• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 3060

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
ja nisam mjenjal ulja več jedno 3 godine , jel mogu nekak taj kondenzat spustit van ?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Nema potrebe za ispuštanjem, kondenzat sam ode na odušak kad se posla primiš, a ako ti se ne radi onda ga nemoj ni nalevati unutra da se bez veze ne skuplja vlaga.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Možeš...
...bespslen pop i jariće krsti...
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Nije za ovu temu ali interesantno je to s uljima.
Nekad su bila loša, ne kvalitetna, s malim brojem sati između izmjena, a danas su visoko kvalitetna ali im ta kvaliteta jako brzo opada jer imaj rok trajanja manji nego jestiva ulja.....
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
613
Pozdrav, primjetio sam da mi hidraulik na leru ne zeli podic neki tezi stroj npr malcer(715) kg, kad dam malo gasa podize al mozda i malo sporo....pa me zanima dal to moze bit do elektroventila ili do pumpe hudraulike!?? Volan na leru ide lagano, kiper ventili malo sporiji la leru...
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,842
Na ehru ti je onaj potenciometar na kornjaci ili zecu? treći odozgo...makar to je brzina spuštanja.probaj tlak izmjerit hidraulike..ulja imaš pošto si nedavno mijenjao...nadam se da nije iscurilo negdje..
 

matekmaly

Novi član
Tu od
29 Sij 2015
Poruka
4
Ili prekidač ili instalacija..vanjske komande su kritične zbog vlage i blata i korozije kontakata..rastavi ehr ploču i neznam više kako izgledaju konektori od dizanja hidraulike,ali ih otpoji i spoji direkt..trebale bi biti 3 žice. Jedna je minus a jedna od ove dvije je za dizanje a druga za spuštanje..
Ps. Ajd poslikaj ehr tablu izvana da vidimo kako au ti kotačići okrenuti..
Dal ti je onaj najveći na 1 ili na 9?

pozdrav, meni isto ne zeli dizat ni spustat niti na prekidacu niti vani, rucno pod kabinom kad stisnem radi
ostalo sve ispravno prvi pogon spore brze kardan, no samo ne zeli dizati i spustati
kad prekidac stavim prema gore lampica na tren presveti, i dalje ugasne, no ne zeli se dici hidraulik
 

Zendra

Novi član
Tu od
5 Stu 2018
Poruka
3
Pozdrav ekipa, novi sam na ovom forumu. Htio sam vas pitat u vezi problema koji imam na svom 3060. Traktor mi je kod mehaničara i sad on govori da mu je pritisak hidraulike u mjenjaču previsok, kod paljenja ima cca 20 bara a kad je na full gasu dođe i preko 40 bara. Da li ste imali takve probleme na svojim traktorima?
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,842
Ako me sjećanje dobro služi normalno je 17bara...sad ilo je nešto zaštopano pa je tlak velik,ili je neispravan instrument?da li traktor radi,ili ne?
 

Zendra

Novi član
Tu od
5 Stu 2018
Poruka
3
Bok, mislim da je mehaničar našao uzrok problema:(happy)::(happy): . Nisam stigao otić do njega ali po telefonu mi je prenio da je u jednom elekroventilu bilo nešo, kao bio je zaštopan. Inače traktor je sve radio, ali recimo međubrzine su mi se same uključivale kada bih pojačao gas, osjetio bi kako je sam prebacio. A dok na tipku nisam mogao uključiti međubrzine.
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
613
Pozdrav,

Naime imam Massey 3070, kad je traktor hladan hidrulik mi pod teretom diže malčer bez problema...a kad se ugrije potrebno je dati malo gasa da bi mogao podići teret. Volan normalno radi ne šteka.. sada zadnje vrijeme kad je malo zahladilo često mi se pali lampica da je filter zaštopan, ali kad se malo ugrije normalno radi dalje.
Ulje i filter mjenjani prije 400 sati.. jel bi to moglo biti do pumpe??
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
613
Stavio sam JD 50, mislio sam staviti transhidrol 85 al su mi rekli da je bolje stavit jd 50 pa sam stavio...sad jedino možda ima kakve veze filter hidraulike( nije orginalan)
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
613
Zamjenski je mislim da piše gore HIFI, kod jakopića kupljen, i da primjetio sam da je iznutra žičani a koji je bio gore on je papirnati...( na njemu je pisalo Massey ferguson, ostale brojeve nisam mogao isčitati kad je bio hrđav bas na tom mjestu.
 
Na vrh