• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,624
Može i brže, ali između maslina treba paziti, čim je takneš otkineš koru, tako da ja ne preporučam taj malčer.
Vjerojatno je puno bolje onaj disk sa senzorom.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
770
Perfect RF 270 sa mehaničkim bočnim diskom, uzmi i bit češ zadovoljan. Jedino je mana što je u startu skup, ali to je profesionalno napravljen stroj i vrijedi svaki euro, to nije igračka za zajebanciju.

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
4
Zar si ne bi mogli u međuredovima voćnjaka pomoći na način da se mijenja smijer malčiranja: jednom malčirati u redovima, pa jednom malčirati porpijeko/pod kutem (ovisi kako je posađen voćnjak) na redove? Naravno, sve ovisi o tome kako je posađen voćnjak, ali uz malo planiranja prilikom podizanja moglo bi se tako odraditi na manjim površinama (sa dovoljnim razmakom između voćaka u redu). Nema potrebe za posmakom i posebnim izvedbama strojeva.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
770
Teoretski da, u praksi ne. Nisu svi voćnjaci ravni kao špigl, bez nagiba itd...
Ova rotokosa mi se pokazala optimalna za voćnjak oraha i ljeske za razmak reda od reda 5 metara.
Stroj zatvori košnju sa dva prohoda između dva reda. I bočni disk pokosi oko voćke i to je to....
Ovu širinu stroja od 2,7 metara mogu normalno tjerat sa IMT549 od 1-3 sporohodne i to je ok.
izuzetno kvalitetan stroj rađen za profesionalne korisnike. Taj stroj je u odnosu na takve strojeve domaćih proizvođaća, Nebo i Zemlja u odnosu na sve.....

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
770
Za pogon tog stroja koristim IMT 549. Taj stroj može pogoniti i IMT 542. Ti bi ga sa svojim Landinijem tjerao bez brige.
Nisam prodavač i nisam reklamer, dealer.
Sam sam se opekao sa voćarskim rotokosama domaćih proizvođaća, zato je ovo savjet ostalima koji traže normalan stroj sa kojim se može normalno raditi.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
770
Za pogon tog stroja koristim IMT 549. Taj stroj može pogoniti i IMT 542. Ti bi ga sa svojim Landinijem tjerao bez brige.
Nisam prodavač i nisam reklamer, dealer.
Sam sam se opekao sa voćarskim rotokosama domaćih proizvođaća, zato je ovo savjet ostalima koji traže normalan stroj sa kojim se može normalno raditi.
Nazovi Kokot agro, pa će ti reć cijenu. Ja sam kupovao za 55000 kn.

Najnoviji postovi

Na vrh