• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MAJEVICA prikolice

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dalo bi se izvesti, ali da li smijes poslije ulaza u EU vuci dvije prikolice? Koliko znam da NE SMIJES...

Ima ona sasiju iza dosta jaku, branik na kojem je signalizacija nije dovoljno jak ali iza se da ubaciti komad neke sinje ili U profila i kroz branik se montira poteznica...

IMT prikolica imas puno njuskalo. bila je jedna jako fina plave boje s povisenjima i ne toliko skupa...

Dobijes ju za 1000€ ako ti ne trebaju kocnice (bilo je starijih koje su iz tvornice izlazile bez kocnica), ako naletis dobijes ju i s kocnicama za 1000€ ali takva se mora cekati i vrebati

Ma budu se vukle po dvije prikolice i dalje u to ne sumnjam, uostalom i švabe i austrijanci vuku po dvije prikolice stalno, tak da...
Znači mogučnost postoji za kopčanje, to je onda uredu!

Ma ima IMT prikolica, ali ja ne želim nikakvu preradu, želim prikolicu u tvorničkom stanju, znači s tvorničkim stranicama i svime, e onda si ju ja sređivam kak meni paše!

koja je sada cijena takve majevice? vjerojatno preko 31tkn?
šanana, jesi razmisljao o pz bent prikolicama? (metagra?)
Razmišljao sam i o njima, moram sjest u auto i jednostavno otić do čovjeka pogledati, nije mi tak predaleko.

PZ BENT i Metagra, jel to jedno te isto ili dvije različite firme??

Nova je placena 27 000kn s dostavom u Pozegu. Dovoz iz Mirkovaca (SE-KRA)

Povisene stranice, rinfuz otvaranje na sve tri strane. Htio sam i suber iza ali po rijecima trgovca ili rinfuz otvaranje ili suber iza ne moze obadvoje od jednom... Dali su nekog popusta na prikolicu na racun toga posto je para vec bila uplacena i dovoz nisu racunali.

Novom sam puuuuno zadovoljniji jer dodjem u poljoapoteku, otvorim bocnu stranicu gore, preklopim ju, zovnem jos nekoga, uhvatimo ju, otvorim rinfuz i stranica skinuta, utovaraj vilicarem kako hoces. Sa starom ako su povisenja namontirana,. moram skidati zadnju stranicu, i odozada guraju jednu po jednu paletu. uzas i za utovar i za istovar.

Ako majevica, obavezno rinfuz otvaranje...
Ako je runfuz, kaj se nemože otvoriti donja stranica klasično na pante prema dolje, a gornja posebno za sebe skinuti??

Pa kod ove obične majevice barem po onome kaj sam vidio na slikama se lako otvore počne stranice. Gornji nastavak se isčupa van prema gore i dnju otvoriš prema dolje i trpaš palete kak hočeš, kaj nije tako??

ako si uzimaš nešta starije tog tipa, moja ti je preporuka mlazovu prikolicu da si uzmeš, to možeš raditi šta hočeš ali nema šanse da išta na njoj potrgaš ili slomiš, bila je na njuškalu jedna kao moja ali bez duplih stranica, mislim da je 2000 eur traži
Neznam, nemam nikakvog iskustva s tim prikolicama.

A jel si gledao Leskove prikolice?
Misliš na Colono prikolice?? Gledao sam i te, ali mene interesira polovna roba, za novu nemam para!

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
Pred nekih 6 let sam štel kupiti kipericu. Gledal sam Majevicu u Gudovcu. Cijena je bila nekih >15t kn.
Nije mi se baš dopala izrada, pa sam završil sa Tehnostrojkom ETK410, starom 30-tak godina.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Zetor, imam tocno takvu, zrela za farbanje ko i tvoja, imamo ju nekih 10 god, bila mislim 21 tkn s pdv-om, vidim da kod svih ista stvar, nema temeljnu, kabel od struje samo naguran u uticnicu, otraga plus i masa spojeni na istu zicu, da malo sprzi osigurace, gume koma, jedna osla nakon 3 godine, druga nedavno, s tim da ju vozil dve godine s jajcem ko saka, al nije ni cudno kolko je tovareno. Prevozila je tisuce bala, kukukruz u klipu s povisenjem stranica od 85 cm, isto tako i kalana drva, a tu i tamo se zalomi 6tona sudra ili sipine i sve je stoicki podnesla, osovina, sasija, a jucer za nagradu dobila i zadnju kuku. :)Mozda u zimi dobi i novu farbu :)

