B
brundalo
Guest
Re: lucerna
Po mome najbolje bi bilo pokosit i davat u zeleno blagu a kad pokosis onda pustit blago unutra. nestat ce svi korovi i bez herbicida
Znas sta prijatelju neka on pusti ovce unutra svaki dan po malo da ne bi bilo nadama i one sve poravanat he he.jucky kaže:majstori, pomoč :!: kolega stef ( ima problema sa računalom, pa ču ja pitati) je posijao lucernu jesenas ali nije obavio zaštitu od korova pa sada ima svakojakih korova od kojih se lucerna ni nevidi. dobio je savjet da sada sa kosom prođe preko lucerne ( visoko ) kako bi suzbio korove. :scratch dali to ima ikakvog efekta? po mojem bi basagran bio najbolji ali mislim ( kaže moja baka : "misliti je drek znati") da je karenca oko 40 dana a lucernu treba za kosidbu na zeleno za muzne ovce pa to nebi valjalo. on sada doma grize nokte i ujutro očekuje od mene da mu prenesem rješenje za taj problem :lol: pa ako znate, a znate, pomognite. Ja mislim ( znate šta moja baka o tome kaže ) da nije potrebno nikakva "preventivna" :scratch košnja jer ovce če pojest svu travu pod uvjetom da je mlada i sočna, a košnjom na zeleno če se i korovi riješiti, pa najesen može obaviti zaštitu nekim herbicidom ( mislim tor...)
Po mome najbolje bi bilo pokosit i davat u zeleno blagu a kad pokosis onda pustit blago unutra. nestat ce svi korovi i bez herbicida