• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Gledao sam agrimastera i poslao uput direkt u tvornicu. OPG mi je u sustavu PDV-a pa ga izvana mogu dobiti po netto cijeni. Odgovorila mi je nekakva ženska iz komercijale sad čekam da li se budemo dogovorili za agrimastera. Kopčao bi AF200 na svojeg dajca od 100 konja mislim da bi moralo to funkcionirati iako možda bolje da uzmem onog manjega 170 mislm da je širina. Ovo kaj sam stavio proizvode nizozemci. Koliki su batovi na AF? Težina batova?

Evo malo slika od mog Cortese CTO 220 malčera. Netko je napisao da ne vjeruje u Cortese ali ovo čudo ima 950 kila i u pužnim ako radiš polako i ne forsiraš stvarno melje 10 cm bez problema. Rotor je 21 cm i čekiči 1,75 kg tak da stvarno radi dobar posao. Kontranoževi odrade isto super posao tak da usitni izvrsno.

IMG_2380.jpg

1595072096641211.jpg
IMG_2298.jpg

Evo još tri slike.

IMG_2211.jpg
DJI_0468.JPG
IMG_2215.jpg

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Gledao sam agrimastera i poslao uput direkt u tvornicu. OPG mi je u sustavu PDV-a pa ga izvana mogu dobiti po netto cijeni. Odgovorila mi je nekakva ženska iz komercijale sad čekam da li se budemo dogovorili za agrimastera. Kopčao bi AF200 na svojeg dajca od 100 konja mislim da bi moralo to funkcionirati iako možda bolje da uzmem onog manjega 170 mislm da je širina. Ovo kaj sam stavio proizvode nizozemci. Koliki su batovi na AF? Težina batova?
Imate trgovinu u Pazinu koja je zastupnik za Agrimaster, 098 782 651.. složit će Vam super cijenu. Pa 200 bi možda u nekim slučajevima bilo previše, kao što sam rekao ovisno šta se malčira..

To sve što malčate to može i gramip, to je samo tanko trnje kupina što već... niste vi naišli na panjeve i na guste sklopove drva debljine 10 cm pa i na više... Taj malčer nije za takve poslove...

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
O jesam itekako naletio. Samo nemrem upload napraviti videa jer ima prek gigu. I dere i to. Ali zato bi uzeo AF200 da se sa ovim ne moram toliko mučiti jer imam puno toga za očistiti.

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Ljudi dajte savjet o ovom DElta XL malčeru. Jesu ovi zubi i rotor dovoljno dobri da deru 15 cm debelo bez problema? Poslao mi je lik malo prije ovu sliku na mail iz mađarske.

Screenshot_1.jpg

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Potpuno isti kao agrimaster... Radi i deblje samo pitanje kvalitete materijala...

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Koliko su teški batovi na agrimasteru?

Posljednje uređivanje od moderatora:

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
A ne znam sad točno,, oko 1 kg negdje. Nije to važno uopće, ako mu dođe do preopterećenja on se sakrije tj okrene se oko serafa na kojem je pričvršćen

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Važno je, jer teži čekić se teže sakrije i time bolje melje.

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Važno je, jer teži čekić se teže sakrije i time bolje melje.

Na ovom koji mi nude su čekići 650 grama čini mi se to dosta malo za "šumski" malčer. Gledao sam i poslao upit i za španjolski Serrat FX3 1800 a na njemu su zubi od 1,25 kg. SA dostavom iz Huesce u Zagreb malčer bi koštao 9190 eura. Ima i verzija sa fiksnim zubima od tungstena evo je u prilogu ona bi bila cca 11000 eura a to je još uvijek puno jeftinije od recimo Fae ili seppi malčera u tom rangu.

image013.jpg

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Taj malčer sa fiskim zubima je razlika na ovog sa klatečim nebo i zemlja...Tu treba malo više konja za tu širinu, jest da je manje održavanje i duže traje rotor sa fiksnim zubima. Al ako imate onak snage na knap, najbolje vam je uzeti malčer tipa INO frost, sa punim bubnjem, s njime kad naiđete na panj onda se noži sakriju i rotor samo liže do panja a ovaj sa fiksnim taj odmah grabi, isto vrlo slično grabi i rotor od agrimastera...

