MUHA
Evo nakon malo dužeg vremena (nakon tvoje objave) slaganja motor Umo 06 za motokopačicu Mio 250 (na kojoj je u originalnoj verziji) bio Umo 08 1,6 KW. Koliko vidim na slikama imaš dva motora umo 08 1,6KW i umo 06 1,3 KW. Oba ova motora se vrte u desno i ne postoji niti jedan umo 06 i 08 (koji se vrte u desno) da premašuju okretaje 3500 o/min. Ako gledamo da su u tvorničkim postavkam, barem ja ne znam da takav postoji da se vrti više od 3500 o/min. Ako netko zna za takav motor nek ga prezentira.
Odlučio si složiti umo 06 1,3 KW, motor koji je u originalnoj verziji bio na strižnoj kosilici, onoj na jedan kotač, to znam po obliku polugica regulatora gasa.
Radio si brtve bloka i ispod cilindra od materijala debljine 0,4, a trebaju biti 0,30 i isto tako stavio si brtvu glave, koja uopće ne dolazi na umo 06 i umo 08. Složio si ga da se vrti u desno (on se je i prije vrtio) u desno.
Tako složen motor je neupotrebljiv za motokopačicu Mio 250. Imaš mogućnost da taj motor (kako je sad složen) limitiraš da se vrti do max 3500 o/min , i na taj način ćeš dobiti optimalne okretaje za tu kopačicu, to je jednostavnija varijanta.
Druga varijanta.
Pa imam redukror, pa ću složiti reduktor i tako će bit u redu. Ako pak složiš reduktor na tako složen motor onda će kopačica ići unazad.
Za složiti taj motor sa reduktorom potrebna je druga radilica za lijevi okret i drugačij navoj o ove i naravno potreban je drugi nosač motora.
PS. Spominješ maturu i već kad si je spomenuo, da ja imam maturu, ustvari imam tri mature IV stupnja (u različitim strukama i zanimanjima) i ne da se time hvalim , nego su bile takve životne okolnosti, da sam se morao obrazovati (radi posla). Ima ih još , ali bi post bio predugačak.
Možda je za tebe nešto žalosno ? Možda j e žalosno da ti već preko dva mjeseca stoje dvije novootvorene teme (od istoga forumaša), naravno koje su otvorene nepotrebno, ali Hu care! Za moje poimanje stvari to nije tako, dok možda za nekoga jeste!