ŠANANA kaže:Ok, za repicu dok malo prestari, tj. postane deblja i tvrđa, al je zato abnormalno ''masna'' i opet ju krave obožavaju jesti, provjereno jer to več nekoliko godina u nazad sijemo, a i mlijeko je dost dobro!!
bogec kaže:
Dominik kaže:Pitanje. Zašto se lucerna drlja u prolječe?
gmiža kaže:kod nas nitko nije imal uspjeha s jesenjskom sjetvom lucerne tak da to niti ne pokušavamo prakticirati, ako je sve ok sijana u proljetnoj sjetvi može dati 4 otkosa što je po meni čisto dobro :roll:
cabage kaže:Vidiš, a kod mene opet obrnuto, a selo do sela. Ja sam posijao iz objesti 200 čhv jesenos. Bila je odlična prije zime, taman za prezimit. I sad je dobra, ali je i mišjakinja u njoj odlična. Dapače, tak odlična da pomalo tuši lucernu. :twisted:
jucky kaže:karenca oko 40 dana a lucernu treba za kosidbu na zeleno za muzne ovce pa to nebi valjalo. Ja mislim ( znate šta moja baka o tome kaže ) da nije potrebno nikakva "preventivna" :scratch košnja jer ovce če pojest svu travu pod uvjetom da je mlada i sočna, a košnjom na zeleno če se i korovi riješiti, pa najesen može obaviti zaštitu nekim herbicidom ( mislim tor...)
to sam i mislio , a da pokosi sada, tj; "poštuca" ?bogec kaže:jucky kaže:karenca oko 40 dana a lucernu treba za kosidbu na zeleno za muzne ovce pa to nebi valjalo. Ja mislim ( znate šta moja baka o tome kaže ) da nije potrebno nikakva "preventivna" :scratch košnja jer ovce če pojest svu travu pod uvjetom da je mlada i sočna, a košnjom na zeleno če se i korovi riješiti, pa najesen može obaviti zaštitu nekim herbicidom ( mislim tor...)
s karencom oprezno, institut radi sjemensku proizvodnju gdje je dozovljeno prskanje jer je cilj uzgoja sjeme a ne zelena masa, dok vi svi trebate masu tj list i stabljiku što stoka jede , e tu nema prskanja, sve što se kosi je jako problematično za prskat i rizično za životinje, može se to napravit ali treba iskustvo i znanje
stoga i ta baka nešto znade, živjela baka :!: i zna da če makar korov ako je u mlađoj fazi, ovce to pojest