• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 3060

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja sam čuo da je ta serija 30 od jednog švabe najgora serija MF-a.Sada je moj kolega na 3125 mijenjao pover,30 000 kn dijelovi i popravak,pa tko si to može priuštiti,a znam puno njih koji su imali slične kvarove,al u glavnom ispod 20 000 kn nisu imali popravka,od sinhrona pa na dalje.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

zagorac85

Član
Tu od
12 Ruj 2010
Poruka
132
Eto nažalost moj je morao na pola.Odradili jesensko oranje i ostala još jedna njiva koju smo obečali čovjeku da čemo izorati.Došao od šogorice brat po traktor u nedjelju da ide to izorat a ja reko pa kud baš u nedjelju i tako on ode.Zove brat nakon nekih sat i pol da je traktor stao.Ja pitam kako to misli stao on kaže traktor radi ali nema snage.Došao ja i pitam kaj je bilo kažu traktor odjednom u vožnji digao temperaturu i izgubio snagu.Traktor zapali normalno ali kad mu daš gas lupa u motoru i dimi se na odušak.Nažalost kod susjeda po Univerzala 445 i šlepanje doma(Naravno uz pomaganje jer univerzal nije mogao ga vuć uzbrijeg ni po asfaltu)Prekjučer otvorili i na četvrtom cilindru pukle karike i oštetile klip.S tim da još ima lufta prednji most i da treba još rastaviti prednji dio getribe jer nemam jednu grupu brzina!Bit će ovo duga i skupa zima.
 

zagorac85

Član
Tu od
12 Ruj 2010
Poruka
132
Ah zaboravio napisati.Nije još rastavljen donji dio ali mislim da je radilia ok.Uzrok lupanja je bio to što su komadići karike došle na vrh klipa pa je udaralo u glavu!
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ako je klip izgorio onda karika pukne i istera ju uz stublinu gore na klip.
To se meni desilo ove godine ne 565.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,721
A lepo smo ti rekli da bežiš od toga trgovca...
 

zagorac85

Član
Tu od
12 Ruj 2010
Poruka
132
A jbg kaj sad!Uči se na greškama.Sad bar znam kaj sve točno treba gledati kad se kupuje traktor!
 

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,211
uh,gadno! ali,bar ga nisi u startu puno platio. sad ce se to s vremenom popraviti,koliko kosta da kosta,a poslije ces imati dobar traktor. samo ga dugo neces moci prodati,jer sve kaj ulozis u njega,to ti nitko kod prodaje ne prizna!

rekao si da si ga kupio u vrbovcu,a gdje tocno? tamo ima dosta svercera,a kad kliknem na link oglasa,par strana prije, kaze da ne postoji.
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
ma motor je mačji kašalj za složit, on če i bit najeftiniji da baš kompletnu generalku radiš, sve paše od srbina....
ako getriba ne štima opalit će te po đepu pošteno. kvačilo isto tako, prednji most nećeš proć ispod 2500kn samo s piksama i tokarijom. računaj minimum......
kao što kažeš bit će to bolna zima :s:
 

zagorac85

Član
Tu od
12 Ruj 2010
Poruka
132
Ah sadd se točno ne sjećam.Znam da je bio još jedan mali Hurliman i par velikih Fendova ili JohnDeera kraj ovog mojeg kaj sam kupovao.Eto četvrti klip se kao rastopio tamo gdje su karike.Cilindar i nije tako oštećen.Probao sam na trećem klipu skinuti kariku i staviti u cilindar i izmjeriti potrošenost ima oko milimetra razmak na kariki mislim da je to dosta.Mislim da bi bilo najbolje staviti sve nove stubline s klipovima i karikama i leteće čak i glavne ležajeve i obraditi komplet glavu!Prvi most nije problem dogovorio sam nešto s tokarom koji radi za firmu!Problem je getriba.Znači nemam radnih brzina uopče i kad se vozim u transportnim brzima ne prima mi spori rikverc već samo brzi!Sad kad smo krenuli nema stajanja pa makar izmijenili cijelu getribu!Nego vidio sam negdje da ima getriba od 3080 s kalačem brzina i 40 kmh getribom dal se da to složiti na mog.
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
616
Pozdrav!
Imam problem Massey ferguson 3065 ostao bez svega tj. baz prvog pogona, kardana i špere!
Što bi tu mogao biti glavni problem, radi je i odjedanput je stalo?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,721
Struja...neki osigurač preko kojega se napajaju šalteri i elektroventili.
 

