• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,953
Jeste li, vi koji imate široki malčer koji je na knap za traktor, probali sa uzimati manji žlak nego je njegova širina, npr. kod malčera 240 cm, preklop od 50-ak cm u gustom visokom sijenu? Možda je to rješenje onome tko pretežno malčira manju travu, a povremeno veće gusto sijeno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,584
A u čemu je problem da se pri velikoj masi ide sporije, pa i stane koji put na kuplungu, dok ne proguta masu?
Ak se ide brže z manjim zahvatom, ionak je potrošeno vrijeme isto ili veće.

Brzinom se zahvat nemre nadoknaditi, osim na štetu kvalitete košnje.

Ak se preklapa, pa melje pokošeno, nisam baš siguran da to isto nije teret?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,966
Kod mojeg je točno tak, to kaj sam već jednom prešel mu je teže nek ono kaj nisam,govorim o travi od pol metra i više visine.

• Like
Reactions: ZJ

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,384
Tu dolazi i faktor da sve šire od traktora mi radi probleme prilaska parceli...
Ja radim samo usluge, i nekad idem kroz takve terene da mi 2m širine dela probleme
Ja radim puno toga i neda se meni biti 3 dana na parceli, radim dovoljno brzo da je iza mene tepih, al opet ne presporo

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,953
A u čemu je problem da se pri velikoj masi ide sporije, pa i stane koji put na kuplungu, dok ne proguta masu?
Ak se ide brže z manjim zahvatom, ionak je potrošeno vrijeme isto ili veće.

Brzinom se zahvat nemre nadoknaditi, osim na štetu kvalitete košnje.

Kod mojeg je točno tak, to kaj sam već jednom prešel mu je teže nek ono kaj nisam,govorim o travi od pol metra i više visine.

Ako prolazi bez prevelikog opterećenja u sporijoj, dapaće. Visoka trava je manji problem od jako guste. Meni nije problem širina zahvata jer je malčer 155 cm na 50 KS, ali zbog guste trave su mi jednom počeli remeni proklizavati. Kad sam malo odignul malčer išlo je ok i ponovni prolaz po istom mjestu sa spuštenim malčerom, bez problema. Dakle ipak je bilo lakše, makar je ponovno vrtel već izmalčiranu masu. Različiti uvjeti, različita iskustva. ;)

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
530
Gdje nejde zbog puno mase tu nejde ni da je isti malčer 1metar širok jer jednostavno masa nemože kroz njega i tu samo može mala brzina. Inače i meni je problem prilaz nekim parcelama mada bi sad kad je proxima došla 95% se dalo odraditi sa nekim otvorenim poljoprivrednim malčerom širine 2,5 metra tipa tehnos mpl 250 ili ino euro open tl 250 jer sa ovim neke parcele radim u prvoj brzoj, a onda opet ne ispadne baš najbolje.

• Like
Reactions: ZJ

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,384
Rikverc prazan idem jer se nemam de obrnut, a kočnic nemam tak da ni nemam čemu vjerovat 😂😂

Moral bum sloziti neku kemiju s diskovima umjesto doboša jer mehaničke kočnice na traktoru prek 4 tone su najveca glupost koju su mogli napraviti

djutrisa

Član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
51
Ja si nekak razmišljam da si umjesto utega na prednjoj hidrauliki nabavim neku rampirnu dasku. Pa ono ak je kakva krizna situacija ju spustiš i zapiči se v zemlju i zastanes.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,210
Kaj nemaš ti vitlo? Ono ima kanđe kaj se prije zapiči v zemlju, a imaš i sajlu zlu netrebalo....

Najnoviji postovi

Na vrh