• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lindner

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,678
Bubu kaže:
NeZJ. zasto ti se Perkins ne svidja? Mala potrosnja i povoljan obrtni moment...
Jednostavno - Perkins na takvom traktoru je najlošiji dio. Ak je sve prva liga, neznam zakaj su šparali na motoru iz druge lige.
Da je gore npr. Deutz ili Iveco NEF, OK, ali Perkins - hvala ne. Mi koji nismo odrasli na Fergusonima ili IMT-ima baš nemamo neko mišljenje o Perkinsu. Nije to više onaj od prije 30-tak godina. Eto, zato.

B

Bubu

Guest
OK svako ima svoje misljenje. Iveco mu ne bi stojao uz imidz! :D Taj Perkins mu jednostavno lezi i uklopio se u koncepciju. Bitno je da dobro vuce i da malo trosi jer smo sada svi ekonomisti, a trajnost zavisi od vlasnika, odrzavanja i eksploatacije..

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Meni se jako sviđa linder, ali isto kao što je i ZJ rekao, motor mi se ne sviđa, da ima Deutz motor bio bi prava pila :D :D
Još da je i cijena niža...

B

Bubu

Guest
:D Zasto mislite da je Deutz motor toliko bolji od Perkins motora? I taj Perkins sljaka vise od 10000 rs..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,678
Bubu kaže:
OK svako ima svoje misljenje. Iveco mu ne bi stojao uz imidz! :D Taj Perkins mu jednostavno lezi i uklopio se u koncepciju. Bitno je da dobro vuce i da malo trosi jer smo sada svi ekonomisti, a trajnost zavisi od vlasnika, odrzavanja i eksploatacije..
Zakaj se Iveco nebi uklapal Lindneru u Image, ako se isti uklapa Steyr-u?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,678
Uostalom, ni MF više ne rabi Perkins-a, a oni su ga i "stvorili", već samo manji brandovi kao Landini, McC pa i Lindner.
Čak ni JCB više ne koristi Perkins-a već ima svoje motor. Zakaj??? :scratch
Deutz je No. 1. Zakaj ga koristi Fendt, ako je Perkins bolji?

P

Picek

Guest
ZJ kaže:
Zato jer je švapski i dok je Fendt bio u rukama švaba na to se pazilo..
A Fendt neće još dugo koristiti Deutza..

B

Bubu

Guest
Deutz motor je bolji samo zato sto ima gomilu elektronike i common-rail ubrizgavanje?! Koncepcijski, svi mehanicki delovi motora su slicni, samo je pitanje kvaliteta. Mislim da Perkins zadovoljava kvalitetom, zato ga Lindner i ugradjuje. Iveco motori nisu toliko trajni koliko Perkins ili recimo Deutz. Vise se tu ne zna ko pije a ko placa sto se tice traktora i motora, uglavnom svi sada vise gledaju ekonomsku stranu a ne kvalitet jer seti se kako su npr. bili kvalitetni Mercedesi 123-ke a ovi novi nevaljaju nizasta.. Perkins ima super motore do recimo 130-140 ks i zato se ubacuje u McC-a i u Landini-a. Fabrike svasta probavaju i eksperimentisu i svi ukljucuju svoje igrace u igru. Ako neko ima koristi da promeni proizvodjaca motora, on ce to i uciniti jer mu je mozda neki drugi proizvodjac ponudio mito. Pare su cudo a kako ljudi kazu "jaci ker jebe' ! Sve ima svoje, neko hoce novo i sofisticirano a neko klasicno i jednostavno sto je zapravo Lindner!

K

krx pozega

Guest
ZJ kaže:
Uostalom, ni MF više ne rabi Perkins-a, a oni su ga i "stvorili", već samo manji brandovi kao Landini, McC pa i Lindner.
Čak ni JCB više ne koristi Perkins-a već ima svoje motor. Zakaj??? :scratch

Sao zato što je deutz provjereni njemački motor....a to nije garancija uspjeha Fenda...u tom fendovom lancu blok motora i nije najjača karika kao što je glava,mijenjač i diferencijal kod pojedinih....

