ne na sunce, i ne šljiva, potuku se okusi voća...orehe još malo pusti, moraju imati formirane jezgreZnači ne stoji vani na suncu?
Jel može šljivovica umjesto tropovače?
Orasi su sad koliko sam čuo najbolji za to ili?
u flašu od litre, tri četvrtine flaše prerezanih oraha, pola teglice meda, i odmah dva decilitra tropovice jače od 60%...čuvam u podrumu, promiješam svakih sedam ili koliko dana...treba minimalno 6 mjeseci do konzumacije odstajati...
ovo je moj način...
Pazi da te tegobe ne budu kronične, znaš ono svaki dan!,.......
Koristio bi se za stomačne tegobe. A ako bude prejak za piti, onda imam namjeru naknadno dodati ili med ili limun ili nešto slično...
Šta ne bi med trebao staviti odmah unutra?Da, u pravu si, tako i mi dobijemo lozovaču.
A kako uspiješ da dobiješ zlatnu boju orahovca?
Većinom je u svakoga crn ko katran.
Je li fora u tome da ne rasiječeš orahe nego čitave staviš, ili je do toga što tegla stoji u hladu umjesto na suncu?
Ja sam baš jučer nabrao 10-15 oraha, izrezao ih napola i potopio u 1L čiste lozovače. To sam zamotao u tamnu kesu i stavio na tamno mjesto.
Namjeravam ostaviti par mjeseci (nemam neki zacrtan rok) , vjerojatno barem do jeseni.
Koristio bi se za stomačne tegobe. A ako bude prejak za piti, onda imam namjeru naknadno dodati ili med ili limun ili nešto slično...
A jesi probao raditi sa votkom?za otprilike tri tjedna do mjesec dana se doda oko 2-2.5 dcl rakijetine...opet tropova...
Ma izgleda da nema nekog pravila, svatko radi po svome nahođenju.Ja isto mislim da je malo rano...mi isto doma radimo od zrelijeg oraha...