tako i sve bi na mestu.

Sto se konkretno tice malcovanja, ja to isto radim slamom i senom, takodje u ovom periodu radi pripreme za prolece (posredi je organski no-till sistem), pa ako te interesuje sto slicno, mozes naravno pitati.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Draga moja bobica
2mo5pow.gif
, i ja tebe srce
cicojka_b119f.gif

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436

Mislim da ti slama ne treba, neće te sadnice promrznut bez nje. Možda bi ti slama pomogla iduću godinu da manje raste trava, ali realnost je da ako ti nitko ne pokloni slamu a ti nemaš novca za platit da će tvoje biljke biti bez nje a razlika po meni će ti biti da ćeš imati više održavanja, košnje i recimo tlo više gubi vlagu bez pokrova slame ali za to što si posadila to i nije bitno.

G

GROF

Guest
., e moja forumašice jagodice - bobice i chickenlover!!!

., curice moje!., lipo VAS je za čitati i forumske prijateljice imati!., lipa jedna, lipa druga, lipa treća!., a Bože! moj lipote i divote!., ča pisat VAM mogu?., dobro je da ste toteka i da volite selo i seljake., jer seljak svaki more duboko da ore!!!.,hehehe,...,

., ma nemojte se ni najmanje ljutit, vi ste vodeka ko svetlo na kraju tunela!., ko sunce poslje kiše!., ko drvo - grana - jabuka ča se na buri njiše?!,..., dobro mi stojte dičakov se nebojte., pravi su se oženili., a vi drugi možda i neće?!., ma nisu svi bećari te sriće!., pas kaj laje?, negrize!., a čovik kaj se smije voli te najviše!!!., a ja se volim smijat!!!
., ljubim VAS!., dobro mi stojte!., bećarina sa poljoprivrednoga NAJBOLJEGA foruma se nebojte!., ljubite svoje najmilije!., nikakova recesija - nestašica to uskratit nemore!., curice moje!., vi ste na pučini plavo more!., muški svit bez VAS jednostavno nemore!!!., iako se i muški svit medase jako pazi, voli, fali, ljubi, štuje, caruje!., ženice - curice nezamaruje!!!...

aj Bog!., mi VAS svi VOLIMO!!!
., p.s., da je bilo malo prije spoznaje oko slame., mamicu joj! i slami, rešili bi je!...

J

jagodica-bobica

Guest
., e moja forumašice jagodice - bobice i chickenlover!!!

., curice moje!., lipo VAS je za čitati i forumske prijateljice imati!., lipa jedna, lipa druga, lipa treća!., a Bože! moj lipote i divote!., ča pisat VAM mogu?., dobro je da ste toteka i da volite selo i seljake., jer seljak svaki more duboko da ore!!!.,hehehe,...,

., ma nemojte se ni najmanje ljutit, vi ste vodeka ko svetlo na kraju tunela!., ko sunce poslje kiše!., ko drvo - grana - jabuka ča se na buri njiše?!,..., dobro mi stojte dičakov se nebojte., pravi su se oženili., a vi drugi možda i neće?!., ma nisu svi bećari te sriće!., pas kaj laje?, negrize!., a čovik kaj se smije voli te najviše!!!., a ja se volim smijat!!!
., ljubim VAS!., dobro mi stojte!., bećarina sa poljoprivrednoga NAJBOLJEGA foruma se nebojte!., ljubite svoje najmilije!., nikakova recesija - nestašica to uskratit nemore!., curice moje!., vi ste na pučini plavo more!., muški svit bez VAS jednostavno nemore!!!., iako se i muški svit medase jako pazi, voli, fali, ljubi, štuje, caruje!., ženice - curice nezamaruje!!!...

aj Bog!., mi VAS svi VOLIMO!!!
., p.s., da je bilo malo prije spoznaje oko slame., mamicu joj! i slami, rešili bi je!...

Djelomično riješen problem slama-sijeno :weedman: Jučer me neki čovjek nazvao (prijatelj od mog poznanika) i rekao da nedaleko od mene popravlja krov na nekoj staroj kućici i da ima slame i sijena ako hoću da odvezem. Tako sam našla prijevoz i dvozla 2 prikolice sijena i jednu prikolicu slame. Čak ima nešto i slame složene za pokrivanje krovišta-mislim da je to od raži ali nisam sigurna :scratch Čuda Božja su moguća :weedman: kad to rasprostrem vidjet ću koliko će mi još trebati pa kupim 2 bale i stvar riješena: Hvala Bogu njemu ništa nije nemoguće :prayer: što znači treba vjerovati i nadati se :weedman: i dobila sam na poklon onaj orginalni koš stari-starinski za nošenje sijena što mi nekako znakovito zvuči da je i kravica na putu :rolfer:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,939
eto vidiš,kad se čovjek najmanje nada rješenje se našlo...

B

BAGERISTA

Guest
vidiš da još uvijek ima poštenih ljudi.
Drago mi je da si se snašla,uvezi tog sijena i slame...:mrgreen:

G

GROF

Guest
vidiš da još uvijek ima poštenih ljudi.
Drago mi je da si se snašla,uvezi tog sijena i slame...:mrgreen:

., e da., da., to sam i JA tako nekako mislil!!!., :rolfer:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Čim me nema odma frka oko cura, šala...
Pozzzzz i dobro došla jagodice :heart:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Čim me nema odma frka oko cura, šala...
Pozzzzz i dobro došla jagodice :heart:
Nema nam više Jagodice :(
Od kad je nabavila slamu ne javlja se više :scratch

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793

A možda je dobila šta je tražila hehe.... našli su je njeni zagorci :rolfer::rolfer:

J

jagodica-bobica

Guest

O daaaaa i te kako me ima :D radim po cijele dane pa sam navečer umorna a htjela bih da iskoristim još ovo lijepo vrijeme i završim radove vani prije nego me snijeg zatrpa. :rolfer:

J

jagodica-bobica

Guest
:rolfer:
A možda je dobila šta je tražila hehe.... našli su je njeni zagorci :rolfer::rolfer:

kaj god ... bežim ja od zagorci minimalno kilometar dalje.. nije im za vjerovati

Najnoviji postovi

Na vrh