• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lubenica i dinja

• Temu pokrenuo marijogrgic
  • Datum prvog posta

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Uf uf nisam uspio prebacit sliku VARDE od23,8 ebiga

A-uuuuuuuu.......bolji si od mene.:icon_e_surprised:

A sad ste me zatekli oboje, o sortama pojma nemam, ne bi baš one da su mi ogromne.

Ma šuti i pokupi ono što ti tko da.:(rofl)::icon_wink:

Posljednje uređivanje od moderatora:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ajde ovako, javim Vam oboje adresu kad dođem kući, posadim od oboje pa da vidimo ko ima bolje sjeme.:icon_scratch:

dario

Novi član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
28
Možda ali samo u lubenici.
Za ostalo kad imam problema čitam .....
Ma ti si majstor za ostalo.
Varda je rasla na Argentariu

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Uf uf nisam uspio prebacit sliku VARDE od23,8 ebiga

E tako sam isto i ja imo rekorderku, Varda preko 23 kg, zaboravio sam točno koliko.
Ugl. prošle godine nakon početnih/početničkih problema bilo je vrlo dobro. propalo mi je na početku oko polovice nasada, što zbog zime, zbog vlage, bolesti, komšiluka, itd. ali kasnije nisam imo večih problema i bio je dobar urod.

kupci zadovoljni, lubenice slatke, prosjek 12-13 kg Varda i Vasko i nešto malo Fantasy. Pitaju me hoću li i ove godine saditi, pa onda moram i da nisam planiro :8):

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Prošla godina je bila zeznuta u početku gdje sam i ja zbog insekata izgubio pola nasada ali je kasnije bila vrhunska godina sa dovoljno vlage i sunca.

Ja ove godine planiram fantasy naravno, lady vjerojatno.

Testirao bih i neku deblju tipa te varde, kakav je okus naspram fantasy? I ostale karakteristike?

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Po mom iskustvu dosta krupnija od Fantasy i bolji prinos, a okus je tu negdi...

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Odlično,

ako netko bude slučajno imao koju stotku sjemena viška nek mi pošalje poruku.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Da li je tko probao saditi sortu Baronesa RZ - crna, okrugla, sugar baby tip, 6-8kg. Probao bih takav tip lubenice jer se bolje prodaje na stolu na tržnici od ostalih sorti.

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
969
Dosad nisam probao baronesu, ali ću je probati ove godine obzirom da ima pakiranje po 100 sjemenki.Hvala ti na ideji. Ranijih godina sam od crnih lubenica uzgajao panni i nostalgiju od ZKI i rocket od Nirit-a. Moram svake godine uzgajati takav tip lubenice jer moju suprugu i neke kupce takav tip posjeća na mladost.

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Da li je tko probao saditi sortu Baronesa RZ - crna, okrugla, sugar baby tip, 6-8kg. Probao bih takav tip lubenice jer se bolje prodaje na stolu na tržnici od ostalih sorti.

Ja sam sadim godinama ovu

to je od nirit seeds i bude do 10-ak kilograma tanka kora i super slatka ako hoćeš mogu ti poslato 50 kom za probu.
Pozdrav!

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
969
Rocket. U Srbiji je prodaje Virginija, kod nas u Hrvatskoj nisam našao nikog da je prodaje.
Inače Nirit je izraelska firma i imaju bolju lubenicu - nives samo nije tamno zelena nego prošarana.

lucky69

Član
Tu od
13 Velj 2014
Poruka
36
Planiram saditi Top Gun, ako vrijeme dopusti krajem travnja. Namjera mi je prekrivati agrilom svaku traku zasebno i mislio sam da mi je razmak lukova od 3 metra dovoljan a kako sam vidio u prethodnim postovima neki od vas stavljaju na dva metra. Naime redovi su mi dužine oko 115 metara i namjera mi je bila da agril učvrstim na krajevima redova te na polovici, tj da svaki red bude podjeljen na dva jednaka djela kako bi agril bio učvršćen na čeonim stranama. Zbog ovog bi molio za mišljenje jeli dovoljno lukove postaviti na tri metra ili na manjem razmaku.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
lacky69@:
da li si probao sa direktnim pokrivanjem - bez lukova.
Mi od kad smo počeli raditi sa agrilom(15-ak godina već) direktno pokrivamo sve tikvenjače (krastvac,dinje,lubenice i tikvice) i nikada nije bilo problema. Puhale su olujne bure i juga ali nikada se sadnice ispod agrila nisu oštetile. Tako pokrivene tikvenjače ostaju do početka cvatnje i ponavljam sve pet:(clap):
Agril širine 8,5m pokriva šest - sedam redova ili folija, zategne se, pritisne kamenjem ili najlon vrećama sa zemljom. I još jedna stvar, kada je agril na lukovima velika je vjerojatnost da će na tim mjestima agril popucati a da ne spominjem pse lutalice u i na agrilu - znači šteta zagarantirana.

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
634
Ako nešto možemo zaključiti iz iskustava na forumu o pokrivanju agrilom onda je to da ono što vrijedi jednom ne vrijedi drugom. (Iako bi baš vama dvojici moglo vrijediti isto).
Meni recimo takav način ne bi donio ni blizu napredak kakav očekujem, kakav moram imati. Čak izbjegavamo pokrivanje zasebnih redova jer razlika bude prilična.
@petulla kada sadite prvu dinju/lubenicu?

Najnoviji postovi

Na vrh