bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
Re: lucerna
prijatelju ne mora biti, ja imam sve uvozne ljuljeve i imam velike prinose, ali ok ja se malo potrudim oko nabavke sjemena ljuljeva.
bc ima ljulj mir koji je podosta stara sorta i tu češ morat poradit na novom sortimentu jer sortiment je otišao podosta napred.
mir je kad sam ja išao u srednju školu bio ono vaaaaauuuuuu koja trava.
trebate nešto novo, novo, novo
pogotovo je mene teško zadovoljit
sa lucernom je malo drugačija situacija, tu valja da je domača jer ipak je lucerna osjetljivija, i podosta skupa pa je šteta da nikad ne dade najbolje od sebe
a bogami ni ljulj nije jeftin, ali vrijedi svaku lipu
institut el se radi šta novog od sorata :?:
Institut kaže:Problem uvoznih trava je sto sorte nisu stvarane u nasim prirodnim uvjetima pa zato postoji velika vjerovatnost da nece dati tako dobre rezultate kao nase domace sorte.
prijatelju ne mora biti, ja imam sve uvozne ljuljeve i imam velike prinose, ali ok ja se malo potrudim oko nabavke sjemena ljuljeva.
bc ima ljulj mir koji je podosta stara sorta i tu češ morat poradit na novom sortimentu jer sortiment je otišao podosta napred.
mir je kad sam ja išao u srednju školu bio ono vaaaaauuuuuu koja trava.
trebate nešto novo, novo, novo
pogotovo je mene teško zadovoljit
sa lucernom je malo drugačija situacija, tu valja da je domača jer ipak je lucerna osjetljivija, i podosta skupa pa je šteta da nikad ne dade najbolje od sebe
a bogami ni ljulj nije jeftin, ali vrijedi svaku lipu
institut el se radi šta novog od sorata :?: