• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 3080

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
79
Koje lampice moraju svjetliti kad se stisne kumplug i da kontakt,meni svijetli prva i druga i u donjem redu druga i naravno zec,jer imam imformaciju da bi trebala svijetliti i od prvog pogona,traktor kupljen u 3 mj. tako da sam nov kaj se toga tice.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,205
Tak treba biti,od prvog pogona svijetli ako je ostalo uključeno.
Ako sve radi ne brini,ako ne radi,napiši tu pa ćemo pomoći koliko možemo👍

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
79
Forumaši imam problem,prazni mi akumulator,kupljen novi prije mjesec dana jer mi se to dogodilo sa starim pa sam mislio da ne valja bio elektricar i njemu je kazalo na instrumentu da je sve ok.

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,318
Vuče ti negdje struju rješenje je naći gdje vuče ili za nuždu ugraditi sklopki koju ćeš isključiti kad ne radiš s traktorom

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,304
Vuče ti negdje struju rješenje je naći gdje vuče ili za nuždu ugraditi sklopki koju ćeš isključiti kad ne radiš s traktorom
Ovo je svakak preporuka, jer ako negdje toliko vleće da isprazni akumulator, možda ni do zapaljenja instalacije nije daleko.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,680
Forumaši imam problem,prazni mi akumulator,kupljen novi prije mjesec dana jer mi se to dogodilo sa starim pa sam mislio da ne valja bio elektricar i njemu je kazalo na instrumentu da je sve ok.
Koliko vremena treba da se akumulator isprazni, ako si ga napunio i ponovo montirao?
Da li se to dogodi za par sati, za dan dva, ili koristiš traktor par dana pa onda skužiš da više ne može upaliti?

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
79
Palio sam ga u subotu i bilo je ok,danas nista istina nisam ga punio bas do kraja,evo stavio sam ga punit oko 2 pa budem ga ostavil do jutra mislim da bude to ok,imam jos jednog i njega cu napunit.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,680
Malo mi je teško "pohvatati" informacije koje sad daješ. To znači da je traktor u subotu upalio, danas u ponedjeljak više ne može. To su samo 2 dana.
Ili tvoj auto električar nije dobro ispitivao s instrumentom, barem osnovno, ili tvoj akumulator nije ispravan.

Ili su informacije nepotpune. Da ti možda na traktoru nije labav remen generatora struje, pa više trošiš na svjetla itd., nego on stigne puniti?

Imam više nedoumica nego informacija i činjenica.
Ili ti ipak negdje instalacija povremeno šlusira, a to ti je i @ZJ natknul, to bi moglo biti potencijalno pogubno, da se nedaj Bože i zadimi. To ti ne želim.

njiva

Član
Tu od
13 Srp 2020
Poruka
79
ZVal sam majstora pa mi je rekel da ga nazovo krajem tjedna pa budemo vidjeli,traktor je kupljen negdje u 3 mj. kao što sam vec rekao odradio sezonu i nije bilo problema,stavit cu akumulator sutra jer ga moram pomaknuti i više ga ne diram.

Na vrh