krx pozega kaže:
....danas to nije slučaj kod većine ili svih traktora nama poznate visoke klase...tu ćemo se svi složiti recimo da baš SDF iskače jer objektivno ne nude ništa novo zapakovano u celofan sa upitnom kvalitetom(ne govorim o motorima) a nemože se reći da brend nije privlačan....
Nije da sam baš ovo shvatil :scratch Hoćeš reći da SDF prodaje bofl robu upitne kvalitete ili?
No, kad već spominješ SDF, ili ako ćemo biti točniji SLH (tj. talijanski dio SDF-a), oni su jedni od rijetkih firmi koji proizvode cijeli traktor, tj. i motor i mjenjač i pogonske osovine. To više ne rade ni Zetor, valjda ni Belarus, da Đonija ni ne spominjem (dakle, kupuju bar prednje osovine). Uz to su i obiteljska firma, baš poput Lindnera, samo dvadesetak puta veći.
Svakom tko kupuje SLH traktor jasno je da ne kupuje ni Fendt ni JD, no i ne plaća ga "zlatom".
Ovo s Lindnerom: plaća se "zlatom", a dobije se motor iz druge lige. To je poanta. Nisam rekel da Perkins nevalja, već da je druga liga, i ne odgovara (cjenovnoj) klasi kojoj traktor pripada.
Na kraju krajeva (bez obzira kaj imam dva talijanska traktora, no čak da i nemam), opet bi prije kupil 3 SLH traktora nego dva Lindnera (usporedba po cijeni). Mislim da Geotrac 73 ne vrijedi 50% više od Dorada 75, da ne govorimo o D 85, čak i da je taj ljubljeni Perkins pozlaćen.
krx pozega kaže:
....i da iskoristim smajliće napisao bih zato NE europskoj uniji...istina da nemamo ništa ali imat ćemo još manje...Bog i Hrvati
S ovim se slažem, i podržavam te u tome. Samo kaj ljudi toga nisu svjesni, i nikaj ne pamte i ne vide - počnimo s poskupljenjima goriva, struje... No bojim se da nas nebudu niš' ni pitali...po običaju