noviuposlu
Član
- Tu od
- 7 Tra 2011
- Poruka
- 759
šta ako je elektra stavila stupove na moju parcelu a niko nista nije pitao, jest da su odmah do ceste al po slikama na netu stoje bas unutar moje parcele?
šta ako je elektra stavila stupove na moju parcelu a niko nista nije pitao, jest da su odmah do ceste al po slikama na netu stoje bas unutar moje parcele?
sve je to ok, kaj veliš. nekad su zemlje bile mjerene, i to bi trebalo vrijediti, zemlja nebre nestati, i lako se najde ko ima preveč, al taj obično tvrdi da ima tako več dugi niz godina u mirnom posjedu, i tad nastanu problemi. za put se zna širina, a ako je s druge strane rijeka ili potok to treba biti ucrtano, ja imam jednu takvu i piše da imam 63 m2 rijeke
u ovom slučaju kad imaš dio rijeke, ustvari nemaš niš, jer rijeka je javno dobro RH. Problem leži u ovlašteniku za upravljanje tim javnim dobrom, u ovom slučaju Hrvatske vode, kojima na pament nikad nije ni palo da izvedu geodetu na teren (a trebale bi) i obeštete bivšeg vlasnika čestice koju je oštetila imovina RH tj. rijeka.
Znam čovjeka koji je zbog toga tražio sudsko uređenje međa, i znam da ga je sud u tom slučaju odbio jer nisu znali kaj napraviti, što je apsolutni nonsens...
znam, al to je mala površina koja je oduzeta od moje parcele, tako i svi susjedi imaju
Što se tiče postavljanja ograda, slobodno se postavlja na među, nema se koji susjed šta buniti. Neka se snađe kako će obraditi svoj dio do međe, isto kao ja ili ti. Takvo je slovo zakona. Od cesta pak, javno dobro iznosi 4 metra i tu nema diranja, barem u naseljima. Tu može ići vodovod, struja, plin... a ako ide po vašem posjedu tu već treba platiti odštetu.
E to me zanima,pošto smo kupili jednu zemlju a pored vočnjak..
I sad ograda stavljena na među,i naravno ne mogu izorat taj dio do ograde,to je nekih 40cm..I sad me zanima ak je nabavim plug koji odreže točno do ograde ili stupa,i taj stup se poslije poruši tko je tu kriv,ja kaj sam orao do stupa ili on kaj je postavio tak blizu ogradu?
Nije mi cilj ovo radit,jer neču propast za tih 40cm al samo me zanima mišljenje..
arkod preglednik nije vjeran u odnosu na katastar jer nije za to namjenjen, već za pregled i označavanje poljoprivrednih površina i kultura, katastar se nalazi u arkodu ajde recimo to "orjentacijski".
a "vjeran" prikaz satelitske snimke preklopljene s katastrom je na stranici geoportal.DGU(državna geodetska uprava), na tom pregledniku bi trebalo biti sve kako i je u stvarnosti.
na geoportalu je snimka iz 21. lipnja 2011 godine, i osnova je za legalizaciju objekata. sve što je izgrađeno nakon tog snimka neće se moći legalizirati.ja sam sad pogledal na tome i isto je se kaj i arkod jer na obadvjema prikazuju satelitske slike iz 2006.. dej mogel najti nekaj kaj je snimano ove godine ili ajd prošle al to malo teže..
evo ti pogledaj i sam se uvjeri..pogledaj opčinu donji vidovec to je oko 6 km od ušča mure i drave.tam ti lijepo piše Donji Vidovec Stanje DKP-a na dan 07.12.2006na geoportalu je snimka iz 2011 godine, i osnova je za legalizaciju objekata. sve što je izgrađeno nakon tog snimka neće se moći legalizirati.
drugo je stanje dkp a drugo datum kad je napravljena snimka, pogledaj kat. općine oko sebe, prelog, oporovec imaju 2008, a npr. kod mene je 14.12.2012.evo ti pogledaj i sam se uvjeri..pogledaj opčinu donji vidovec to je oko 6 km od ušča mure i drave.tam ti lijepo piše Donji Vidovec Stanje DKP-a na dan 07.12.2006
oke..moja pogreškaartyman:drugo je stanje dkp a drugo datum kad je napravljena snimka, pogledaj kat. općine oko sebe, prelog, oporovec imaju 2008, a npr. kod mene je 14.12.2012.
svakom promjenom u katastru, npr. novi legalizirani objekti se ucrtavaju i nastaje novo stanje u dkp, a snimka je ista.
Ovako se nažalost rješavaju međususjedski odnosi blizo mene
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/uhitili-ga-muskarac-55-kod-gospisa-puskom-ubio-susjeda-295035