• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Upravo tak.
Kad rastaviš videl buš u kakvom stanju su zupčanici i lezajevi.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Imam problem s malčerom, tijekom rad zna početi nekako cviliti i rondati pa opt prestane. Odšarafio sam reduktor i sad ne znam je ovo što se čuje dok okrećem rukom normalan zvuk ili. Reduktor ima freilauf spojku. Nema lufta ni na jednoj osovini.

Kod mene znaji cviliti ležajevi zadnjeg valjka. Remeni kod proklizavanja zasmrde.

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
O kojem malčeru trkeljamo?
O onom za strnokos, kukuruzovinu, travu...ili živicu sa grmljem, granjem, panjevima,...?
radi se o AGM malčeru 165cm, pomični. 330kg a traktor je IMT 549.
Kad sam prikopčao malčer na traktor čini mi se kao da je to rađeno za veće traktore. donje ruke jedva prikopčam na malčer, treba ih maksimalno raširiti a i za 20cm su donji priključci viši nego na starom malčeru...

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
Na stranicama su im pomješane slike. Ovakav je model:
Screenshot 2022-07-18 161033.jpg

i nije mi jasno zakaj su podigli donji priključak tolko gore.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Kaj se taj štift neda obrnuti?
Više postavljeni štifti mogu samo prouzročiti manje podizanje malčera. Ne vjerujem da imaš problema tipa da se malčer kad pređeš prek neke grabe vuče po tlu.
Problem je kad su štifti prenisko pa malčer ne moreš otkopčati bez da ga podložiš.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Sad su klini za Kat. 2.
Za kat. 1 kugle idu između ušica, gak je sad postavljen tanki dio klina.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Kaj su rupe na ušicama različitih promjera? IMT549 ima kat 2?
Čudno mi je jer ja na voćaru s razmakom između guma 87 cm i ravnim polugama nemam nikakvih problema. Imal sam kad je bil sužen na razmak 72 cm i onda sam okrenul štift Detalj štifta kao na poveznici koju sam priložil. Na priključcima koji se kopčaju između ušica niti onda nisam imal problema.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
549 ima Kat. 1 kaj je meni bilo bez veze i nije pasalo za vecinu prikljucka pa smo navarili kugle Kat. 2

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kat 2 ne čini samo promjer rupe na kugli (1 1/8"), već i razmak centara kugli (870mm) u odnosu na kat 1.

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
Kaj se taj štift neda obrnuti?
Više postavljeni štifti mogu samo prouzročiti manje podizanje malčera. Ne vjerujem da imaš problema tipa da se malčer kad pređeš prek neke grabe vuče po tlu.
Problem je kad su štifti prenisko pa malčer ne moreš otkopčati bez da ga podložiš.
Daju se obrnuti, samo kad se okrenu još dodatno se proširi zahvat. budem okrenuo jednog unutra ili stavio između ušica, ali ovo kaj kažeš da se manje može dignut malčer, upravo to me smeta jer mi treba visina. kupio sam ga preko slika na njihovoj stranici, a tamo je druga verzija🤦‍♂️.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
A koliko ga treba visoko dignuti? Da li poluge na traktoru idu općenito dosta visoko?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pa kaj nemreš skratiti vertikalne podizne poluge, tak da kugle imaju višu podiznu točku?

Kreso Sb

Novi član
Tu od
20 Srp 2022
Poruka
4
Pozdrav kupujem malčer i u nedoumici sam između dva modela ako može pomoć.
Obadva malčera su talijanski, dali ima neke velike razlike ako netko zna.

Cortese
DEL MORINO

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Sve ovisi zašto ti treba.
Ovaj DEL MORINO ima kardan i jeftiniji je, a izgleda i robusniji
Cortese mi "vuče na kosooke"

Kreso Sb

Novi član
Tu od
20 Srp 2022
Poruka
4
Imam za malčirati otprilike jedan hektar brda ima i trave i šiblja.
Da ali Cortese je skuplji i malo teži od Del Morina.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh