• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Male motokopačice

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pozdrav, imam jedan Tomos UMO6, 1982. god. Radi odlicno, ali straznji semering je dosta potrosen i kad tad ce procuriti. Koje velicine su ti semerinzi i gdje bi se mogli naci po povoljnoj cijeni? Trebam li otvarati cijeli karter za izmjenu samo tog straznjeg? Hvala unaprijed.
Mislim da Trgoagencija ima najpovoljnije.
Na tvojem mjestu ja bi stavil corteca ili sličnog pa da baš i 50 košta.

E3JLD

Član
Tu od
4 Pro 2021
Poruka
127
Hvala, a koje velicine su ti od radilice? Mogu li tog straznjeg zamijeniti bez otvaranja kartera?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Samo da najdem motor, evo ga.
Zadnji 17x40x7

I prednji 17x35x7

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pusti sliku, bitna je mjera.
Ja bi ipak radije ovog vitonca nego tog gumenog ;)

E3JLD

Član
Tu od
4 Pro 2021
Poruka
127
U redu, hvala. A kako da izvadim starog bez otvaranja kartera? samo ga iskopam sa srafcigerom?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Tak je, pazi da ne oštetiš kučište.
ako to prvi put radiš možda ti je bolja opcija izbušiti male rupice u sredini i ušarafiti unutra pleh šarafe pa sa njima izvuči semering van

E3JLD

Član
Tu od
4 Pro 2021
Poruka
127
Onda kad stavljam novog, treba biti u ravnini s kucistem i s ovom glatkom stranom prema van?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Okreneš ga da stoji tak kak vidiš na mojim slikama a nabiješ ga otprilike da bude ravno s kučištem. 100% ga ne možeš poravnati jer je kučište odljev.... gledaj da uđe otprilike ravno i to bu dobro.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Semering može biti i 17x35x7! Zavisi o točno gdje je montiran taj umo 06. Da li je horizontalni ili okomiti? Ako motor radi dobro, kako znaš da je semering loš - potrošen?
Opiši malo taj motor , gdje je montiran, što pokreće. :geek:

E3JLD

Član
Tu od
4 Pro 2021
Poruka
127
Okreneš ga da stoji tak kak vidiš na mojim slikama a nabiješ ga otprilike da bude ravno s kučištem. 100% ga ne možeš poravnati jer je kučište odljev.... gledaj da uđe otprilike ravno i to bu dobr
Semering može biti i 17x35x7! Zavisi o točno gdje je montiran taj umo 06. Da li je horizontalni ili okomiti? Ako motor radi dobro, kako znaš da je semering loš - potrošen?
Opiši malo taj motor , gdje je montiran, što pokreće. :geek:
Motor je bio na mjesalici ali mislio sam ga montirati na Mio 350. Trenutacno ne pokrece nista. Pali lagano i prima gas, ali između semeringa i radilice se vidi tanki sloj ulja. Semering stoji sa onom udubljenom stranom prema van.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Semering je dobro okrenut, ali taj reduktor ti je spor za kopačicu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Motor je bio na mjesalici ali mislio sam ga montirati na Mio 350. Trenutacno ne pokrece nista. Pali lagano i prima gas, ali između semeringa i radilice se vidi tanki sloj ulja. Semering stoji sa onom udubljenom stranom prema van.
Prepuštam te Brgudu, on ima više iskustva.
Motori koje ja imam su večinom u dijelovima a takvog od mješalice mislim da nemam,moral bi pogledati.
Ne pamtim kak stoji semering na njima.

E3JLD

Član
Tu od
4 Pro 2021
Poruka
127
Semering je dobro okrenut, ali taj reduktor ti je spor za kopačicu.
Nemam reduktor. Nabavit cu ovaj 2:1. Evo kako to izgleda, vidi se malo ulja na izlazu.

Prilozi

• 20211228_103255.jpg
    20211228_103255.jpg
    27.3 KB · Pregleda: 9

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja vjerujem da je pod tim semeringom još jedan semering koji je kontra okrenut.
Sudeči po mjerama koje smo ovdje razmjenili svi semerinzi su 7mm širine pa je valjda i taj tak.
Uzmi pomično mjerilo i izmjeri vanjski promjer semeringa i to ti je dimenzija koju trebaš tražiti. Unutarnji je garant 17mm

Na vrh