Šta mislite o mf 4355, 95ks, ona kosa hauba, što je dobro a što loše kod njega
sta imas massey-a??
Šta mislite o mf 4355, 95ks, ona kosa hauba, što je dobro a što loše kod njega
ovako ja imam starijeg maseja 590 kupio sam ga prije par mjeseci sve radi ali zeza me kardan kad sam kupovo bio sam vani i taj gazda je palio kardan sad nisam ga pitao kako jer kontam kardan ko kardan
kad upalim traktor okrece se sporo kardan bez ukljucivanja to kontam radi ulja dok se ne zagrije
ali problem je sto nemogu da ga ukljucim onom rucicom pored sjedista sa desne strane znaci mehanicko ukljucivanje jer traktor nema elektronike
e sad dali bi mi mogli reci staje uzrok dali ima gdje kakva mogucnost daje je sta otkaceno ili treba jace tom rucicom cimati ili majstor hvala unaprijed
Kardan s uključuje s LIJEVE strane kad se sjedne na zic..
nisam bas u mogucnosti da slikam rucicu jer sam trenutno van bosne ali kad se vratim slikacu i postaviti . to je rucica pored sjedista sa desne strane stoji uspravno mozda velicine oko 10 cm apromjera 1.5 cm i izvlacio sam je mozda jedan 2 cm u visinu ali nisam to probao da je guram naprijed konto sam kad je izvucem da kardan ukljuci
unaprijed hvala probacu to i javim cim budem kuci
Označio sam na slici..
Crveno je ručica za uključivanje kardana s lijeve strane
Plavo je ručica za kiper ventile ili ti za kipati prikolicu,okretat plug i tome slično..
Na mom prijašnjem MF koji je bio isto DV prednji pogon sam uključivo isto s lijeve strane..[
hvala marko za 5 do 6 dan cu kuci biti pa cu uporediti tvoju sliku zahvaljujem se ipak nama bosancima dok ne nacrtas nemozemo ukapirati hahha
pozdrav
Što mislite o ovom mf-u?
http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-massey-ferguson-3105-d-oglas-1989163