• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ltz t-40

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Dosta dobro si ga uredio vidi se da imas posla sa instalaciom ja svog mislim na proljece urediti.
Danas sam ga pocastio sa novom zadnjom gumom,cjena 2900kn.nekaka turska nisam htjeo kineske!!!
 

ZgeNbo

Član
Tu od
15 Lis 2011
Poruka
147
Moram još rezervnu zadnju felgu obojat i da mi je prednju felgu nabavit.
Kupio sam zadnja svjetla pa se moram malo sa žicama pozabavit. oko toga pomalo volim čačkat.. mislio sam to ovih dana al kiša,zima, a i zbog vjetra sam imao neplaniranog:eek: postavljanja crijepa. zadnje gume sam uzeo dvije od prijatelja za 1000kn. ima prst rifne al bitno mi je da su zdrave. oro sam i neki dan i ide to njem bez problema. još da je prednja vuča pa igrao bi se u oranju
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Osposobit ces i prednju vucu uz pokoji savjet il cemo popit koje pivo i rakijcu uz poso kad dodjem kod tebe pa da podivanimo malo o tim nasim rusima!!!
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,084
Evo meni veselje , prednja vuča nije htjela da se isključi na lijevom točku , rasklopio sam i ustanovio da je kajlicu iz one ekscentrične osovinice neki vrag izvadio pa klackalica ostala slobodna
Morao sam cijeli prednji most da rastrim , posla da se usereš a popravka bez ijednog uloženog dijela , sutra valjda to sastavim
I dalje mi nije jasno šta je istjeralo kajlicu iz njenog ležišta
 

ZgeNbo

Član
Tu od
15 Lis 2011
Poruka
147
330r0ww.jpg


malo mi na ovom označenom čepu ( za čegasluži?)kaplje gorivo. jel se smije to skinit pa da probam sa nečim malo pomoć da prestane. stari mi kaže da to tako kod rusa mora :mur: a mene nervira
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Tu ti se ispusta ulje iz bos pumpe i nesmije curit ulje ispod je platna koja treba brtviti moj savjet ti je to zabrtviti i promjeni ulje u pumpi!!!
 

ZgeNbo

Član
Tu od
15 Lis 2011
Poruka
147
Ma ulje je novo a kaplje gorivo.sigurno se odnekud slijeva al nevidim.možda od iza negdje.al baš se čini koda na čepu ne brtvi.a nije ulje. Imam pitanje.lijeva ručica hidraulike ima izvode nazad na lijevi blatobran i naprijed kod lijevih vrata. Desna ručka ima dva izvoda na desnom dijelu razvodnika . Spajao sam kipu berača nazad na gornj crijevo i kipao lijevom ručkom gornji položaj.srednji položaj drži kipu a donji položaj pušta kipu dolje.ako bi dodao još jednu brzu hidrauličnu spojnicu za kipu iz al na donje crijevo iza na blatobran i spojio kipu dolje jel bi onda kontra kipao. Lijevom ručicom dolje kipa a ručica gore pušta kipu?
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Ja mislim da ti je ta ljeva rucica i ta dva izvoda namjenjeni za dvoradne cilindre a ona desno za jednoradne a sto se tice ljeve rucice svejedno je u kojem polozaju kako radi jer ako crijevima zamjenis mjesta rucica ce raditi "kontra"
Inace ja jos nisam koristio hidrauliku zakipanje prosli vlasnik je koristio za berac desnu rucicu i jedno crijevo!!!
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Vlasnik prije mene je kipu za berac imo na desnoj rucki i na jedno crijevo prema gore je kipo a prema dole je kipa slobodnim padom isla dole tako da je to bio jednoradni sistem.
Valjda se da kombinirat po potrebi?
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,084
Svaka dvoradna komanda može da se koristi i kao jednoradna , samo što pri spuštanju je pumpa opterećenja OSIM ako se spušta u položaju plivajući , znači komanda skroz prema sebi za dva zuba i onda spušta 'opušteno'
 

