Gledaj ako te dobro služi ta pila i ako si ti zadovoljan sa njom to je ok i ja to pozdravljam. Nemam namjeru da omalovažim već iz mog ugla gledanja i rada sa pilom ja je svrstavam tako, nevolim kad radim nešto da to ide traljavo i sporo. Pogledaj u temi radovi u šumi i izrada drva što sam postavio poslednje video, Na jednom što bukvica ima dva stupca dala je oko 4 metra drva, oko 50 cm perac i duga 30 metara, pa kad takvu sajlaš iz komda ili kad takvu pilom režeš i sasijčeš na kratko, i onakve tri sasiječeš za dva sata u furke. Racimo 5 rezervaoara goriva jedna za drugim na temparaturi od 35-36 stepeni pa bi video kao se onda ponaša pila i koje to mogu podnijti.Ta pila je za pet godina odradila posao kao da je profesionalna, prema tome ne bih se bas slozio da su trecerazredne, posebno zadnjih godina je fabrika dosta modernizovana. Medjutim svako ima pravo na svoje misljenje.
Problem sam rijesio. Zamijenio sam mač i lanac i sada radi kao po "loju" Hvala svima.
Tak je i na mojoj staroj curilo a trebalo je samo odšarafiti i doći do cjevčice koja ide iz rezervoara do pumpice i ponovo utisnuti crijevo na mjesto jer se izvuklo i tu je curilo ulje - pumpi nije bilo ništa i sada sve pet.Jedina mana joj je kad joj ostane ulja u rezervoaru curi na prazno..
šta tačno odsrafiti?Tak je i na mojoj staroj curilo a trebalo je samo odšarafiti i doći do cjevčice koja ide iz rezervoara do pumpice i ponovo utisnuti crijevo na mjesto jer se izvuklo i tu je curilo ulje - pumpi nije bilo ništa i sada sve pet.
Pogledaj da to nije i kod tebe taj slučaj.
Budući da ko i ja najvjerojatnije nemaš potreban alan stvar ide ovakošta tačno odsrafiti?
Mozda je tako lakse, aki covjek se lijepo snasao...priznaj...Kvačilo se odvrce pneumatski ili elektro odvijacem. Ako nemaš, otidji kod nekog da ti odvrne.
Ne treba, sam lagano vužgeš ko na starom aranu za bolju iskru, a ak je još plastični dobiješ i dodatnu zaštitu cilindraA je l treba kasnije konop izvaditi?
hvala na objasnjenju...Budući da ko i ja najvjerojatnije nemaš potreban alan stvar ide ovako
- skineš svječicu
- staviš klip u donju točku
- naguraš u cilindar nekog konopa da se klip ne može okretati
- uzmeš gedore ako je šarauf ili lagano lupanjem u smjeru okretanja radilice odšarafiš kuplung na kojem je lančanik koji pokreće lanac
- kada to skineš, skini taj poklopac uljne pumpe - 3-4 šrafića
- ispod toga ti je uljna pumpa
- možeš i nju skinuti i vidi kakav ti je spoj sa cjevčicom koja ide u rezervar ulja - vjerojarno tu negdej pušta ili na tom spoju ili na spoju cjevčice i samog kučišta
eto tako
.Onda bi trebao biti potisak gasa, kratka žica/šipkica/polugica gasa ili loši amortizeri.
Skinuti poklopac filtera, gurati nešto vodilicom prema gore ili vodilicu u škripac pa vuči ručku prema dolje, osovinica gasa se ne smije pomicati
... ili ako nije dovoljno stegnuta vodilica lanac se zategne kada se vodilica "spusti"