• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 294 S

• Temu pokrenuo PeTaR4444
  • Datum prvog posta

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
što mislite o ovom traktoru.....ima 75ks, nema prednju vuču, nije toliko ni potrebna......trebao bi lijepo vući plug 2x14.....

izgleda očuvano, jel vrijedi 6000€????

vozio sam 284 sa prednjom vučom, ima sigurno debelo preko 10 000 sati, i nije otvaran, ide ko raketa, mjenjač na tim satima radi odlično, motor pali odlično....a mislim da ima 68ks......pa me privukao ovaj 294

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
Po meni ovaj traktor vrijedi svake kune, iako je doteran, mada ja mislim da on ima 14000 radnih sati, ono nije orginal sjedalo, a za tih 4000 sati nebi trebao novo al opet ako je donekle dobar motor vrijedi.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Kum mi ima takvog ali dupljaka,motor klasika Perkins,ovo je talijanska getriba sa tim mjenjačima.Sigurno da ne može biti loša kupovina:(y)::(y):

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Steta sto nije dupljak, ali ako to mozes prezaliti, vrijedi sigurno. S druge strane, ovaj bi morao imati dobar ajnslag, za razliku od dupljaka.
Ako je i u stvarnosti kao na slici, onda je to bomboncic.. Cijena kao bolji 577 a traktor je klasa iznad.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
He, hehee...

Problem je u tome da je jedina veza tog traktora s Masseyem naljepnica na MF na haubi, crvena boja i Perkins motor.

Ostalo je Landini. :eek:

Obratite pažnju na bočne reduktore kotača. Prafi MF nema takve.

Ukratko, Landini u crvenoj boji s MF imenom. Sretno s nabavom dijelova! :(giggle):

35262833_3_644x461_tractor-landini-5830-55cp-tractoare.jpg

800px-Landini_5830_-_Flickr_-_Joost_J._Bakker_IJmuiden_(1).jpg

84Landini8830.jpg

:biggrin:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Mislim da vec svi znaju da je to crveni landini. Ili barem oni koje to zanima..
Ne vidim zasto bi bio problem s nabavkom dijelova? Barem se u danasnje vrijeme sve da nabavit, a tih traktora ima koliko ti srce zeli. Bilo u crvenoj ili plavoj boji..

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Da, sve se može nabaviti, no odnos cijena dijelova za Imt 577 koji je spomenut par postova prije te tog Landinija je.... :icon_hang:

Osim toga, da postaviš MF 265 kraj tog 294 večina ljudi ne bi skužila neku bitniju razliku osim broia na haubi. A po dimenziji jako slični, i snazi motora...ali mehanički različiti.
Ne želim time reći da Landini ne valja. To je samo rezultat dugogodišnje suradnje MF-a i Landinija. Danas je to normalna stvar, tehniku jednog proizvođača prodavati pod tuđom robnom markom...

No "pravi" MF je ovo:

1521__4.jpg

1521__5.jpg

1521__6.jpg

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Takav odnos cijena je sa svakim zapadnjakomu usporedbi s necim domacim ili istocnim, zar ne?
I tu svatko mora za sebe odluciti sta mu je bitnije. Cijena dijelova ili ugodniji i laksi rad.. Jedno s drugim rijetko ide.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Eh da mi je naci kabinu kao na ovom 265 eeeh. Imam istog ali bez kabine ...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Svuda se navodi samo taj podatak od 75ks. Ostalo su vjerojatno neke prerade..
Na sta si naisao?

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
A moj jedan poznanik je imao do nedavno 294s i on je meni tvrdio da on ima 87ks sto je meni jako cudno. Cinjenica je da je on po dosta velikom brijegu sa njim vukao plug overum 3 brazde koji je bio nastelan na 14 cola pa zato pitam ili taj traktor je cudo ili se plug overum jako jako lagano vuce a na oko izgleda jako masivan i tezak je za nosit

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
A gle, kod mene ima jedan 274 i sa njim tjera roto branu od 2.5 metra. To je traktor od 60 ks i tri cilindra a po izgledu bi rekao da je min. 75 ks.

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
A znam ja ljude koji sa imt 560 teraju 2.5 metra pa je svake druge godine generalna. Nego ovaj traktor je bio u jako dobroj kondiciji iako je vukao taj plug jedino sto mu je sad riknula prednja vuca pa je to slozio i prodao ga jer hoce traktor od 100ks

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
274 je 4 cilindra
I ta 200 serija bas ima snagu i puno more izdrzati valjda zato kaj nije massey.[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Nije taj traktor niti videl MF-ovu tvornicuni konstrukciju.
To je crveno pofarbani Landini 8880, s MF naljepnicama, napravljenDu Italiji. Mala MF traktor kosilica je rebranfirani MTD...
Nikaj neobično. Svi proizvođači to rade. NH prodaje Laverda kombajne pod svojim imenom npr.

Znate li da JD godišnje proda dvaput više traktora pod svojim imenom nego kaj ih proizvede? Nekad su i Zetore zeleno farbali :D:

Najnoviji postovi

Na vrh