• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Loša škola na you tubu

anton5

Član
Tu od
17 Velj 2014
Poruka
87
Kad se nešto slaže za "udaju"..onda može i ovako
Glavno je da drži trenutno

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Kako pravilno skinut vodenu pumpu?
Pa evo kak snima čovjek koji skida i isto nezna kak kaj ide, ali on je majstor.
Ako neko nekaj dela taj zna kaj se skida kaj se ne skida, ne nebada se tebalo bi ovo, ma ne to, ipak samo ovo, aha ipak i to treba.

Ovaj je iz susjednog mjesta do mene (u Bosni) 3-4 kilometra .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ma gle ..i ljubiša kobas sere..on baš sere ..ali ovaj ga šiša u drugom području.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Hahaha ljubisa ide na zajebanciju to znaju svi , al eto ima i ovaj jaku lafinu .

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Žalosto je kaj ljudi misle da znaju, nema ih ko usmjetiti bar do neke osnove.
I onda to neko gleda i taj koji gleda se nauči tak.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
Ovaj mi je isto jedan od jačih videa.

kaj fali tom videu?
ja isto tako po ljeti moram prati kiler više puta jer kosim prevračam sijeno i tako dalje.
jedino ja ne skidam cijelu haubu nego samo prednju masku.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa mogel ga je sa nišanom od pištolja ispuhati prije pranja..... A i u konta starnu ga je ispiral....
Nekad stari ljudi koji nisu bili školovani su za takve radove perut koristili jer im je penzlin bil skup.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
@MUHA , a i ostali također... Želim komentar na ovo.

Je li i ovaj samoprozvani majstor lupeta gluposti, ili ima koja pametna rečenica i savjet?

Ti znaš da ja pratim tvoje video uradke, naročito one koji se mehanike dotiču. To kaj tam ne komentiram ne znači da ne pogledam.

Ima propusta, ko i kod svakog od nas ali sviđa mi se kaj prihvatiš kritiku i ako je opravdana obično u sljedečem videu priznaš grešku javno tak da onaj ko pogleda čuje da je u prošlom došlo do pogreške jer ne čitaju baš svi komentare.....
Isto tak ima puno više dobrih savjeta koje daješ. Nebitno od kud i od koga si ih dobil ;)

Najviše od svega mi se sviđa kaj si i mene spomenul u jednom od svojih videa Hvala ti zbog toga.

A još više mi se dopal ovaj tvoj komentar kojeg si javno napisal (y)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Imao sam prilika da su mi ljudi rekli kako su gledali moje videe i sami odradili kočnice. To mi je baš drago čuti. A bilo je i dosta situacija gdje su mi rekli da su im moji videi pomogli.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kad si se vec tih kočnica dotaknul.
Sječaš se ono kad si prvi put u životu kočnice na Medi slagal, a ja sam ti savjete preko moba daval?
Kaj je tebi Muha rekel?
Otpusti sve šarafe i pusti reduktor da se okrene prema dole. Nemaš brige, nemre ti na noge opasti.
E vidiš, da si to zapamtil sad nebi imal problema sa zapečenim reduktorom.
Ti si ga lancom zavezal i on se nije mogel okrenuti sam od sebe a zarasel se za kučište jer ga niko prije tebe nije podmazal po dosjedu.
A da si ga otpustil, malo trknul čekičem, on bi se odljepil i okrenul se prema dole i ti nebi jaja otegnul vadeči ga dole.
Zapamti za neki drugi put da si olakšaš muku, a i svojim pratiteljima 😉

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@MUHA , a i ostali također... Želim komentar na ovo.

Je li i ovaj samoprozvani majstor lupeta gluposti, ili ima koja pametna rečenica i savjet?

Moj ti je odgovor ovo:
Čistoča ti mora biti i postati na prvom mjestu, a ovdje su vidljive hrpe blata u fazi snimanja. Mene je moj pokojni majstor naučio da prvo operem, očistim predmet popravka, pa tek onda pristupam rastavljanju i defektaži kvara. Za kraj mi onda u takvom redoslijedu ostaje ugradnja novih rezervnih dijelova ni čisto, a ne u blato.
Svojim sam kolegama u radioni osobnim primjerom pokazao i dokazao kako se to kvalitetno radi nebrojeno puta.
Radio sam ja ne samo elektriku nego i mehaniku, jer je tako moj život htio.

Kod na primjer popravka zdrobljene getribe i diferencijala na Indosu 2,5T nosivosti prvo je bilo pranje cijelog viličara s minivašem.
Iza toga je slijedilo rastavljanje i demontaža sklopova.
Na pank/radni stol sam tada redovito prostro bijelu bolničku plahtu, jer smo ih dobivali u alatnicu u znatnoj količini za izradu krpa za čišćenje.
Prilikom rastavljanja demontirane getribe i diferencijala svaki je demontirani dio išao u veliku i duboku posudu za pranje naftom i kistom/penzlom. Preko polovice posude je bila čvrsta čelična rešetka, na koju sam odlagao sve dijelove u fazi pranja.
Poslije pranja samo je svaki čisti dio bio odložen na pank. Nakon što je sve bilo čisto složeno na panku, radio sam temeljiti pregled i defektažu svih dijelova.
Nakon dobave svih potrebnih rezervnih dijelova, montirao sam čisto kao da je prvi put u tvornici kod proizvodnje.
Moj zadnji od kolega automehaničara nije tako htio raditi, pa je svojom voljom i zaslugom neke popravke radio i više puta, ali to je bila njegova tvrdoglavost.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nazvao me jedan kolega i prekinuo, pa nisam postavio slike blata koje spominjem, evo:
užas.jpg
užas1.jpg
To se tako i takvim uvjetima ne radi!

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Kod Almirovih videa mi je najfascinantnije kako je uspio generirati hrpu priglupih botova da mu komentiraju uratke nekim generičkim rečenicama i kako mu to Youtube nije još skužio i skinuo kanal.
Ja sam jedan od onih koji se prije kretanja u neki do tada nepoznati posao, informira preko svega što je dostupno, između ostalog i Youtuba. Tim načinom sam si potvrdio ono što sam znao i do tada, da sam ja jedan jako bistar i pametan mladić koji jako brzo uči i usvaja nova znanja 🧐. Ako zanemarimo baš priglupe videe, meni je čak i potpuno kriva informacija korisna jer znam kako ne treba. Naravno, podrazumijeva se da ne slijedimo bezglavo i bez razmišljanja sve što negdje vidimo ili pročitamo, nego da si uvijek nađemo 3-4-5 izvora informacija i onda uz upotrebu mozga to ukalupimo u jednu točnu informaciju. Ne vjerujem ni svemu na ovom forumu dok ne nađem još nekoliko informacija o tome. Kad već spominjemo Almira, meni je par njegovih materijala bilo korisno jer sam vidio kako nešto izgleda i što će me dočekati kad ja krenem u popravak tog dijela.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Tim načinom sam si potvrdio ono što sam znao i do tada, da sam ja jedan jako bistar i pametan mladić koji jako brzo uči i usvaja nova znanja 🧐.
Opaa 🤔🥳

turke

Član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
98
Nazvao me jedan kolega i prekinuo, pa nisam postavio slike blata koje spominjem, evo:
View attachment 57298
View attachment 57299
To se tako i takvim uvjetima ne radi!
Nema gorega dok kupujem rabljeni stroj, a i općenito . Dođeš kod čovjeka . Odmah vidiš kakav je u održavanju dok vidiš strojeve . Nema gorega dok stroj stoji neopran , pun blata prašine , nepodmazan . Okrenem se i nazad kući .

Na vrh