hrvoje.crnjak kaže:je, da stara je malo knjiga ali ima i korisnih stvari.....i ja sam armaturu planirao na 6 m....di si uzimao stupove i iz kojeg su materijala i koliko su te izašli?.....to je dosta velik komad zemlje,negdje oko 1 h,zar ne?Ti bi na tih 2100 sadnica moagao dobit oko 12 i pol tona(oko 6 kg/sadnici)bar je tako za kupine....što planiraš s urodom?
Da negdje sam pročitao do 1,5 kg po sadnici. OPG je otvoren več par godina samo bi sad valjda trebal promjeniti kulturu... moram pitati nadležne :?: ..... jedino sad čekam županijski potica za zasađeno čekam od 12.mj :scratchhrvoje.crnjak kaže:to je ak sam dobro računao 1,43 kg/sadnici,zar maline imaju tako malen urod po jednoj sadnici?...jesi otvorio OPG?..pitam zbog poticaja?
Milky kaže:Zar nije za poticaj potrebno posaditi najmanje 0.5ha? Sada vam postoji suradnja sa firmom iz Zg (Fragaria) koja će zajedno sa kooperantima saditi oko 100 ha malina i čitav urod ide u izvoz koji vam Fragaria otkupljuje 100%! Ako vas zanima pogledajte na njihovim stranicama ili još bolje pošaljite mail na jasminka@fragaria.hr i dobit ćete sve informacije! Ja preko njih idem u podizanje 1.5 ha na jesen!
Milky kaže:Sadit ću 1,433 ha, a otprilike ide oko 8000-9000 sadnica /ha!Nećemo ići preko HBOR-a, jer je potrebno dugo čekati za realizaciju a čujem da i veze igraju veliku ulogu a mi je nemamo! Za sadnju još ne znam kako ćemo, ali najvjerojatnije ćemo to ručno obaviti-još ćemo vidjeti! Zar postoji stroj za sadnju? Ako ti još imaš kakvih informacija o sadnji ili bilo čemu u vezi malina molim te da podijeliš sa nama na forumu! Kako si odradio obradu tla prije sadnje? Koliko si stajnjaka stavio i ostalo što ide?