cizmesinkin
Član
- Tu od
- 19 Sij 2011
- Poruka
- 314
Može se i gulit,veterinar kod njih nema šta tražit.Nema ih smisla tražit po Hrvatskoj jer ih samo imam ja u HR.Trpe srodstvo,ali imam ih ja u više linija.
Mangulica je mađarska pasmina i na nju nema poticaja,do 1975 god ih je u Podravini bilo puno i to samo u bjeloj boji pod nazivom BAGUN,od tada je izumrla u mome kraju.
DA meso nema kolesterola, a mast skida postoječi kolesterol u krvi,voda ne dolazi u obzir samo brener.Koliko ja znam nema slične pasmine, jedino možda turopoljska svinja.Sve sam za rasplod prodo, nešta malo uštrojenih za tov.
Mangulica je mađarska pasmina i na nju nema poticaja,do 1975 god ih je u Podravini bilo puno i to samo u bjeloj boji pod nazivom BAGUN,od tada je izumrla u mome kraju.
Dominik, subotička ili tzv. bikovačka svinja nije mangulica (iako su je nazivali, ponekad, subotičkom mangulicom). Nastala je križanjem bijele mangulice, Lincolna i Yorkshirea. I nije crvene boje, već prljavo bijele, a čak joj ni prasad nisu prugasta već čisto bijele boje.Jugoslavenska enciklopedija.
Bijela
Crvena ili Subotička
Ovo sam ukro od Paora. Nadam se da se neće ljutit.
Babina greda 1935.
Uploaded with ImageShack.us
jučer klao 2 mangulice,čvarci izvrsni,,, mljac
a gdje su slike kolinja da vidimo kak to izgleda i daj malo opiši na kilažu svinje koliko,je masti a koliko mesa otprilike da vidimo neki omjer kod mangulice
Naša stara pasmina,pomalo zaboravljena.
DA meso nema kolesterola, a mast skida postoječi kolesterol u krvi,voda ne dolazi u obzir samo brener.Koliko ja znam nema slične pasmine, jedino možda turopoljska svinja.Sve sam za rasplod prodo, nešta malo uštrojenih za tov.