• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 294 S

• Temu pokrenuo PeTaR4444
  • Datum prvog posta

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
normalno pod turažom....kod oranja..u gasu..samo obrtaji padnu..pritisnem kuplung..ali bez ikakve koristi...

budem provjeril taj manji filter..

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Isti problem smo imali na 294. Bilo je smeca u rezervaru i postopao se filter u ac pumpi. Bez opterecenja je radio dobro, ali pod opterecenjem dok je trebao vise goriva, krepavao je. Negdje ti je nesto postopano.

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Danas sam opet zamjenio filter goriva.
Rastavio ac pumpu skinuo mrezicu koja je bila 70%zaštopana.
Propuhani lajtunzi od rezervoara...iz njih je izaslo puno necega...neko gusto smece
Sve opet poslozio upalio traktor i radio je puno ljepse..razlika na gasu osjetna...
Rekonidem samo probati..i nakon vise pol sata uzaludne voznje opet stao...
Tak da sigurno je pumpa u pitanju....jer kad se pokusa upaliti uopce ne dobiva gorivo...
Probal sam ga polijati s vodom..ali 1.5 l je bilo pre malo..pa smo ga cukali doma..te da bi nakon pol sata normalno upalil...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Još malo traži gdje bi moglo biti zaštopano, boca vode bi trebala biti dostatna.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Pregledaj opet mrezicu i lajtunge. Ako ima opet smeca trebat ces rezervar isprati.

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
sutra budem skinul rezervoar dole...sve opral..opet pocistil lajtunge...pa budemo vidjeli...
al stvarno mi nije jasno...
ako bude sve isto onda mi ne preostaje drugo nego pumpa

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Dok se nekaj zaštopa, samo se sigurno neće odštopati, A čovjek veli da traktor normalno upali ( valjda bez odzračivanja) nakon pola sata. Jedino pumpa tu može biti kriva, . A i to da motor odjednom ugasi, znak je da nešto s pumpom ne valja. Ok, očisti još rezervar, Al neće tu biti rezultata, ..

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
i ja mislim tak..jer da je problem s gorivom..trebalo bi odzračivati..kao što veli kolega...
al neznam....najviše sumnjam u pumpu...
je kad stane..i kad se pokuša upaliti..ko da vrti u prazno..bez trunke goriva....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Provjeri još onaj mali filter u roto pumpi, kak ti je Jozek rekel.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
spoji ti njega na kernister , mimo ac pumpe i svega ..pa po gasu . ne zaboravi blindirati povrat

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Budem sutra probal...
Naci jedan lajtung u karnister i s njim na polje pa da vidim...
Nemam kaj izgubiti...

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
izgleda da sam našao problem...
danas sam oprao rezervoar...pun svega i svačega....
a ono najbitnije je bilo na ventiličima.....imaju svoju mrežicu..koja je bila u cijelosti zaštopana....
sve sam očistio posložio gore....i s traktorom u polje..izorana jedna zemlja...
trakto mučen kao nikad do sad...reko ako je do pumpe bude brzo popustil i stal...ali nije....
tak da mislim da je u tome bil problem..

dsc_3586e6y79.jpg

dsc_3587ghxpl.jpg

dsc_3588piy6c.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kakav je nakraju taj 294S, pročital sam cijelu temu, spominje se samo boljka na kočnice, mjenjač i motor bi trebali biti dobri??
Dal bi se isplatilo takav traktor dovesti doma?

Kakav je to sistem kočnica, dal nekaj slično kak imam na 565 ili je pak potopljeno u ulju, dal ima diskove??

Koliko je to opčenito kvalitetno izrađen MF s obzirom da je rađen u Italiji na Landini traci?
Dal su to talijani radili isključivo za Njemačko i Englesko tržište, ili se prodavao i kod njih?

Imam 100 pitanja :)

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Kolega...ja sam pre zadovoljan s njim....
Kočnice..neznam..moje su trenutno super...koče uredno ručna radi...
Mjenjač jako dobar.
Četri normalne brzine u tri grupe napred i jedna u rikverc
Motor uredan pun snage..
Potrošač jako mali....s obzirom na 533 :)

A za ovaj drugi dio ti nebi znao... :)
Ako zelis mogu ti ga malo detaljnije poslikati ako te nekaj zanima...
Da si bliže pozval bi te da probaš, pa sam zaključiš :)

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
MF 254 (talijan)ima diskove potopljene u ulju, jedina su im boljka cilindri, zapravo nisu oni loši kolko su skupi.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Isplati se svakako, ako gledas da su im cijene priblizne ili malo vece od urednih 577. A puno opremljeniji i udobniji traktori.

Treba pripaziti na stanje kabine i blatobrana. Obicno su dosta truli. Isto tako provjeriti mjenjac da ne iskace iz brzina. Na to su, po meni, najvise bolesni. Ostalo je vise manje standardno..
Motor je perkins, ne moze biti los :icon_biggrin:
Na nasem je palio kao mina i strasno je bio ostar na gasu.
Sve u svemu super traktor za tu godinu. Dobar raspored brzina, lijepo se i precizno salta. Radne brzine i rikverc su tako slozene da ga u polju saltas kao da ima meh.reverzer. Piknes u brzinu u kojoj radis i samo saltas naprijed-rikverc.

Ti mf-i nisu radjeni na landinijevoj traci vec su to landiniji farbani u crveno sa mf naljepnicama..

c7aa90bddaae691229d5adfe87763945.jpg

ca7d62347f76f80eee1c3fec8fb6f1854885bbde_800x600.jpg

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma mjenjao bi mog 565 za jednog solca tu sa foruma, stariji tip kabine, vidjet ćemo kaj se budem dogovorio sa kolegom.

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
pozdrav. :)
zanima me dali netko možda zna kolko ulja ide u motor....mf 294s, i koje bi ulje preporučili?
super 5 bi bil dobar??
sad sam videl da je na akciji..da je dosta niža cijena pa bi to uzel

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Super 3, Super 5...sve jed obro tim starčekima, jer u vrijeme kad su napravljeni nije bilo tak kvalitetnih ulja kakvih danas ima.
Valjda bi kanta od 10 litri trebala biti dosta.

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Di se nalazi čep za ulje hidraulike.
Dali je sve zajedno sa getribom ili?
I koje ulje natočiti?

Najnoviji postovi

Na vrh