• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Marko6480

• Temu pokrenuo Marko6480
  • Datum prvog posta
S

skolan93

Guest
marko
oće robot must svaku kravu dva ili tri puta na dan

daj pogledaj kolko košta kompjuterska hranilica

kolko mljeka daj junica koja se otelila

farma je :supz:

M

Marko6480

Guest
3puta na dan če dojiti krave koje će davati iznad 30lit,a ostale 2 puta :mrgreen:
ta koja se otelila daje dnevno 30-32l kako koji dan :shock:
evo danas se je još jedna otelila i napokon žensko :supz: :partyman:

što se tiče hranilice stvarno neznam ali ću nači cjenu koliko sam platio :scratch

S

skolan93

Guest
30 litara to je dobro,kak će tek bit u vrhu laktacije

kolko košta jedna junica

M

Marko6480

Guest
junice smo kupili još u 11mj ali nisu bile isporučene jer štala kod mene nije bila dovršena a cijena je bila 9500kn,kada su nam bile isporučene cijena je skočila na 11000kn ali su nam ih dali po stari cijeni jer smo ih platili u 11mj i koristili su se našim novcem :scratch :scratch :scratch

K

kristijan123

Guest
e, jedno pitanje, šta nije ono premala mikserice za 100 krava? il dva puta miksate po hranjenju? jel gledam po kuhnovoj stranici jelt amo piše kolka mikserica je za kolko krava i jedna za do 100 krava je puno veća od tvoje i ima dva ta svrdla, ništa ne kažem smao me zanima jelt a dosta za 100 krava jedno punjenje? kolko treba minimum ks za tu miksericu? s kojim traktorom to vučeš? aj malo slika rada s tom miksericom ak nađeš vremena :D :D

M

Marko6480

Guest
nije premala hranim jedanput i stavim 2 bale sjenaže i 1 krme.
za nju treba minimum 80ks a vučem ju sa ursusum 904-b.
bude slika ;)

K

kristijan123

Guest
hvala, a koji je to točno model? to je bvl jel tako? i koliko kubika i cijena ak se smije znat? a kukuruznu silažu ne stavljaš ili je još nemaš?

M

Marko6480

Guest
evo taj model
DSC00013.jpg

10 kubika 38000e
još je ne stavljam a imam je 1000t

K

kristijan123

Guest
aha super, hvala, to me zanimalo, znači s njom punom imaš dosta za nahranit 100 krava

I

ivica

Guest
nema sanse da ti bude dosta tih 10 kubika dok budu sve krave u laktaciji ,moje trenutno jedu oko 45 kg dnevno svaka i to je u mikserci oko 6-7m3 za 32 krave ,za mj dana ih bude oko 40 u laktaciji i onda ju bum moral puniti do kraja (9m3) a ti posto imas crne budu jele i vise

M

Marko6480

Guest
znam ali za sada ih dojim samo 4 a poslije budemo dvaput hranili

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
danas bio kod Marka pa eto slika malo

DSC00038-2.jpg

DSC00040-2.jpg

DSC00039-1.jpg

DSC00037-1.jpg

DSC00036-2.jpg

DSC00035-2.jpg

pa malo mixali silažu i ostalo kaj ide unutra

DSC00027-3.jpg

K

kristijan123

Guest
MATIJA CASE kaže:
danas bio kod Marka pa eto slika malo

DSC00036-2.jpg

na toj slici, zbog čega su one drvene kao grede, rešetke na vanjskoj stijeni?

I

ivica

Guest
vjerojatno sluze kao zatege jer vidis da se na krovu dalje nastavljaju ,tak slicno je i kod mene ,samo su i dole metalne

M

Marko6480

Guest
ma za ništa ne služe,austrijanci su stavili tu vrata a nisu trebala biti i onda su stavili to umjesto vrata(vrata koštaju 3,500e)
i tako su stavili na drugoj strani a vrata tu ničemu ne služe a na kraju su rekli da smo ih mi naručili

M

Marko6480

Guest
evo ko je zainteresiran doći na otvorenje farme nek mi se javi PP-om :supz:

Na vrh