asestic
Član
- Tu od
- 12 Sij 2010
- Poruka
- 601
Asestic koje je ime lubenice?
Da kao što kolega kaže to ROCKET inače sadim i NIVES ona je šarena i izdužena sjeme nabavljam u BiH .
Pozdrav!
Asestic koje je ime lubenice?
Ako nešto možemo zaključiti iz iskustava na forumu o pokrivanju agrilom onda je to da ono što vrijedi jednom ne vrijedi drugom. (Iako bi baš vama dvojici moglo vrijediti isto).
Meni recimo takav način ne bi donio ni blizu napredak kakav očekujem, kakav moram imati. Čak izbjegavamo pokrivanje zasebnih redova jer razlika bude prilična.
@petulla kada sadite prvu dinju/lubenicu?
Ja planiram saditi na foliju metar razmaka u redu, dva metra od reda do reda, pa mi se u tom slučaju, ukoliko primjenim tvoj recept, količina agrila poveća za 25%, što u konačnici i nije neki problem jer po prvom planu moram dokupiti šipke za lukove : Koji je razmak između redova -folija kod tebe?lacky69@:
da li si probao sa direktnim pokrivanjem - bez lukova.
Mi od kad smo počeli raditi sa agrilom(15-ak godina već) direktno pokrivamo sve tikvenjače (krastvac,dinje,lubenice i tikvice) i nikada nije bilo problema. Puhale su olujne bure i juga ali nikada se sadnice ispod agrila nisu oštetile. Tako pokrivene tikvenjače ostaju do početka cvatnje i ponavljam sve petclap):
Agril širine 8,5m pokriva šest - sedam redova ili folija, zategne se, pritisne kamenjem ili najlon vrećama sa zemljom. I još jedna stvar, kada je agril na lukovima velika je vjerojatnost da će na tim mjestima agril popucati a da ne spominjem pse lutalice u i na agrilu - znači šteta zagarantirana.
Goran1985, jeli to znači da radiš kao i PetullaRZ?Ako nešto možemo zaključiti iz iskustava na forumu o pokrivanju agrilom onda je to da ono što vrijedi jednom ne vrijedi drugom. (Iako bi baš vama dvojici moglo vrijediti isto).
Meni recimo takav način ne bi donio ni blizu napredak kakav očekujem, kakav moram imati. Čak izbjegavamo pokrivanje zasebnih redova jer razlika bude prilična.
@petulla kada sadite prvu dinju/lubenicu?
A joj kakav dan - dobro smo se naradili.
@goran1985: mi smo desetak dana kasniji u berbi
@lacky69: kod mene je malo gušći sklop za lubenicu. Kada postavimo foliju(od 1,20m) sadna površina je 90cm, razmak između folija je 50cm - što znači da je red od reda 1,40m a razmak u redu stavimo 1m. Sa ovakvim razmacima ispada 7.000 biljaka/ha što je sasvim ok. Sadimo u cik-cak sklopu. Kada se tako postave folije agril širine od 8,5m komotno pokrije 6 folija. Sve isto radimo i za dinju sa time da je razmak u redu 70-80cm..
Biraj između VARDE ROMANZE I NOSTALGIJE
Adresu pošalji na poruku