• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson FE 35

• Temu pokrenuo mf 35
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
puknutizna_48a69.gif
29qazo8.gif

B

Bobo

Guest
A problema ti znati kad je neki cilindar u taktu kompresije i kad ventili miruju. Skines poklopac ventila (ili vise njih ako su glave posebno) i sve vidis... stavim kljuc na radilicu i okrecem i pratim rad ventila.

Imas foru da malo "dirnes" kljuc za paljenje da se motor samo javi, ostat ce uvijek jedan cilindar u taktu kompresije.

Da ne idem u detalje, stelanje ventila NIJE nauka kao sto se u narodu misli...

Galki, nista je ne govorim protiv tvojeg nacina stelanja nit sumnjam u tvoje znanje u vezi ovoga, ali svatko ima neki svoj nacin i radi kako misli da mu je lakse i bolje...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Galki svako ima neku svoju nazovimo ju tehniku, i svako misli da je najbolja. Za ove motore sa kojima se ja bavim imam neki svoj način i ja sam sa njim zadovoljan. Samo sam ti htel reči da je meni bezveze skidati dize ili poklopac boš pumpe da vidim koji je cilindar na paljenju pa da onda štelam ventile.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Decki ne znam za vas, ali ja ih stelam uvijek u taktu kompresije, tocnije kad klip dodje u GMT i kad obadva vantila miruju i na njih se ne vrsi nikakav pritisak. Nikad problema nije bilo.

Muhanicar, koliko je bitno da susjedni ventil ventila koji se stela bude otvoren? Mislis da ce kompresija klipa drzati ventile "pre zatvorenima" ako je taj cilindar u taktu kompresije, tocnije u GMT i da stelanje nece imati smisla ili sto? Mislim da je moj nacin jednostavniji jel stelas odmah i usis i ispuh i s tim cilindrom si zavrsio...
Bobo tak se ventili i štelaju, kad je klip u taktu kompresije u GMT. Ja sam ono napisal za slučaj ako se drugačije nemožeš snači kao naprimjer za onaj V8 motor. Od kud da ja znam koji cilindar je na paljenju, a da se nebi zamaral sa dodatnim radovima tak mi je jednostavnije.

Inače kaj se tiče tvojih trocilindraša da se nebi zamaral sa taktovima:
6 ventil otvoren (pritisnut) - štela se 1 cilindar
5 ventil otvoren (pritisnut) - štela se 2 cilindar
1 ventil otvoren (pritisnut) - štela se 3 cilindar

B

Bobo

Guest
Eto, kazu da se na internetu nista nauciti ne moze ;)

Muhanicar, hvala za ovo sto si napisao, ali ja takve stvari moram negdje zapisivati, a jednom godisnje sto cu ventile pregledati, sta mi znaci da i pratim taktove, ipak su to samo 3 cilindra i kako god okrenes, pola sata posla ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Bobo ne pamtim ni ja više neke podatke pa se onda prilagodim da ne tražim ;)

G

ghrhrhrtz

Guest
imali iko cd sastavljanja motora massey ferguosna fe 35 ili knjigu da je na prodaju

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
imali iko cd sastavljanja motora massey ferguosna fe 35 ili knjigu da je na prodaju

Skidam neke servis manuale, valjda na engleskom,vidim kad završi .

Ak je od pomoći .

Skinulo, 383 strane, engleski ,247Mb. sve verzije .

"http://www.ferguson-talli.net/MF-FE-35-65.php"

Posljednje uređivanje:
G

ghrhrhrtz

Guest
Skidam neke servis manuale, valjda na engleskom,vidim kad završi .

Ak je od pomoći .

Skinulo, 383 strane, engleski ,247Mb. sve verzije .

"http://www.ferguson-talli.net/MF-FE-35-65.php"
a znas li kako se bos-pumpa stima kako je ufazit

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
Čuo sam se danas sa jednim čovjekom koji prodaje MF 35 sa četiri cilindra.
Pošto sam ja u fazi da kupim neki traktor a ovaj bi mi odgovarao za ono šta meni treba, zanima me na šta da pripazim kod tog traktora. Rekao je da neradi grijač ali da traktor bez njega pali bez problema i da su mu kočnice loše te da kad ga ugasi hidraulik odmah padne.
Pa ako neko nešto zna o tim traktorima neka da svoje iskustvo.
Hvala.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
Kakve su gume i koliko traži za taj traktor?

gume su nekih 70% zadnje, barem po slikama koje mi je poslao. Traži nekih 10000 kn.
Jedino mi nije jasno godište traktora, on kaže da je 72god. a ja sam malo tražio po netu i zadnja god. proizvodnje je 68-sma.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ima li dijelova za njega kod nas...nije li na njemu SMCov motor:scratch

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Nedaj mu desetaču za takvo stanje.Ja sam svoj 33 platil 4000 kuna isto bez kočnica a i hidraulika mu nije zlatna.Spremil mi je 3000 bala sjena,sve osim baliranja je odradil.Dijelova ima pa nije problem slaganje.Ja budem svojega po zimi kompletno sredil da bude ko novi.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
Za djelove kolko znam ima ih u SEKR-i u Sesvetama, ako nema onda naruče iz Engleske.

Baš sam se čuo sa čovjekom večeras da dogovorim termin kad mogu doć pogledat traktor i još jednom ga pitam jel ima kakvih nedostataka, i kaže da su mu jedino kočnice loše. Traktor mu je služio za kalač drva i u oranju da nije nikad bio. Ima još tri veća traktora sa kojima radi teže poslove. Čak nema ni kuku za njega niti bilo šta drugo. U nedjelju idem najvjerojatnije gledat stroj pa ću vidjet u kakvom je stanju, i ak je sve ostalo ispravno možda bi mu i ponudil 8000 kn.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
Gledao danas tog MF-a 35 i normalno da preko telefona je traktor zlatan a u stvarnosti sasvim nešto drugo. Hidraulika jedva radi i to tek kad mu daš više od pol gasa i tada treba sačekat par sekundi da krene, kočnice nikakve, ručna dobra, neda se ubacit u 4-tu brzinu, odnosno tu i tamo neki put i uhvati al treba mjenjač nabit malo jače. Motor pali iz prve al dosta dimi na odušak. Najviše me muči hidraulika jer ako je pumpa riknula onda se ne isplati uzimat novu jer navodno dođe oko 7000kn. Sve ostalo bi se i dalo poriktat al hidraulika mi treba i bez nje mi se ne isplati uzimat traktor. Spustil mi je cijenu na 7500kn ak sam ozbiljan kupac. Zvat ću sutra u Sesvete da vidim cijene kočnica i pumpe, pa ću odlučit dal da ga uzmem ili ne.

Na vrh