• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson - Hidraulika i kardan problemi

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
Forumasi jel ima tko da je rasklapo zupcastu pumpu od MF 595 otislami osovinica i zupcanik i imali gdje da se moze kupiti posebno. Evo slike:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
a sta je sa kucistem, okolo, jel ga poderalo kad se to desilo, tesko da ce sa novom osovinom i zupcaniko biti ok, kuciste je sigurno dobilo

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
i kuciste je dobilo ali to majstor moze napraviti a ovaj zupcanik nemoze nije standardni a tose nije desilo kod mene a taje pumpa za prednju vucu i za kardan

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
da popravi kuciste prvi put cujem da moze, a sta kad ga poravna, onad ce zazor izmedju kucista i zupcanika biti veci i tu ce propustati ulje, i nije mi jasno sto mf ide pogon na hidro, koliki su tu gubici, osim ovih stvari koje se desavaju, odrzvanje hidraulike nije jeftino

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
ima covjek u modrici radi hidrauliku i pravi zupcanike dobar majstor i covjek zna a ima i scime ali nemoze zupcanik napraviti

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
to ja i pitam kad obrusi kuciste sta onda sa zaorom garantira lion da ce raditi na nazivnom tlaku kad je napravi, u slucaju da nadjes zupcanik, ili ce biti prica da je n odradio dobro, ali nevalja zupcanik

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
jebiga nova dodze oko 700 eura a jamu trebam vjerovat jer radiomije i hidrauliku oko bagera i nije bilo problema valjda zna uraditi jer ima dobre strojeve i dolazemu ljudi odsvakle donose da radi

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
a sta je sa kucistem, okolo, jel ga poderalo kad se to desilo, tesko da ce sa novom osovinom i zupcaniko biti ok, kuciste je sigurno dobilo

To se moze napraviti u Banjaluci (Trn).

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
koja firma to radi jeli imate kakav broj telefona oticu sutra u jednu firmu koje vjerojatno moze napraviti

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Firma je TRN-u.Rade samo zupcanike.Rado sam nekih desetak zupcanika kod njih i zadovoljan sam radom.Vlasnik se zove Ostoja.Druga firma koja to radi je u Tesnju.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
mislim da nije tesanj, nego sije, od doboja nekih 15km, kad ides prema zenici

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Evo ti ovde dvije firme iz Tesnja.Prva radi zupcanike i masinsku obradu,a druga masinsku obradu i sve vrste pumpi.Imas lispod slike adrese firmi.

snap20130308at212104.png

http://www.zupcanik.ba/cms/
snap20130308at212253.png

http://www.pobjeda-tesanj.ba/cms2/index.php?id=6,0,0,1,0,0

Posljednje uređivanje:

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
hvala na trudu i brojevima telefona vidjecu stacu cuosam sa sa markom clana foruma on je kod sebe mjenjo pasam ga pito da vidi da nije u njega mozda ta osovina ispravna padase dogovorimo poz

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
zar nitko od forumaski mehanicara nije radio pumpu ili mjenjo dami jevi,izgleda dacu morati kupiti novu kompletnu

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
dugo već tražim ovakvu raspravu, i zanima me konkretan odgovor na to koliko bi došlo izrada npr, konusno tanjurastog para za npr. imt 5106 u takvim tvrtkama ?
koliki je kvalitet , da li može parirati orginalu tj da li se može s takvim zupčanikom odraditi 10 000 sati na takvom traktoru?

Najnoviji postovi

Na vrh