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,755
Gledao sam ih predlani na sajmu u gudovcu.. a i u sekri kad su se prvi puta pojavile, ona nova, var na bočnim spojevima stranica šupalj, korozija počela izbijati, kak na stranicama tak i šasiji, i to još stave kao izložbeni eksponat tamo hahaha.. ali nemože se reći, opet cijenom, tad je konkurilala prastarim tehnostrojkama i imt-jkama za koje ljudi traže i sad basoslovne novce, a novo je opet novo, jbg.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ma prikolica je negdje 2000. godište i naravno da imam nastavke za nju. Samo nije to neka kvaliteta kad tako brzo otpadne farba i stranice su se mogle puno bolje riješiti jer sam je jednom prevrnuo i sad se stranice jako teško zatvaraju. I kad se natrpa puna dosta se "suče" i ljulja na ovim gumama tako da se mora ići polako. Imam i Imt prikolicu u koju natrpam 4t kukuruza bez problema tj. staje 5 kubika i mogu je voziti dosta brzo jer ima velike gume i ne ljulja se kao ova. Da trebala bi nova farba, sad je nedavno dobila novu instalaciju i nove zadnje farove. Gume su originalne i još drže jedino sam mjenjao ovaj središnji vijak na felgama. Otkinuo sam i crijevo od zračne instalacije i crijevo od kipe je šupljo tako da to sad moram srediti, a ionako mi ne trebaju zračne kočnice.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ima tih sitnih detalja na prikolici koji ne valjaju, tipa struja, gume i farba, al ovak, prikolica i nije preloša, lagana je, a dosta čvrsta... ove stranice se i meni teže zatvaraju, al to je i za očekivati s onim blesavim pantima koje ima... al opet, kolko para, tolko muzike... koliko mi trebamo mi je sasvim ok, vozila je svakakve terete već koji premašuju za dobre 2 tone atest, i sve je ostalo na svom mjestu... da mogu, i ja bi si kupil tehnostrojku, al ne mogu, onda je i majevica zakon!

kak je i imt najbolji traktor na svijetu svima koji ga imaju, a nemaju para za fendta, ista stvar :)

usput, gle ovo:
http://www.njuskalo.hr/poljoprivreda-ostalo/rastresac-stajskog-dubriva-majevica-oglas-11679635

meni zakon izgleda :)

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ne znam dal misliš na orginal tvorničke nastavke ili doma pravljene, mi smo doma složili 85 cm visine, taman da sipov kombajn može kipati :) znači ukupne visine je 125 cm stranica

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
O pa to je jako visoko. Mislim i ja sebi složiti više jer mi sad na ove tvorničke idu nastavci od nekih 40cm, a radio bih nove još više.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
može bez problema ona to, pogotovo za kukuruz u klipu i slično... i vozil se prek međa i graba s tim i nikad ni blizu prevrtanja, ne smije se ludovati i to je to...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,755
Jel znaš da te zbog te dodatne vuče bude zaebavao na tehničkom, ak nije upisana u papire?

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
znam, se to može kako dogovoriti da se upiše onda? ko recimo da na auto ugradiš kuku pa da se doda u knjižicu?:(think):

sanjar

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2015
Poruka
135
Da li ima neko druge gume na prikolici od ovih tvornickih 10,5/75/15,3. meni su nekako pre male ja bi stavio vece, ali ne znam koje odgovaraju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
Felgama 9,00-15,3 odgovaraju gume 11,5/80-15,3 (takva dimenzija je na 4T Tehnostrojkama) ili 12,5/80-15,3.
Provjeri stanu li ispod poda prikolice, odnosno pri kipanju, obzirom da im je veći promjer (vjerujem da bi 11.5/80 stale, a za veće nisam siguran).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
Dado, pa nebi ni smjele smetati kad je to jedna od dimenzija prve ugradnje.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Neznam, ja nisam niti jednu vidio sa tom dimenzijom guma. Sve tehnostroj prikolice što sam ikad vidio su imale original felgu sa obručem i gume 8-25/15 (valjda sam dobro napisal)

Najnoviji postovi

Na vrh