cizmesinkin
Član
- Tu od
- 19 Sij 2011
- Poruka
- 314
Može se i gulit,veterinar kod njih nema šta tražit.Nema ih smisla tražit po Hrvatskoj jer ih samo imam ja u HR.Trpe srodstvo,ali imam ih ja u više linija.
Mangulica je mađarska pasmina i na nju nema poticaja,do 1975 god ih je u Podravini bilo puno i to samo u bjeloj boji pod nazivom BAGUN,od tada je izumrla u mome kraju.
DA meso nema kolesterola, a mast skida postoječi kolesterol u krvi,voda ne dolazi u obzir samo brener.Koliko ja znam nema slične pasmine, jedino možda turopoljska svinja.Sve sam za rasplod prodo, nešta malo uštrojenih za tov.
Mangulica je mađarska pasmina i na nju nema poticaja,do 1975 god ih je u Podravini bilo puno i to samo u bjeloj boji pod nazivom BAGUN,od tada je izumrla u mome kraju.
Dominik, subotička ili tzv. bikovačka svinja nije mangulica (iako su je nazivali, ponekad, subotičkom mangulicom). Nastala je križanjem bijele mangulice, Lincolna i Yorkshirea. I nije crvene boje, već prljavo bijele, a čak joj ni prasad nisu prugasta već čisto bijele boje.Jugoslavenska enciklopedija.
Bijela
![]()
Crvena ili Subotička
![]()
Ovo sam ukro od Paora. Nadam se da se neće ljutit.
Babina greda 1935.
![]()
Uploaded with ImageShack.us
jučer klao 2 mangulice,čvarci izvrsni,,, mljac
a gdje su slike kolinja da vidimo kak to izgleda i daj malo opiši na kilažu svinje koliko,je masti a koliko mesa otprilike da vidimo neki omjer kod mangulice
Naša stara pasmina,pomalo zaboravljena.
DA meso nema kolesterola, a mast skida postoječi kolesterol u krvi,voda ne dolazi u obzir samo brener.Koliko ja znam nema slične pasmine, jedino možda turopoljska svinja.Sve sam za rasplod prodo, nešta malo uštrojenih za tov.