e dobro onda došao je i trenutak da stavim slike , pošto ste navalili tako... početkom prolječa sljedi komplet obnova , limarija gdje je kaj preprhnuto zakrpati staviti novi lim gdje treba , kompletno farbanje , nutra tapiciranje , i to sve kaj ide uz to...kao što je kolega kikic mf napravio na svojem mf-u..e kikic daj mi reci koji su brojevi farbe , crvena i siva ..i daj mi reci kak si morot obradio prije farbanja samo komplet pranje ili?
ej kolega svaka čast na traktoru. vidim imaš power na njemu, i ako me dobro siječanje služi to bi bio mjenjač 3 brzine + rikverc i naravno power
ma imaš negdje tema gdi sam ja uređivao. i jedan svjet. nemoj ga stavljat cijelog u crveno s kabinom.
kabinu stavi od pola na gore sivu, kako je i kod mene. odma će ljepše izgledat, a i noviji je tip tako.
eh sad me puno pitaš za broj boje. sivu sam birao od oka, po usporedbi stare. tj motor getriba i ostatak je tamnije siva, dok sam felge i kabinu stavio svijetliju, tak da je razlika na oko bila jako mala, ali kad sam kompletirao felge na njega vidla se razlika između glavčine i šerafa naspram felge. za sivu ti stvarno neznam jer sam kupovao od oka i nijense koja mi se sviđala.
a crvena je bila original massey ferguson, ali svijetlija varijanta. jer postoje samo 2 vrste, tamnija i svijetlija. tamija dođe žarko crvena, a svijetlija je ona koja je na mojem mf-u, ali crvenu imam negdje broj. potražit ću pa ću ti javit. a i ja ću kroz koji dan opet kupiti tu crvenu boju i temeljnu i sve pa ću ti znat reći toćno. jer sad veliki mf dolazi na red 8).
najprija sam poskidao limariju i potrgao tapicirunge i rakomadao sve kaj se dalo, pa sam ga dobro oprao vručim pranjem, ostavio da se osuši i donio neku tekućinu iz njemačke kaj dok se našprica mora odstajat jedno pol sata i ponovo vručim pranjme oprat da ta tekućina i voda baci onu boju koja se ne drži dobro na njemu.
nakon toga sam kupio neku divlju temeljnu neka (malinasta) i reko mi je da s tim moram jako paziti, jer od toga su rukavice gorjele, ali mi je garantirao dok to prime na čistu podloču nikad neće izblijediti, izgorjeni, niti otpasi, i stvarno tako jest, ali je isključivo za temperature. tj kad se bolje zagrijava ona se bolje lijepi i zadržava tj ne izgori. i tako 2 ruke i onda je slijedilo završno farbanje sivom dva puta. i to je to.
isto je bilo i s limarijom (hauba kabina itd) samo kaj je to bilo lakirano u komori i vrsni lakirer. i na nju sam još stavio bezbojni lak. i eto to je bilo to.
e vidim da imaš 2 varijante guma. budeju koje možda za prodaju???
kolka ti je dimenzija i širina zadnjih koje imaš trenutno na njemu???