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
A problem je kaj imam traktor 100 konja. Znači nekakva donja granica za nekakav manji šumski. Ovaj serrat FX3 1,80 metara je po specifikacijama za 80-120 konja traktor. I sad budi pametan. Čistiti imam dosta zemlje tak da opet ne bi da uzmem mačka u vreći. Bolje možda i koja kuna više a opet ovakav manji sa fiksnim mislim da uvijek mogu prodati kad si odradim posao. Za održavanje kasnije je moj Cortese i više nego dosta.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Na mojem agrimasteru piše od 60-90 ks, s tim da dosta puta ugasi ovoga od 90.. tak da se ja nebi igrao uvujek je bolje da traktor ima snage u rezervi. Sad radim sa claasom 140 ks i kad malčer zagrabi i u sebe uvuće masu osjeti podosta.. tak da volje vam je uzeti sa punim rotorom ili barem ovaj iz mađarske sa klatećim...

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Ono kaj me buni je da na ovom klipu taj serrat radi sa rusom 82 konja bez problema. I ovo kaj ruši je onak dosta debelo....

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Vidim na ostalim vide-ima da imaju dosta velike tj široke čekiće.. ne znam šta bi rekao.. ja znam po svojem kolko mu snage treba

Slika niže čekiča za agrimaster, samo moj ima rupu 25 mm

Prilozi

• IMG_20201002_100159.jpg
    IMG_20201002_100159.jpg
    28.2 KB · Pregleda: 17

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
To ti i kažem. Pogledaj recimo taj tvoj agrimaster ima 1,5 kg čekić. A ovo kaj nizozemci rade 650 grama više nego duplo lakši. Mislim da će na kraju ipak biti ili ovaj serrat ili ino. Za Fae UML ili tak neš nemam para trenutno a i naši li ga deru sa cijenama i maržama u hr.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
A gledaj.. ne znam sam više šta preporučiti. Prije ovog AF200 imao sam AF160 i nebi vjerovali da se puno teže vrti tj traktor ga je puno teže bavio nego ovog 200..

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
yama ti si iz zagorja tebe sam jednom i pitao prek oglasa za taj agrimaster ali si mi rekao da ga ne prodaješ. Ja sam tu blizu tebe baš bi se mogao zaletiti jedan dan da vidim kak taj stroj radi...dobil sam odgovor od talijana za takav tvoj af200

Buongiorno,
siamo rivenditori Italiani dei trincia AGRIMASTER e operiamo con la croazia in esenzione IVA
proposta per la macchina da voi richiesta:
n. 01 TRINCIA AF 200 € 6.500,00
n. 01 ABBATIRAMI € 480,00
n. 01 MARTINETTO IDRAULICO x apertura cofano € 320,00
Accessori di serie:
Albero cardanico, slitte, cofano apribile manuale
TRASPORTO : da concordare alla conferma dell'ordine
PAGAMENTO : bonifico bancario anticipato all'ordine
Alleghiamo caratteristiche tecniche
Certi di avervi fatto cosa gradita,
distinti saluti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Dečki, možda pitam bedastoću: a zakaj ta stabla e posjećete ili date, nekome da si posiječe za drva? Pa šteta je toliko biomase uništiti.
Za grmlje i granje razmem, no za stabla baš i ne.

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Ma ovo kaj je krupnije nebum sigurno malčirao nego na stranu za drva ali ak naletim na gustu šikaru a toga kod mene ima jako puno za izmalčirati ipak to ovaj laki šumski bolje jede nego ovaj moj gore. Slažem se da je drvo 15-20 cm šteta malčirati

Najnoviji postovi

Na vrh