• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson - Hidraulika i kardan problemi

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,908
Moj mf 575 je isto bio na popravku otišlo je: lamela vučna , kočnica kardana,kočioni disk,pumpa hidraulike,karika hidr. pumpe, karike pritiska kardana, filter hidr. pumpe , i 3 zupčanici u menjaču , od prve brzine i od rikverca. i to zadovoljstsvo je koštalo ohoho...

lamele kardana su bile 750 kn sa pdv...
uzel sam sve u firmi: Luka Top-Max, i majstori odmah to sve složili

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
430
Moj mf 575 je isto bio na popravku otišlo je: lamela vučna , kočnica kardana,kočioni disk,pumpa hidraulike,karika hidr. pumpe, karike pritiska kardana, filter hidr. pumpe , i 3 zupčanici u menjaču , od prve brzine i od rikverca. i to zadovoljstsvo je koštalo ohoho...

lamele kardana su bile 750 kn sa pdv...
uzel sam sve u firmi: Luka Top-Max, i majstori odmah to sve složili
fdjese nalazi ta firma imateli neki broj telefona

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
430
znali tko kojebi mi gume mogle doći u zamjenu sada su na njemu 16,9r38 zadnje a prednje 11,2 28 a da nezeznem prednju vuću poz

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
a mene popravak mjenjaca sa pumpama 56000 kuna....

Posljednje uređivanje:

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
430
znali tko koliko mf 595 diplak ima izlaz brzine na kardanu i jeli ima samo jednu u mene rucica ima dva polozaja a toje vjrojatno uklj.i i isklj.

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
moguće je da ima samo jednu brzinu , a ima 540 ili 1000 .
to vjerojatno ovisi o verziji, il s kojeg tržišta dolazi, ali najjednostavnije ,ako si siguran da ima samo jednu brzinu ,
aa neznaš koju, dovezi neki traktor za koji naš da ima 540 i "na oko" ih usporedi na istom gasu, ne možeš ne primjetiti duplu razliku u brzini ako je verzija s 1000 okr.
nemoj se zavarati s malim imt 533 ili 539, jer on ima 720 okr na 2200 , a to je 540 na cca 1550 okr motora
taj model je poznat po nekim problemima s kardanom, ima na ovom forumu nešto o tome.

http://www.konedata.net/Traktorit/MF595.htm

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Pisao sam o tome vec prije u nekoj drugoj temi, ne znam vise gdje i prilozio racun..

Uglavnom traktor je poceo izbacivati prvo iz trece pa onda napred nazad da bi na kraju izaslo sve skupa ta cifra.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Rijec je o seriji 3000 moj je 3080 ali sada je mjenjaxc super..........

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
430
rjesio sam pumpu alisam vidio daje pukla kocnica od kardana pa neznam dalibije trebo mjenjat a i lamele sumi crne ali imaju dabljinu pame interesuje dali tko zna dalibi trebo mjenjat lamele

D

DF-germany

Guest
znali tko koliko mf 595 diplak ima izlaz brzine na kardanu i jeli ima samo jednu u mene rucica ima dva polozaja a toje vjrojatno uklj.i i isklj.

u mf 590 (mislim da su skoro isti), je serijski brzina kardana 540, a ako hoćeš od 1000 onda se mora izvući vratilo i staviti drugo, na ovom je unutra kroner sa 6 a u onog za 1000 je 21 kroner, imao knjigu od njega i vadio osovinu, samo se zeger prsten skine

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
430
u mf 590 (mislim da su skoro isti), je serijski brzina kardana 540, a ako hoćeš od 1000 onda se mora izvući vratilo i staviti drugo, na ovom je unutra kroner sa 6 a u onog za 1000 je 21 kroner, imao knjigu od njega i vadio osovinu, samo se zeger prsten skine
a gdje ima to drugo dase nabavi

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487

Kad je multipower na kornjači,a obrtaji motora su na 1700, kardan bi trebal imati 540 okretaja

A kad je multipower na zecu a obrtaji na 2000, kardan onda ima 1000 okretaja...

Posljednje uređivanje:

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
430
Kad je multipower na kornjači,a obrtaji motora su na 1700, kardan bi trebal imati 540 okretaja

A kad je multipower na zecu a obrtaji na 2000, kardan onda ima 1000 okretaja...
ja mislim da u mene nema multi power a ima zaca i kornjacu ali ja mislim damu to sluzi za hidrauliku da brze i sorije spusta hidrauliku ispraviteme ako grijasim

Na vrh