cizmesinkin
Član
- Tu od
- 19 Sij 2011
- Poruka
- 314
Pravi jerayer: kolko je taj dal masti?
BIL JE 180 KG.ČIST NEŠTA MALO MASTI SAMO 60 LITRI,NEMA DA MI KOJA VRATA VIŠE CVILE.:lol:
Pravi jerayer: kolko je taj dal masti?
svaka čast kolega na gicku,nismo se pozdravili jučer u Gudovcu jer bila gužva kod tebe ali budemo jer mi kupujemo od tebe guske i ljetos domače piliće,nego da ne fulam temu koliko vremenski treba onima malima od jučer da narastu na bar 150 kg i pošto prodaješ mast
svaka čast kolega na gicku,nismo se pozdravili jučer u Gudovcu jer bila gužva kod tebe ali budemo jer mi kupujemo od tebe guske i ljetos domače piliće,nego da ne fulam temu koliko vremenski treba onima malima od jučer da narastu na bar 150 kg i pošto prodaješ mast
Mislim da križanjem Mangulice i css nebi dobil ništa konkretno jel su obodvije masno mesne pasmine sa veprom bi već nešta moglo biti mislim da bi više mogle povući gene vepra možda malo više mesa ali i to sumnjam
Na zalost mangulica nije masno mesna. Ona spada u masnu skupinu svinja ( primitivna ) dok je CSS masno mesna ( kombinirana ili prijelazna ) pasmina svinja. S tim da postoje i mesno masne pasmine.
Sa krizanjem sa divljakom takoder ne bi nist dobio pogotovo ne kolicinu mesa vec samo suho meso. Molim da se mangulica i CSS ne stavljaju u isti kos jer tamo nisu nikad ni bile. Na svome vrhuncu uzgoja pocetkom 20. Stoljeca CSS je bila plemenita pasmina ( a i danas je po organoleptickim, nutritivnim, gurmanskim...svojstvima ) dok je mangulica
takva kakva je. Kako madari kazu: najmasnija svinja na svijetu- najzdravija mast na svijetu.
Imam za prodati mangulice 2 merastića i 2 ženske stari 4 mj, pa ako je netko zainteresiran.