• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

djutrisa

Član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
27
Ja ispod 2 centa kvadrat ne radim nikome ma i da je trava 2 milimetra i mogu reći da nije to tak loše , e sad ako su male površine, ograde drveća onda i po satu ali i to bi trebalo ispast barem 40 eura jer na takvim poslovima je i veća amortizacija nego na velikim parcelama. Npr imam lika kojem uzimam 40 eura za 700 kvadrata, ali se daleko vozim cijeli posao sa vožnjom traje oko 45 minuta. Normalno uvijek mi je najgore radit poznatim ljudima, ali za amortizaciju u pravilu uvijek uzmem jer gorivo je i najmanji trošak i koji većinom znam kolki je.
Ko velis 2 centa po m² ni vidjeti puno, ali kad ima hektar 10000m² pa je to onda 200€ pa si nekomu 3ha pomalčal pa je 600€. Odmah se im rolete spuste

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,789
Meni se najpoštenije vidi po satu, a satnica prema veličini (snagi) traktora i malčera. Ako je parcela na dobrom položaju i lijepog oblika može se za isto vrijeme napraviti i duplo više nego na nekim zahtjevnijim parcelama. Dakle duplo jeftinije po kvadratu.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
485
Ovdje kod mene (južni dio zagreba) nisu velike parcele ko ima hektar to je već ozbiljan komad zemlje tako da to sa 2 centa ovdje igra, ali kad bi radil 4, 5 hektara kakve trave moglo bi se i jeftinije . Ali u pravilu kad prođem doma kroz lesu odbrojavanje počne i završi kad se vratim kroz istu nazad i taj sat mora biti min, min 30 eura.

Na vrh