Igor1990

Novi član
Tu od
15 Ruj 2011
Poruka
17
Ispod desnog tocka, na poklopcu gdje se nalaze ventili, imas indikator od pritiska ulja, kod mene je bila pukla zica od njega, i nije radila ni vuca, ni karda, pogledaj, nista te ne kosta, rasijeci onaj omot oko zica i pregledaj dobroo.. Pozdrav...
 

zagorac85

Član
Tu od
12 Ruj 2010
Poruka
132
Ima i onaj napred osigurač kod akumulatora s lijeve strane ali mislim da je on glavni osigurač cijelog kompjutera!Najčešća greška je prekid struje uzrokovan puknučem žice ili oksidacijom rijetko ode kompjuter mada ja mislim da bi taj traktor radio i bez njega samo bi trebalo to nekak iskemijat.Največi problem bi bio možda s brzinama!
 

stiv3060

Novi član
Tu od
2 Tra 2013
Poruka
12
dobro si pogledaj kontakte žica na ventilima da nije možda spoj oksidirao ili zmazan, pogledaj dobro da ti nije koja žica rasčerupana. Ja imam mf-3060 mene je počeo malo zezat kardan nije ga nekad htel upalit, a uzrok je na kraju bio banalan, nije imao dobar kontakt na kompjuteru tj malo se kabel koji se šteka na komp razdrmal, pa smo to odštekali i malo poprskali sa kontak sprejem, onim za struju i dalje je radi normalno. Mi smo čak zvali i u njemačku, i rekel nam je frajer nek dobro pogledamo spojeve, kontakte te one osigurače naprijed kod akumulatora, Pogledaj si i ventile možda je koji zaštekal, on se lako skida dolje malo ih pročistiš to ti je čas posla. Ali nemora biti sve niti u struji, pogledaj si kakav ti je filter od hidraulike, te kakvo ulje imaš u njemu?
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Uglavnom problemi počnu sa hladnijim jutrima. Da je filtar hidraulike vjerojatno bi svjetlila lampica na ploči. Meni je čak sam prebacio u kornjaču i nije htio drugačije dok se ulje nije zagrijalo. Promijenio ulje i filtar i sve dalje normalno. Ulje obavezno transihdrol jd50 ili bolje. Budući da je odjednom prednja vuča, kardan, špera, ne bih rekao da su tri ventila odjednom stala. Prije je riječ negdje u struji. Modul (kompjutor kak neki to vole reči) ima 4 konektora na sebi. Meni je na jednom konektoru jednom oksidirao jedan spoj i nije htio kardan i nije htio u zec. Provjeri osigurače i taj modul. Modul se teoretski može zaobići, nema štete po brzine, samo treba onda oprezno s kardanom. Tako je bar meni rekao čovjek iz servisa. Uglavnom, takav traktor si više ne bih poželio, ali šta je - tu je, šta imaš imaš. Ipak je on kod mene napravio više od 5 tisuća radnih sati i još ide.

I napomena, ulje u hidraulici se mijenja svakih 1000 sati, zajedno sa filterom, naravno.
 

stiv3060

Novi član
Tu od
2 Tra 2013
Poruka
12
ja nebi nikome preporučio da ide prčkat po traktoru i da se stave brike, ako se več nešto pokvari bolje to složit kako spada.Dosta toga se gubi kad se traktor prebrika, eto kod mene je srečom samo to bio problem, nije bilo pravog kontakta dole na kompu pa me nekad zezal kardan, tj nekad ga je uključil, a nekad ne. Riješili smo srećom to bez nekih troškova, ali smo si i dali truda oko njega hehe praktički malo nam je i živce popio dok nismo otkrili da je na kraju to problem nismo ništa htjeli raskapat bezveze ili stavljat brike kad to nije potrebno, več smo rađe zvali servisere u njemačkoj i austriji da oni vele kaj misle, i na kraju su nas dobro uputili. Najbolje ti je da si pogledaš sve kontakte na ventilima i na mjestu di se taj kabel šteka na komp i da to dobro očistiš, kod mene je to bio problem. A što se tiče ulja nebi baš preporučio inino ulje za getribu, mi smo ga izbacili van i stavili kvalitetnije ulje, više o tome zašto ga ne stavljat ti može reći kolega kikicMF, njega možeš i pitati o tom problemu koji te mući jer se dosta razumije u MF traktore.
 

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
616
Problem je rješen, otkačila se žica na indikatoru pritiska, bila je skroz labava. To je inače traktor od mojega rođaka, kad je malčiral pa je trava isčupala žicu. Hvala vam na pomoći! Pozdrav!
 

Najnoviji postovi

Na vrh