Nekako mi prvo na pamet pada ista stvar kao što Opel nikad nije znao proizvesti svoj dobar dizel agregat....nije mu ni trebao jer je godinama prolazio super jeftino sa isuzu agregatima koji su nekoliko puta bolji od dosta europskih dizel motora...iznenadili bi se....dobro tako su ono riješili svoje isto kao i Fend i slažem se da Deutz motor neće još dugo u Fendove štoviše siguran sam

I nebi se složo da je Perkins lošiji od Deutzovog motora....nikako....nama možda zbog više iskustva sa njim i svoje pristupačnosti sa predznakom tehnologije sa zapada... :!:

Bubu je to jako lijepo zaokružio sa tezom ekonomske isplativosti i zakonom tržišta koji su ne tako davno bili natjecateljski u smislu tko će proizvesti bolje i plasirat na tržište uz ne toliko bitnu cijenu jer je na mjestu bila ona da što je skuplje to je i bolje ili kvaliteta se skupo plaćala(prvo što mi na pamet pada je baš Perkins)...
....danas to nije slučaj kod većine ili svih traktora nama poznate visoke klase...tu ćemo se svi složiti recimo da baš SDF iskače jer objektivno ne nude ništa novo zapakovano u celofan sa upitnom kvalitetom(ne govorim o motorima) a nemože se reći da brend nije privlačan....

Danas više nema nekakve tradicije i sigurnosti da kad nešto kupiš imaš nekakvu sigurnost kontroliranog porijekla koliko si god spreman odriješiti kesu....samo još rijetki(najjači) uspiju to sakriti
...primjera radi je meni Valtra veoma privlačan traktor baš zbog tih stvari a da ne spominjemo skandinavske automobile...neplaćeni tekst ;) :mrgreen:....
....i da iskoristim smajliće napisao bih zato NE europskoj uniji...istina da nemamo ništa ali imat ćemo još manje...Bog i Hrvati

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,678
krx pozega kaže:
....danas to nije slučaj kod većine ili svih traktora nama poznate visoke klase...tu ćemo se svi složiti recimo da baš SDF iskače jer objektivno ne nude ništa novo zapakovano u celofan sa upitnom kvalitetom(ne govorim o motorima) a nemože se reći da brend nije privlačan....
Nije da sam baš ovo shvatil :scratch Hoćeš reći da SDF prodaje bofl robu upitne kvalitete ili?

No, kad već spominješ SDF, ili ako ćemo biti točniji SLH (tj. talijanski dio SDF-a), oni su jedni od rijetkih firmi koji proizvode cijeli traktor, tj. i motor i mjenjač i pogonske osovine. To više ne rade ni Zetor, valjda ni Belarus, da Đonija ni ne spominjem (dakle, kupuju bar prednje osovine). Uz to su i obiteljska firma, baš poput Lindnera, samo dvadesetak puta veći.
Svakom tko kupuje SLH traktor jasno je da ne kupuje ni Fendt ni JD, no i ne plaća ga "zlatom".
Ovo s Lindnerom: plaća se "zlatom", a dobije se motor iz druge lige. To je poanta. Nisam rekel da Perkins nevalja, već da je druga liga, i ne odgovara (cjenovnoj) klasi kojoj traktor pripada.
Na kraju krajeva (bez obzira kaj imam dva talijanska traktora, no čak da i nemam), opet bi prije kupil 3 SLH traktora nego dva Lindnera (usporedba po cijeni). Mislim da Geotrac 73 ne vrijedi 50% više od Dorada 75, da ne govorimo o D 85, čak i da je taj ljubljeni Perkins pozlaćen.

krx pozega kaže:
....i da iskoristim smajliće napisao bih zato NE europskoj uniji...istina da nemamo ništa ali imat ćemo još manje...Bog i Hrvati
S ovim se slažem, i podržavam te u tome. Samo kaj ljudi toga nisu svjesni, i nikaj ne pamte i ne vide - počnimo s poskupljenjima goriva, struje... No bojim se da nas nebudu niš' ni pitali...po običaju :(

K

kocol

Guest
Pozdrav svima

Ja imam Lindner 1055 Aturbo 1991 godine . Nijedan od naših traktora ne može da se mjeri sa njim.A tek ove nove generacije Lindnera ne možemo ni da zamislimo .

K

kocol

Guest
Nemislim samo ja nego misle mnogi . Zato što ima male gabarite a velike snage za kategoriju tih traktora (veoma okretan i u polju i u šumi)

Z

zrine892

Guest
toma84 kaže:
Svako svog konja hvali :D
on bi i svojeg petela pohvalio...baš mi ide na zivce kad tako nesto gluposti priča...

K

kocol

Guest
Evo slike
lidner2rl9th.jpg

M

Miki07

Guest
Svaki je traktor dobar ako je ispravan to vrijedi i za Lindnera
Za manje para može se nabaviti traktor isti karakteristika i opremljenosti

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Svi su dobri dok idu. Neki lošiji, neki bolji. Nije svatko u mogućnosti dat neke ogromne novce za stroj pa kupi jeftiniji ili rabljen

K

kocol

Guest
Nemam se ja šta hvaliti cijena traktora govori sve ako mi ne vjerujete pogledajte oglase za novog kineza možeš kupiti Lindnera starog 25 godina .

Najnoviji postovi

Na vrh