• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 595 Multipower repair

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
s77GuHb.jpg

Dobil je i nove ležajeve...
PWP8Daz.jpg

2wALA0q.jpg

Evo kak je majstor tokar popravil, navareno tvrdim elektrodama i obrađeno, a spojnicu se nije isplatilo popravljat, pa je napravil drugu..
fOjmz7h.jpg

U6KcHmd.jpg

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
5K6bRMs.jpg

Rkv9Mox.jpg

I ostalo je još samo malo "sredit" interijer...
0bPZlQh.jpg

...i isprobati ga, na najjače :)
a2JCaAb.jpg

UlOxd0X.jpg

tKryc5u.jpg

sADqqsg.jpg

u2SyLbe.jpg

Eto, prošel sve ispite !
To bi bilo to, nadam se da sam sad opet miran sljedećih par (tisuća) sati... :)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Super posao odrađen :icon_super:

Dali je imao i prije zatvorenu ljevu i desnu stranu na motoru ovim crnim limom,ili je to poslje ugrađeno,i koja bi bila funkcija toga??

Ovaj podni tapicirung u kabini,jel nov ?

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Ovi crni poklopci motora su originalni, funkcija, pa nema je, samo lijepši izgled :)

Tapicirung nije nov, isto tak je i on originalan, i to mi je super, jel na njuškalu, kolko sam vidio, ni jedan 595 ga nema...
Ovih bočnih tapicirunga nema, mislio sam ih naručit al su užasno skupi, pa sam od toga odustal

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Na žalost, sreća nije dugo trajala, lamele od multipowera počele klizit ko lude, tak da zec više nije imao ulogu...

Pošto on ima istu hidrauličnu pumpu za prednji pogon, kardan, vanjske hidraulične izvode i multipower, a to sve je radilo jedino u lamelama je mogao biti problem....a da bi do njih došli, trebalo je izvaditi getribu, pa smo krenuli sa šarafanjem, opet :)

Najprije smo skinuli pomočne hidraulične cilindre i ploču koja ide ispod pola traktora

Ucassvs.jpg

Ispustili ulje

o63lqTJ.jpg

Skinuli nosače kabine i polako ga razvukli

lZzbaEL.jpg

mHavlqC.jpg

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
aHaS362.jpg

Nakon skinutih svih šerafa, getriba se i dalje nije razdvajala, skidanjem izvoda za prenju vuču vidjeli smo još jednu skrivenu maticu...

OpWG7PP.jpg

MTN3hKB.jpg

VWJYmZ6.jpg

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Dobar posao bude ovo..
Dal pedu original lamelice nutra??

Ja imam na svom 590 jedan problem,sam od sebe je počeo teže iči u 3 brzinu,dal možda znate kaj bi to bilo ??
Prije je čak malo zakrčio dok je išao u brzinu a sad ništa,samo se teže mjenjač ušalta..

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Marko,
Teško je to ovak reći, moj bi ti savjet bil da za početak skineš poklopac od getribe, nema puno posla, pa bi se možda nekaj moglo videti, da nije možda koji zupčanik stradal, ili je možda do vilice ...

Na žalost samo su međuploče original, sve ostalo je zamjensko...

ZgrhPq7.jpg

KJelQ9C.jpg

Razlika novo/staro

70OW1Tn.jpg

3yd5S1I.jpg

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
Bome se ulaže trud u taj traktor i to volim kad se tako radi. :) Skoro ko da sebe gledam.

Svi su se čudili zašto ne volim multipower na tim 5xx serijama, ovo bi bio jedan od razloga. :=:)

Nego kolega daj mi reci kako stojiš s nabavkom dijelova za njega, tj da li ih ima i kako su s cijenom, pošto je 595 malo vanserijski problem i ja sam uvjek imal problema s nabavkom kojekavih dijelova.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Kikić,

Nabavka dijelova nije nikakav problem, ovi svi dijelovi su kupljeni kod Jakopica, naravno on ih nije imal na stanju, pa sam čekal 4 dana da dođu.

Međuploče su originalne,a sve kaj je original je i skupo, komad sam platio 375 kn, a ovo ostalo zamijensko je cijenovno u redu...

Puknuti,
Razlika u međupločama je bila nekih 0,5 mm, a u lamelicama oko 1,5-2 mm...

Traktor je sklopljen i isproban prije snijega...

TgVM2jB.jpg

I naravno kvar je uspiješno otklonjen :)

Multi radi ko lud, traktor sav "pocukne" kod šaltanja, baš onak ka i treba biti...

Evo, sad je u ovoj temi komplet servis multija, nadam se da ove sve slike budu, ili već jesu nekom pomogle...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,716
Ima frajlauf spojku, jer u Low ne koči na dol...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,716
Taj PS vrijedi za brijeg, tam gdje i treba. Na dol ionak nema smisla.

Nego, Štef, susjed je imal sličan problem na (reverzeru) JCB kombinirke. Lamele su otišle relativno brzo. Problem je bil riješen dodavanjem još jednog para lamela i provjerom rada ventila za aktiviranje cilindra.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pa OK , ali kontam ovak ..dođeš na vrh brijega i onda treba još i o tome voditi računa ...

Štef bi moral namotirati manometar , to nije toliko skupo a tko zna , možda nešto i pokaže kaj bi prištedilo lamele

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,716
Ali treba na manometar i gledati :D:
Šala, valjda ima mjerni priključak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,945
Pa kaj nisu Maseji imali manometar na tabli?

Najnoviji postovi

Na vrh