Institut kaže:Pa mora tako biti jer je to sjemenski usjev koji mora biti cist od korova, bolesti i stetnika e da vidis koja je to tehnologija a onda zajebancija s kombajniranjem...... susjed koji nam to kosi iz usluge jer mi nemamo mogucnosti odvoza zelene mase s table ima svoje kravice i izuzetno je zahvalan na otkosima lucerne koje dobiva, NAJBOLJA KRMA I JOS K TOMU BESPLATNA
bogec kaže:Institut kaže:Pa mora tako biti jer je to sjemenski usjev koji mora biti cist od korova, bolesti i stetnika e da vidis koja je to tehnologija a onda zajebancija s kombajniranjem...... susjed koji nam to kosi iz usluge jer mi nemamo mogucnosti odvoza zelene mase s table ima svoje kravice i izuzetno je zahvalan na otkosima lucerne koje dobiva, NAJBOLJA KRMA I JOS K TOMU BESPLATNA
nakon što vi pokombajnirate djetelinu ili lucernu a bila je tretirana sa reglonom, to je desikant ili defolijant kak mi se čini, da li se smije ta masa davat kravama za jesti :?:
inače lucerna na slici je vrhunska, moraš krave pod hitno nabavit imaš eldorado za njih sve proizvodnja krmnog bilja
ajd se preseli tu kod mene u susjedstvo
i pripazi na šananu on sve kosi šta vidi, on ide po kruh sa rotokosom i utovarkom :mrgreen: :mrgreen: nhf
bogec kaže:Institut kaže:Pa mora tako biti jer je to sjemenski usjev koji mora biti cist od korova, bolesti i stetnika e da vidis koja je to tehnologija a onda zajebancija s kombajniranjem...... susjed koji nam to kosi iz usluge jer mi nemamo mogucnosti odvoza zelene mase s table ima svoje kravice i izuzetno je zahvalan na otkosima lucerne koje dobiva, NAJBOLJA KRMA I JOS K TOMU BESPLATNA
nakon što vi pokombajnirate djetelinu ili lucernu a bila je tretirana sa reglonom, to je desikant ili defolijant kak mi se čini, da li se smije ta masa davat kravama za jesti :?:
inače lucerna na slici je vrhunska, moraš krave pod hitno nabavit imaš eldorado za njih sve proizvodnja krmnog bilja
ajd se preseli tu kod mene u susjedstvo
i pripazi na šananu on sve kosi šta vidi, on ide po kruh sa rotokosom i utovarkom :mrgreen: :mrgreen: nhf
ŠANANA IMT 565 kaže:opa, prava strojčina! :shock:
Institut kaže:ŠANANA IMT 565 kaže:opa, prava strojčina! :shock:
Dobar je nema kaj, iako nije bas full optimiziran za lucernu jer nema taj program u racunalu al da se nastelati da lijepo radi. Samo nedaj Bog da udjes u zelenkastu lucernu ono ak nije skroz suha ili ak tjera novi porast, odmah se gusi i zaglavi iako ima sistem povrate zelene mase iz hedera....
jd4755 kaže:Nedovoljno suha masa pa se zato guši.Dok sam radio u kombinatu prije jedno 15 godina mi smo imali jednu tablu cca15 ha lucerne koju smo radili za OS institut.Radili smo desikaciju i kombajnirali s ĐĐ1620 kombajnom bez ikakvih problema a sjeme lucerne je bilo tako čisto da se moglo nemalo pakirati iz prikolice.Ako vi idete dvofazno kombajn mora imati pick up uređaj a i otkosi bi se morali skupiti u zbojeve(tu bi moglo biti gubitaka zrna)Po meni je puno jednostavnije s desikacijom.Ako bude trebalo kooperanata tu sam na raspolaganju.
vla kaže:@institut
Kao ekspert za krmno bilje, daj objasni o sijanju i upotrebi detelina: Kavkaske deteline/kura clover/, aleksandrijske deteline, inkarnatske deteline, itd.Galega kao krmna kultura.
Koja su tvoja iskustva i gde se moze nabaviti seme.
U Americi za ispasu stoke idealna kombinacija je kura clover-kavkaska detelina i jezevica-orchardgrass.Pasni sistem u ishrani stoke-resenje krize stocarstva, mozda treba otvoriti novi post.
Znanje na poklon-Hvala!
vla kaže:Bogec Majstore,
Hvala na savetu,odluceno za pasu: engleski ljulj+bela detelina.Koje sorte preporucujes?