• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ltz t-40

Milan1988

Član
Tu od
21 Tra 2016
Poruka
97
Moracu prvo provjetiti dizne...na koliko bara se stelaju posto u selu imam stroj za ispitivanje...sto se tice same vuce motor je jak i dosta dobro odrezuje gas,ali mi ne pali nesto najbolje kaf je malo hladnije,neznam zasto,kad se motor zagrije taj dim i nije primjetan,ima dima samo kad ga puknem po gasu...posto si vec pisao da si vise puta reparirao glavu volana,gdje si kupovao dijelove,posto ovi ukrainci u Novom Sadu imaju jako lose kvalitete dijelove...ja bi probao izmjenjati gumice i sta vec jos ima unutra i moram promjeniti okomitu osovinu sa konusnim zubima,jet ona je meni propadala pa sam ja otokario mali distanc prsten i ubacio ispod zuba da ne propada ali i sa tim automatski dobio luft izmedju zuba i jos vise potakao samaranje tockova.....
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Tu okomitu osovinu nemoj kupovat drugu!
Ja sam imo isti taj problem,ta 4 zuba sam navario i brusilicom obradio zube,nemora to bit nesto precizno bitno je da i zubi idu u konus.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,106
Dizne na 170 + - 5 bara.
Kvalitet dijelova je kakav-takav , nema bolje da se nađe kod nas , za mađarsku neznam šta oni nude.
Kućište je malo nezhvalan sklop , to što sam više puta ga radio govori i da nisam bio uspješan ali i konstrukcija je katastrofa.

Može da luftira na više mijesta , recimo na ulazu pritiska , ako je zazor između stubline i zupčaste letve veći od dozvoljenog (a kada se zagrije on se povećava) ili ako je stublina oštećena tu može da gubi , isto tu gubi ako je ta vertikalna osovina propala i nema oslonca sa druge strane letve i pomjeri je u stranu.

Onda one matice sa čela letve i podloške ispod toga , tu nema nikakvih zaptivki , dihtuje željezo na željezo i ako to nije glatko 100% pušta , ako je tu veliki luft ostavlja prostor za šamaranje točkova a čak i ako uspiješ da prebaciš maticu za 1 navoj onda nema lufta kojeg mora da bude da bi volan uredno radio.
Jedina intervencija je tu da se nabave deblje podloške ili da se naprave pa da se malo skine materijala sa onog falca na matici i time ''restartuje''.

Onda i u samoj letvi onaj radni klip i podupirači gube svoju funkciju , mora i njihova dužina da se korektuje.
Pa i gumice oko navojnog vretena stavljaju mogućnost za propuštanje.

Gumice sam stavljao svakakve ali sam nakon prepravke mog kućišta od kolege dobio gumice koje mi je on izradio i one traju i danas dan bez greške , one kupovne su mi odlazile nakon mjesec-dva.
Znači od prepravke kućišta do danas ja ga nisam ni pipnuo , radi kao i prvog dana a volan je čak i prelak tako da ni taj osjećaj nije baš prijatan , ali vrijedi svake pare i muke dok sam ga uradio. Neuporedivo.
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ja sam na svom radio glavu volana i namučilo me posteno dok nisam shvatio u čemu je "kvaka"
Voan mi ide lagano (malim prstom) i kad je ulje hladno i vruče,tako več vise od godinu dana bez greske!
 

Milan1988

Član
Tu od
21 Tra 2016
Poruka
97
Savo,koliko sam shvatijo ti si imao ozbiljnih problema sa volanom,tesko si motao,kod mene je opet drugačije...ja mislim da je kod mene neki sitni problem jer meni se volak lako mota,čak šta više imam 8x35kg tegova na njemu i kad je traktor u hodu mogu motati malim prstom,pogotovo kad je ulje toplo,pričam za kad vozim unapred,u rikverc je isto lak dok se ne upali vuča,e onda nastaju problemi,kao da ga nešto zavari,onda moram na kvačilu pustiti ga malo unapred.poriktam volan u smer koji trebam i opet unazad....ali još je nešto zanimljivo,kad se zagrije ulje ja onda u kabini čujem (š-š,š-š,š-š,š-š)kako god točkovi rade ljevo-desno tako se i to čuje,kao na kladarima kamionima na dizalicama,stalno im se neki zrak čuje kad tovare....možda je malo glupa usporedba ali neznam kako drugačije da vam objasnim....
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,106
Volan može biti lak a da ima mnogo lufta , koliko ti ima lufta?

A to što se čuje šššššš , to ti se čuje sigurnosni ventil , to je dobar znak , mada može da šišti i propuštanje ali pošto imaš snagu vjerovatno ej sigurnjak , manometar bi u toj situaciji mnogo rekao.

Da ja sam imao bezbroj problema jer je unutra sve skoro bilo samljeveno. Nabavio sam dobre komponente i onda ga složio ovako.
 

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Ma sazno sam, zvao sam Gibanj pa su mi rekli 9.5 x 1300.

Poslano sa mog LG-H525n koristeći Tapatalk
 

dobrodol

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
92
Jesi li siguran da si saznao?
A jel si ti rekli koji 9.5x1300?
La, Li ili Lw?:icon_scratch:
 

BiZeleni

Član
Tu od
13 Lis 2015
Poruka
63
Nasao sam ganc novu pumpu za t40 rotacionu.Medjutim na njoj pise d144 motor a moj je d37e da li tu ima neke razlike u parametrima na pumpi i da li moram jos nesto menjati sem cevi visokog pritiska.Konkretno napted kod uzubljenja?Hvala

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,106
Mislim da ni cijevi nemoraš mijenjati one se mogu izmotati (mislim).

Naprijed uzubljenje je isto , parametri su jako slični a dozu možeš sam sebi naštelovati po sluhu.

E sad , zašto bi skidao linijsku a stavljao rotacionu?
 

BiZeleni

Član
Tu od
13 Lis 2015
Poruka
63
Nasao sam ganc novu pumpu za 80ak eura ali bas bas nova.Nikad montirana jos cepovi na njoj.A za remont moje mi traze 120-130e.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока
 

BiZeleni

Član
Tu od
13 Lis 2015
Poruka
63
Pa kontam ne moze biti bas toliko losa.Ubacicu finije filtere neke i kraj.Ne verujem da bas toliko lose radi posao.Po nekoj logici bi trebala da manje trosi i da je zivlji na gasu.Sta znam.Ostaje mi moja neispravna pa je mogu danas sutra odraditi i nek stoji za nedaj boze.


A ako se ubacuje od 52ke ili 82?Da li mogu sam da je prestelujem?Cisto informativno.
Malo sam zatrpao sa pitanjima..
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

KREMENKO

Član
Tu od
3 Ožu 2014
Poruka
85
Pozdrav majstori..Moj T40 je u zadnje vreme poceo jako jako dimiti,kad radi pod ler gasom ide plavi dim i to jako puno,a i gubi na snagi..odakle da krenem??i jos jedno pitanje,dal je moguce na taj traktor napasat masinu od tamića kao sto se to moze napraviti na imt 560 ili 577.jer ova je u jako losem stanju..pa onda bi vidio dta bi me jeftinije izaslo ak je moguce to napraviti..
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,106
Za početak dizne provjeri , najjeftinije i najjednostavninje je.
 

KREMENKO

Član
Tu od
3 Ožu 2014
Poruka
85
Ok..a dal je moguce ako bude potrebe mjenjati masinu napasati od tamića ili slicno nesta,jer i na ovoj sad ima dosta posla..ovo su samo neki problemi koje sam naveo a ima ih..
 

Najnoviji postovi

Na vrh