ZgeNbo

Član
Tu od
15 Lis 2011
Poruka
147
Jesu sve su sigurno dvoradne.samo desna ručka nema izvučene dvije cijevi nazad i naprijed dvije ko lijeva ručka. Kod mene je tako. Imam nazad dvije cijevi lijeve ručke. Križasta spojnica crijeva je na gornjoj cijevi.planiram stavit i na drugu tj. donju cijev stavit spojnicu ali ne križastu već igla spoj.da mogu sve kipat kad treba.znači kad spojim berač npr. na donju cijev na lijevom zadnjem blatobranu kipam lijevom ručkom dolje a pustam istom ručkom gore ako se ne varam???
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Prema tome ja mogu zakljucit da samo u krajnjem doljnjem polozaju(plivajucem)pustas kipu bez obzira dizo ju prema gore ili dole!
 

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Ljudi moji kao što kaže uvaženi član Savo.
Vi možete izvest i 4 izvoda nazad bez brige,tako da povučete flexibilna visokotlačna crijeva nazad sa ženskim hidrauličnim spojkama a berač možete kopčat i na donju te na gornju cijev iza na blatobranima veze nema a ako imate i hidraulično podizani adapter možete ga koristiti bez hidrauličnog razvodnika koji se koriste sa jednim ulazom te 2 izlaza za one traktore koji ne maju više izvoda hidraulike.
Berač kokuruza konstroiran je da radi ulje u jednom smjeru tj. imate samo istosmjerne cilindre iz kojih se ulje vraća prilikom spuštanja masom samog predmeta koji je podignut ustvari bio to bunker ili adapter a spuštanje se vrši istodobno iz oba crijeva u plivajućem položaju tj krajnji donji položaj.
Imao sam ja t-40 te sam ga bio uredio skroz ali zbog okolnosti rada prodat je i zamjenjen mtz-om
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Nakon sto sam prepravio ukljucivanje dlokade na rucno mogu rec da je neusporedivo bolje i prakticnije nego ukljucivanje petom desne noge.
Prilikom pustanja kvacila rukom ukljucim blokadu idrzim ju ukljucenu a pri tome desna noga mi je i dalje na noznom gasu a kad sklonem ruku s blokade ona se sama iskljuci.
Blokada mi je bila prijeko potrebna u oranju ibez nje bi mi bilo gotovo nemoguce orat na 30cm dubine.
Zgembo u pravu si sto se tice t40 nije za usporedjivat sa imt 560,558,540 i u toj klasi traktora rus ih pojede!!!!
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Pokusavam preko mobitela stavit slike pa mozda i uspijem?

Evo uspio sam staviti slike!!!
Pretpostavljam da se jasno vidi nacin na koji san to preuredio?
 

Prilozi

  • 20141101_175002.jpg
    20141101_175002.jpg
    54.3 KB · Pregleda: 256
  • 20141101_174942.jpg
    20141101_174942.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 234
Posljednje uređivanje od moderatora:

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Po meni super rješenje samo bih ja tu dodao još kao neku zakačku tako da ne moraš čitavo vrijeme držat rukom jer ipak špera ili blokada ima svoju oprugu koja je podiže sad jedino nisam skužio dali kad prekreneš ručicu ona zadržava taj položaj.
Ideja mi se veoma dopada ma da ja kad sam radio sa njim ručni gas i petom na šperu ali onda sam opet u nekim uvjetima izgubio kočnicu :eek::
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Nisam htjeo zakacku iz razloga da ne ostane ukljucena pa kad bi skreto moglo bi doc do nekakvog loma!!!
Speru ukljucim prije nego pustim kvacilo i kad krenem mogu maknit ruku i ona ostaje ukljucena sve dok se nerastereti i onda se sama iskljuci.
Rucka mi je na dohvat ruke tako da mi ju nije problem drzati ukljucenu a i otpor na rucki je gotovo pa neprimjetan!!!
 

Najnoviji postovi

Na vrh